Reklama

Reklama

Pýcha, předsudek a zombie

  • USA Pride and Prejudice and Zombies (více)
Trailer 4

Klasický román Jane Austenové o spletitých vztazích milenců z různých sociálních vrstev Anglie 19. století je všeobecně známý. Tentokrát se ale odehrává za poněkud jiných okolností, protože Zemi napadla armáda nenasytných zombie. Z Elizabeth Bennet (Lily James) je neohrožená hrdinka, která dokonale ovládá bojová umění i zbraně, zatímco pohledný, ale povýšený pan Darcy (Sam Riley) zuřivě zabíjí vše, co se podobá zombie. Protože útoky nemrtvých stále získávají na síle, oba musí překonat pýchu a spojit síly, aby na krví nasáklém bojišti porazili všechny zombie jednou provždy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (231)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Od Pride and prejudice and zombies som pôvodne očakával buď poriadnu béčkovú zábavu, ktorá by sa mohla stať menším kultom alebo naopak úplným neznesiteľným brakom, ale na moje prekvapenie som dostal skôr tú strednú cestu, teda bez problémov pozerateľný film, pri ktorom ma síce mrzí, že ma v ničom nenadchol, ale ani zlé to určite nebolo, celkom ma to aj bavilo. Keďže mi bolo jasné, že samotná zombie tématika bude skôr len ako doplnok, najviac som sa obával, aby práve tá romantická zložka v historickom prostredí tomu nepodlomila nohy, ale našťastie sa tak nestalo. Samozrejme to nie je až tak kvalitné, ako v tých lepších plnohodnotných filmoch tohto typu, ale aj tak mi tu postavy prišli sympatické, samozrejme hlavne ženské, ale aj mužské, pričom aj vzťahy medzi nimi sú podané ideálne, takže ma to dokázalo zaujať aj mimo zombie tématiky a bol som celkom zvedavý, ako sa tie vzťahy budú vyvíjať, takže dejovo mi to celkovo prišlo obstojne zvládnuté bez slabých miest. Inak tá zombie stránka svoj potenciál určite nevyužila, mohlo to byť veľkolepejšie, surovejšie, pričom som dúfal aj v nejaké strety klasických vojakov s dobovou výzbrojou v boji proti zombiám, čoho som sa vlastne nedočkal, ale má to aj svoje klady. Zombie vyzerajú celkom slušne, občas sa nájde aj nejaký trochu drsnejší moment a aj tie akčné scény, ktoré tvoria prevažne súboje mi prišli vzhľadom na typ postáv pomerne dobre zvládnuté. Takže obsadeniu nemám moc čo vytknúť, síce väčšinu poznám skôr len z pár vedľajších úloh, ale aj tak sú bez problémov, hlavné hrdinky sú nielen pekné, ale ani po hereckej stránke moc nezaostávajú a aj v akcii niečo predvedú a poteší aj pár tých známejších hercov ako Charles Dance, Lena Headey alebo Matt Smith. Vizuálne je to tiež dobre zvládnuté, lokácie sú atraktívne, potešia pekné dobové kostýmy a až na pár momentov ani efekty nesklamú. Takže určite sa z toho dalo získať aj viac, znovu si to už asi nepozriem, ale aj napriek môjmu priemernému hodnoteniu u mňa výrazne prevláda spokojnosť, kladov som si tu našiel dosť. 68% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Asi nikdo od toho nemohl čekat nic jiného než totální kurevskou haluz, což se nakonec dokonale potvrdilo. Na rozdíl od škváru, který sepsala Austenová, se na tohle dá skvěle dívat, příběh zůstal neměnný, akorát jsou v něm stovky zombíků a je to prdel. Takže sice brutální píčovina, ale já jsem se bavil velmi. 85% ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

"PANE DARCY, JSTE STEJNĚ BEZCITNÝ JAKO NEMRTVÍ." Zní to skoro zajímavě, zasadit Austenovou do reálií zombie apokalypsy, přesto výsledek není žádná bomba. Dost mnou lomcoval pocit, že držet se ústředních motivů tvůrčí tým zbytečně svazovalo, klíčové momenty tam jsou, ale jestli to látce dodalo nějakou výraznější hodnotu? Asi ani ne, i když s Lily Jamesovou jako Elizabeth Bennetou jsem víc než v pohodě, klidně bych si ji dal v běžné adaptaci Pýchy a předsudku... Jako vyložené plýtvání mi přišlo chabé využití Dance a Headeyové. 50% ()

majo0007 odpad!

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe fenoménu Walking Dead toto vyznieva fakt ako zlý vtip. Natalie Portman ako producentka síce musela prísť o hrsť prašúl, ale aspoň mala toľko chochmesu, že z hlavnej role tejto frašky napokon vycúvala. Pre koho je toto čudo vlastne určené? Pre fanúšikov predlohy - to sotva. Pre fandov zombie filmov - ani náhodou. A tí 4 jazdci Apocalypsy (dokonca aj v End Credits scéne) - WTF! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dosť veľa pasáží je tu celkom nudných, ale samotný príbeh je dosť zaujímavý a v takomto prevedení sa nevidí často. Herci sa tiež celkom podarili, hlavne roztomilá Lily James, tak isto aj akcie, či zombie stoja za to, ale ako celok ma to moc nebralo. Podla mňa tomu uškodil mix žánru. Dosť nevyvážene mi to prišlo, chvíľu som nevedel, či pozerám komédiu alebo horor, chcelo by to lepšie vybilancovať a bolo by to stráviteľnejšie. Na jedno pozretie, ale ujde. Obľúbený soundtrack: The Letter / Siege of London. 55% - 3* ()

Galerie (64)

Zajímavosti (6)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (toi-toi)
  • Během natáčení Lily James (Elizabeth Bennetová) točila scénu, kde se musela projít kolem uťatých hlav zombie. Většina z nich byly rekvizity, Lily na ně měla dupat, jelikož byly ještě živé. Nicméně v zapálení se do role, dupala po všem velmi intenzivně. Po chvíli si uvědomila, že všichni za kamerou na ni překvapeně zírali. Když se podívala pod nohy, tak si zjistila, že jedna z hlav, po které dupala, nebyla rekvizita, ale namaskovaný herec. (BloodMax)
  • Vo filme sa po zasiahnutí zombie na žiadnej zbrani nikdy neobjaví krv. (toi-toi)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Pýcha, předsudek… a zombíci

Pýcha, předsudek… a zombíci

04.07.2015

O adaptaci románu Pride and Prejudice and Zombies, ve kterém Seth Grahame-Smith krapet osladil literární klasiku Jane Austen, se mluví dlouhé roky. Předalo si ji několik režisérů a nikdo nevěřil tomu… (více)

Reklama

Reklama