Reklama

Reklama

Pýcha, předsudek a zombie

  • USA Pride and Prejudice and Zombies (více)
Trailer 4

Klasický román Jane Austenové o spletitých vztazích milenců z různých sociálních vrstev Anglie 19. století je všeobecně známý. Tentokrát se ale odehrává za poněkud jiných okolností, protože Zemi napadla armáda nenasytných zombie. Z Elizabeth Bennet (Lily James) je neohrožená hrdinka, která dokonale ovládá bojová umění i zbraně, zatímco pohledný, ale povýšený pan Darcy (Sam Riley) zuřivě zabíjí vše, co se podobá zombie. Protože útoky nemrtvých stále získávají na síle, oba musí překonat pýchu a spojit síly, aby na krví nasáklém bojišti porazili všechny zombie jednou provždy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (231)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Béčko jak cyp. Jak už jsem zvyklý v adaptacích P&P, kromě ústředních dvou sester jsou ostatní na střídačce, chemie mezi Lizzie a panem Darcy není a čas jednoho filmu je málo. Adaptačně tomu není tedy moc co vytknout oproti konkurenci, změny v příběhu byly v rámci možností uvěřitelné, vznikla z toho však jakási o něco horší epizoda Walking Dead včetně klasických trop jako "umřel nebo neumřel? (spoiler alert: neumřel, v této tropě nikdy nikdo neumře)", "těsně před smrtí osobu někdo zachrání" nebo "sekáme zombie, ale zbraně máme často podezřele čisté". Jsem však vděčný, jelikož mě vždy zajímalo, jak by se podobné apokalyptické věci řešily v dobách minulých. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Neskutočná radosť, keď konečne nabehli titulky a film skončil. Musím povedať, že "Pride And Predjudice And Zombies" bol pre mňa skoro nepozerateľným uspávadlom, ktoré som od tohto filmu rozhodne nečakal. Nemyslel som si, že to bude trhák, no súčasne si mohol film dať aspoň trošku záležať na tom, aby z toho urobili väčšiu komédiu. A na začiatku to trošku vyzerá, že by si mohli robiť srandu zo sveta príbehu "Pýcha a Predsudok" vo svete zombie apokalypsy, no v skutočnosti, len prerozrpávajú svoj príbeh s tým, že v ňom využívajú zombíkov, ktorí sú tu žalostne málo. A výsledne z toho vychádza skôr romantický paskvil, ktorý absolútne nevie ohromiť a je to len nekonečná nuda, kde si všetci fanúšikovia zombie budú hovoriť, aby sa už konečne na plátne objavili zombies. A keď sa to aj konečne stane, tak to nie je vôbec zaujímavé a skôr frustrujúce. Čakal som od tohto filmu viac zábavy. Myslím, že najlepšie scénky sú po prvých desiatich minútach, kde sa sestry obliekajú a pripravujú si nože, alebo ich prvá zombie likvidácia, ktorá pôsobí ako keby sa dali dokopy Charlieho anjeli a rozhodli sa urobiť poriadok. To bolo vtipné. Zvyšok je pre mňa neskutočná nuda, kde stojí za zmienku len pár vecí. V prvom rade Lily James ako hlavná hrdinka funguje a musím povedať, že aj výprava a masky a make-up sú celkom efektívne. Takže poviem aspoň toľko dobrého k filmu, ktorý ma inak skoro uspal. A to je len poludnie. Hodnotenie: D ()

Reklama

majo0007 odpad!

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe fenoménu Walking Dead toto vyznieva fakt ako zlý vtip. Natalie Portman ako producentka síce musela prísť o hrsť prašúl, ale aspoň mala toľko chochmesu, že z hlavnej role tejto frašky napokon vycúvala. Pre koho je toto čudo vlastne určené? Pre fanúšikov predlohy - to sotva. Pre fandov zombie filmov - ani náhodou. A tí 4 jazdci Apocalypsy (dokonca aj v End Credits scéne) - WTF! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dosť veľa pasáží je tu celkom nudných, ale samotný príbeh je dosť zaujímavý a v takomto prevedení sa nevidí často. Herci sa tiež celkom podarili, hlavne roztomilá Lily James, tak isto aj akcie, či zombie stoja za to, ale ako celok ma to moc nebralo. Podla mňa tomu uškodil mix žánru. Dosť nevyvážene mi to prišlo, chvíľu som nevedel, či pozerám komédiu alebo horor, chcelo by to lepšie vybilancovať a bolo by to stráviteľnejšie. Na jedno pozretie, ale ujde. Obľúbený soundtrack: The Letter / Siege of London. 55% - 3* ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Tak. Tohle. Byl. Vážně. Úlet! Ale povedený úlet. Podobnost s různými adaptacemi Pýchy a předsudku nebyla jen čistě náhodná, někdy si vypůjčili lokace, dialogy (které v knize nejsou) nebo rovnou celé scény, ale o to víc vyniklo propojení mezi profláklou klasikou a zombie apokalypsou, které fungovalo lépe, než bych čekala. Osobně bych byla pro více historizující pojetí, tohle mělo blíž k moderně pojatému popkornu než ke klasice, ale jedinou skutečnou výhradu mám vůči nedotaženým linkám (Kdo byly ty čtyři tajemné postavy? Nebyla dcera lady Catherine čistě náhodou zombie? atd.). ()

Galerie (64)

Zajímavosti (6)

  • Pôvodne mal film režírovať David O. Russell. Od projektu však odstúpil, keďže on a štúdio mali úplne rozdielne predstavy. (toi-toi)
  • Během natáčení Lily James (Elizabeth Bennetová) točila scénu, kde se musela projít kolem uťatých hlav zombie. Většina z nich byly rekvizity, Lily na ně měla dupat, jelikož byly ještě živé. Nicméně v zapálení se do role, dupala po všem velmi intenzivně. Po chvíli si uvědomila, že všichni za kamerou na ni překvapeně zírali. Když se podívala pod nohy, tak si zjistila, že jedna z hlav, po které dupala, nebyla rekvizita, ale namaskovaný herec. (BloodMax)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Pýcha, předsudek… a zombíci

Pýcha, předsudek… a zombíci

04.07.2015

O adaptaci románu Pride and Prejudice and Zombies, ve kterém Seth Grahame-Smith krapet osladil literární klasiku Jane Austen, se mluví dlouhé roky. Předalo si ji několik režisérů a nikdo nevěřil tomu… (více)

Reklama

Reklama