Burr SteersScénář:
Burr SteersKamera:
Remi AdefarasinHudba:
Fernando VelázquezHrají:
Lily James, Sam Riley, Douglas Booth, Suki Waterhouse, Jack Huston, Bella Heathcote, Charles Dance, Matt Smith, Emma Greenwell, Aisling Loftus, Lena Headey (více)VOD (2)
Klasický román Jane Austenové o spletitých vztazích milenců z různých sociálních vrstev Anglie 19. století je všeobecně známý. Tentokrát se ale odehrává za poněkud jiných okolností, protože Zemi napadla armáda nenasytných zombie. Z Elizabeth Bennet (Lily James) je neohrožená hrdinka, která dokonale ovládá bojová umění i zbraně, zatímco pohledný, ale povýšený pan Darcy (Sam Riley) zuřivě zabíjí vše, co se podobá zombie. Protože útoky nemrtvých stále získávají na síle, oba musí překonat pýchu a spojit síly, aby na krví nasáklém bojišti porazili všechny zombie jednou provždy. (Bontonfilm)
Můj názor je, že tohle je druh filmů, který dodává zombie žánru čerstvou krev a udržuje jej při životě. Neotřelý a řádně ulítlý nápad, bohužel shazuje mírně fádní a evidentně na teenagery zacílené zpracování. Neexistoval-li by origál s názvem "Pýcha a předsudek bez zombies", tak je to na čistých pět. Bohužel je to jinak stále remake a nebo adaptace knižní předlohy Jane Austenové, do které se tak nějak připletli zombíci. ()
Béčko jak cyp. Jak už jsem zvyklý v adaptacích P&P, kromě ústředních dvou sester jsou ostatní na střídačce, chemie mezi Lizzie a panem Darcy není a čas jednoho filmu je málo. Adaptačně tomu není tedy moc co vytknout oproti konkurenci, změny v příběhu byly v rámci možností uvěřitelné, vznikla z toho však jakási o něco horší epizoda Walking Dead včetně klasických trop jako "umřel nebo neumřel? (spoiler alert: neumřel, v této tropě nikdy nikdo neumře)", "těsně před smrtí osobu někdo zachrání" nebo "sekáme zombie, ale zbraně máme často podezřele čisté". Jsem však vděčný, jelikož mě vždy zajímalo, jak by se podobné apokalyptické věci řešily v dobách minulých. ()
Lovely. Ale samozrejme je absolútna béčková chujovina a treba mať nadhľad. Konečne som dostal to, čo som čakal od slabého Janka a Marienky alebo príšerného Lincolna zabijaka upírov. Je super, že v jadre to ostala tá tradičná Pýcha a predsudok akurát okorenená o zombíkov, osekané ručičky, nožičky a nejaké tie výbuchy. Proste tá pravá romantika pre baby aj chalanov. Škoda veľmi zlých akčných scén, pretože príbeh Lizzie s pánom Darcym aj vďaka castingu stále funguje ako sa patrí :) 7/10 P.S. poprosil by som som o Búrlivé výšiny s vlkodlakmi ()
Slyšel jsem obrovské množství kritiky a než jsem film viděl,už jsem začal věřit,že bude tak hrozný,jak se říká,ale po jeho shlédnutí musím říct,že jsem si sledování hodně užil.Nejvíc mě asi pobavilo,že se tvůrcům v tak ujetém ději,podařilo udržet základní linii původní předlohy,to byl opravdu nadlidský výkon.Potěšilo mě herecké obsazení,tolik Lannisterů člověk dnes už nevidí ani ve Hře o trůny a celkově mě tato viktoriánská romantická zombie vyvražďovačka hodně bavila. ()
čekal jsem zběsilou béčkovou úchylárnu a jakkoliv to tak v prvních minutách vypadalo,nakonec to tvůrci chopili docela navážno a ono to i tak celkem fungovalo...jen škoda zbytečně ukecaných pasáží,které hodně zdržovaly tempo,ale k filmu (ať jsou v něm zombie nebo ne),z téhle doby to asi patří.relativně příjemné překvapení,které strká do kapsy skauty a zombie...70% ()
- Pôvodne mal film režírovať David O. Russell. Od projektu však odstúpil, keďže on a štúdio mali úplne rozdielne predstavy. (toi-toi)
- Vo filme sa po zasiahnutí zombie na žiadnej zbrani nikdy neobjaví krv. (toi-toi)
- Během natáčení Lily James (Elizabeth Bennetová) točila scénu, kde se musela projít kolem uťatých hlav zombie. Většina z nich byly rekvizity, Lily na ně měla dupat, jelikož byly ještě živé. Nicméně v zapálení se do role, dupala po všem velmi intenzivně. Po chvíli si uvědomila, že všichni za kamerou na ni překvapeně zírali. Když se podívala pod nohy, tak si zjistila, že jedna z hlav, po které dupala, nebyla rekvizita, ale namaskovaný herec. (BloodMax)