Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Zcela bez nostalgie dávám 3 hvězdy. Ani o chlup víc, ani o chlup míň. Tolik mě to nezasáhlo, na druhou stranu se mi líbily herecké výkony. Asi všech hlavních rolí, i když Kolářová mně teda, přiznám se, hodně lezla na nervy svým nevycválaným a horkotěžko uvěřitelným volnomyšlenkářstvím psycholožky. Jinak cajk, až na ty absolutně asexuálně moderní styly oblékání své doby. Špičaté podprsenky pro okouzlení mladíka? Leda tak kovboje :) ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Lehoučká letní komedie. Hanzlík-perfektní vesnickej rebel, Kolářová-skvělá zamilovaná psycholožka. Nho a Vízner ? To je takový trénink na Saturnina. Prostě neškodná příjemná komedie na letní nedělní odpoledne, která je bohužel také z jedněch, které jsou nelítostně ždímány komerčními televizemi. Přitom, co se týká režie, jedná se podle mě o průměrný film. Což asi ale při neustálém opakování tohoto snímku nehraje roli. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Jaromír Hanzlík hraje klasického hejska a přesně toho chlapa, jaký má být. Oldřich Vízner hraje typického vysokoškoláka a přesně toho chlapa, jaký nemá být. A Kolářová to má vše u prdele. Tedy až do chvíle, kdy i Vízner projeví zájem o jinou ženskou. Příjemná letní komedie o mileneckém trojúhelníku rozlišných charakterů. [14626. hodnocení, 255. komentář, 73%] ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* v rámci doplnění k dávno viděným filmům se dostává i na tuto zábavnou letní romanci, která mě vždycky potěšila. Sice je to už deset či dvacet let, ale přesto příjemné vzpomínky zůstávají. Uvidíme až se někdy dostane na reprízu, tak zda si známku hlavní ověřené duo Kolářová-Hanzlík zaslouží, ale zatím čtyři hvězdy nechám. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Příjemná letní venkovská romantika, jenž se nikdy neokouká a která voní po jahodách, senu, čerstvě posečené trávě, rozpáleném asfaltu, pšenici, borovicích, řece a splavu a vším dalším pod čím si dokáže vaše fantazie představit to nejkrásnější období v roce. Navíc kopec opravdu vtipných replik všech hlavních představitelů (skvělá scéna s kytkou v ložnici). Hanzlík v životní roli, Kolářová jako vždy vynikající a Vízner geniálně natvrdlý. Minusem, jako vždy Kořínková, aby byl vesmír trošku v rovnováze... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Režiséru Ivo Novákovi, který během filmování dotvářel pohodovou atmosféru, přezdívali Ubohobak. „Když to napíšete azbukou, tak to přesně takhle vypadá,“ vysvětloval Jaromír Hanzlík. (mimuzik)
  • V tomto snímku si Oldřich Vízner zahrál nepříliš úspěšného studenta medicíny. Naproti tomu v seriálu Velmi křehké vztahy (od r. 2007) si zahrál úspěšného a uznávaného lékaře Dr. Strnada. (majky19)
  • Titulky s herci a všemi účinkujícími ve filmu jsou promítány před filmem, nikoliv po jeho skončení, jak to bývá zvykem. (zuza99)

Reklama

Reklama