Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Asi vskutku nejlepší film Ivo Nováka. Potěší velmi přesvědčivé herecké výkony i smysluplně napsaný příběh. Humor je polopatický ale velmi funkční a když se film sleduje jako oddechovka a ne jako "vysoké umění", rozhodně potěší. Ostatně třeba atmosféra venkovské návsi nebo svatby v závěru je chycena velmi přesvědčivě. Skvělému herectví ostatně Léto s kovbojem vděčí za to, že se film nestal romantickým kýčem, přestože je zde venkov vskutku vylíčen jako barvotisková idylka a láska zde opravdu "dokáže hory přenášet"... Celkový dojem: 70% ()

J*A*M*A*L 

všechny recenze uživatele

České filmy mám rád, ale k tomuhle už jsem měl nesnesitelný odpor už od mala a i teď to přetrvává.Viděl jsem to ještě jako malý a už jen ten název mi moc nezavoněl a film samotný byl ještě mnohem horší a slabší.A věděl jsem, že po té jedné projekci už ten film stoprocentně nikdy neuvidím a jen o něm párkrát uslyším.Ale před takovými sedmi lety jsme jeli se školou na výlet do Španělska a řidič autobusu tam měl nějaký malý přehrávač, lépe řečeno televize :) a při cestě domů tam jak na potvoru musel zapnout tohle a tak jsem věděl, že po zbytek cesty se budu jen nudit a nudit a čučet z okna na krajinu.Aspoň jsem měl zkušenosti s nudou. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Na to, že to dávaj snad každej rok, jsem to konečně viděl poprvé a docela mě to bavilo. Kolářová, přesně jak je ve filmu řečeno, není moc hezká, ale tady jde o děj a Hanzlíka a vtipny situace a celkově o krávy. Je to holt takovej sympatickej letní filmek, jeden z těch filmů, jaký se už dneska netočí, protože nevim proč, ale za komunistů to šlo a teď se točej většinou sračky. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie na způsob české normalizační kinematografie. A vůbec ne špatná, i když hodnocení hodně zvedá nahoru hudební doprovod Petra Hapky, který romantickou letní atmosféru několikanásobně umocňuje, a silné herecké obsazení. Ústřední dvojici paradoxně trochu zastiňuje Oldřich Vízner, který v roli nerváka doslova zazářil. Škoda, že podobných komediálních příležitostí už se mu později moc nedostalo. ()

MaMitti 

všechny recenze uživatele

A to mi řekněte, jak jste se mohla s tolika dětma rozvést a vzít si chlapa s tolika dalšíma dětma? Víš holka, každá ženská ví to svý, a to je celá ta psycholóóógie... Tak nějak to bylo a bylo to neskutečně výstižný :-). Naprostá pohodička od začátku do konce - zaplaťpámbu, že se tenkrát netočila volná pokračování.... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Ve scéně, kdy Doubravka (Daniela Kolářová) hodí večer mokrou kytici omylem do nesprávného okna (ložnice), kde spí Honzova (Jaromír Hanzlík) máma, otčím a malé miminko v postýlce, ozve se „pláč miminka“. Tato naprosto stejná zvuková smyčka (kulisa pláče) je použita i v pohádce Jak se budí princezny (1977), a to ve scéně, kde se král Dalimil I. (Jiří Sovák) dívá na právě narozenou Růženku, která je paradoxně vizuálně klidná. (horskejvlk)
  • V úvodní scéně se Doubravka (Daniela Kolářová) poměrně intenzivně koupe v řece a víří vodu kolem sebe. Poté vyleze z ven z vody a v dalších záběrech je úplně suchá. (blondak16)
  • Po seriálu Taková normální rodinka (od r. 1971) se jedná již o druhý projekt, ve kterém se coby matka a dcera setkává Dana Medřická a Marie Rosůlková. (funhouse)

Reklama

Reklama