Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím souhlasit, že jsem si s tímto filmem nikdy moc nepotykal. Beru, že jde o vcelku povedenou československou romantickou komedii, která své kvality určitě má, ale příběh jako celek, mi nikdy k srdci nepřirostl. Jasně, bylo tu několik opravdu povedených a zábavných momentů / hlášek a Jaromír Hanzlík svou roli vesnického burana zvládl zahrát obstojně – Kolářová mi nikdy zrovna moc sexy nepřipadala a Vízner tu byl vážně na ránu…Průměrná podívaná, kterou bůhvíproč dávají tak často v televizi. Znám mnohem lepší filmy… ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Já jsem nehodnotila Léto s kovbojem - film mého mládí? V té době se moc romantické komedie netočily. Spíše se točily komedie komunální, pohádkové nebo crazy. Proto se mi jako holce Léto s kovbojem dostalo pod kůži a nostalgicky přiznávám, že se na něj dívám skoro při každé repríze, už kvůli Hanzlíkovi a Víznerovi. Jeho Boba je skvělý. ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Trapný paskvil který bych se styděl nazvat Zlatým fondem české kinematografie. Příběh je zoufale tuctový, scénář nezajímavý a nevtipný, k tomu nepovedené herecké výkony herců, kteří jsou na hraní letního Romea a Julie zoufale staří..Hanzlík se teda ještě drží ale Kolářová je nesnesitelná a o Víznerovi ani nemluvě......jeden z nejhorších českých filmů!!!! ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Film nabitý neuvěřitelným množstvím hlášek. Daniela Kolářová je tu podle mě okouzlující, i když hraje trochu prkennou psycholožku Doubravku (byla a stále jsem tím jménem okouzlena), z které je ale vidět jak si letní lásku užívá. Jaromír Hanzlík je tu za fešného kovboje/playboye a Oldřich Vízner boduje v roli Boba. Jeho natvrdlost a naivita jsou fascinující. Mám ten film opravdu ráda! ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Příjemná letní venkovská romantika, jenž se nikdy neokouká a která voní po jahodách, senu, čerstvě posečené trávě, rozpáleném asfaltu, pšenici, borovicích, řece a splavu a vším dalším pod čím si dokáže vaše fantazie představit to nejkrásnější období v roce. Navíc kopec opravdu vtipných replik všech hlavních představitelů (skvělá scéna s kytkou v ložnici). Hanzlík v životní roli, Kolářová jako vždy vynikající a Vízner geniálně natvrdlý. Minusem, jako vždy Kořínková, aby byl vesmír trošku v rovnováze... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Ve scéně, kdy Doubravka (Daniela Kolářová) hodí večer mokrou kytici omylem do nesprávného okna (ložnice), kde spí Honzova (Jaromír Hanzlík) máma, otčím a malé miminko v postýlce, ozve se „pláč miminka“. Tato naprosto stejná zvuková smyčka (kulisa pláče) je použita i v pohádce Jak se budí princezny (1977), a to ve scéně, kde se král Dalimil I. (Jiří Sovák) dívá na právě narozenou Růženku, která je paradoxně vizuálně klidná. (horskejvlk)
  • Ve filmu o "fiflence", kterou hraje Lenka Kořínková, zazní, že je jí 15 let. V době natáčení jí však bylo už dvacet. (hippyman)

Reklama

Reklama