Reklama

Reklama

Ten den pro Portera (Mel Gibson) nebyl jedním z nejlepších. Nejdřív se mu podaří ukrást slušný balík peněz, který by mu stačil na báječné doživotní prázdniny strávené na pláži s dostatkem vína, žen a zpěvu. Ale pak už se mu situace poněkud vymyká z rukou. Dostává se do šílené honičky s pohraniční stráží, na jejímž konci končí jeho auto na kapotě těsně za mexickými hranicemi. Pak už je zadržen mexickými úřady a po peprné výměně názorů je vržen do podivně drsného a nebezpečného světa zvaného El Pueblito, což rozhodně není pětihvězdový hotel, který si představoval pro svou zaslouženou dovolenou. Je to místo, které je symbolem násilí, korupce a promiskuity. V El Pueblitu Porter potká malého chlapce, který se ho snaží naučit přežít v tomto zvláštním světě. A díky němu nejen přežívá, ale potká i jeho krásnou maminku. Situace se však začíná vyhrocovat, všichni se dostávají do více než velkých potíží, protože gangsteři chtějí zpět své peníze. O tom, jestli se Porter se situací plnou honiček a přestřelek popere, a navíc si zachová i svůj pověstný sarkastický humor, se již brzy přesvědčíte v kinech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (452)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby Celosvetovo $8,700,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,265,924 //počet predaných kusov 125,955Tržby za predaj DVD v USA $3,847,986 //počet predaných kusov 258,959║ Gibson je živel, od Smrtonosnej zbrane predvádza stále tie jeho štýlové kúsky a ja mu ich stále plnými dúškami žeriem, je to borec, na malom priestore slušne napätie a dobrá akcia /80%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson se schopil, aby si pro své fanoušky přichystal neortodoxní drama z vězeňského prostředí v Mexiku. Plno věcí je neuvěřitelných, ale na druhou stranu se na film hodně dobře kouká. Mel je tady správnej ranař, i když se dokáže projevit jako vcelku schopný cíťa. Jeho schizofrenní postava mě ale nedonutila si neužít tenhle po americku poctivej akčňák jako ze starejch devadesátek. Pro mě super návrat, takových filmů by s ním mohlo být daleko víc. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Porter je zpátky a to je dobře. Už mi chyběl. Ležérní hláškující cynik, který nekompromisně projíždí problémem jako ostře nabroušená kudla. To vše s nadsázkou a přímočarostí, která si na nic nehraje. Mel Gibson je zpátky a to je dobře. Už mi chyběl. Přesněji, je zpráky ve své ležérně drsné poloze "mám to na háku", která mu sedne dokonaleji než komukoli jinému v žánru. Doufám, že je to dobré Znamení, že konečně opustil Hranu temnoty, nakopal zadky všem Bobrům a kašle na to O čem ženy sní. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.3/10] | me: Je to celkom dobrý film, ale niečo mu chýba - no je ťažké presne identifikovať čo. Mám zmiešané pocity z rôznorodej kombinácie Mela ako tvrdého týpka, ktorý si razí svoju cestu a dobrého náhradného otca ... akosi to na mňa pôsobilo rušivo. Čo však rušivé určite nie je, je Mel ako borec stavajúci sa doprostred krížovej paľby idúci napred podľa svojho nekompromisného plánu. Mám pocit, že snaha obohatiť tento film aj o citovú rovinu bol vzhľadom k prostrediu a nádychu celého filmu zbytočný ťah, ktorý nesplnil očakávanú úlohu. And stop bleeding on my money. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dobrý film. Jediný problém vidím v tom, že je natočený na digitál a kvôli tomu vyzerá ako lacná televízna produkcia. Keď si túto "drobnosť" prestanete všímať, otvorí sa pred vami funkčne vystavaný príbeh s odsýpajúcimi dialógmi a živými postavami. Nie je to nič objavné, ale ani tuctové, už len kvôli zaujímavému prostrediu. Mel je šarmantný ako zamladi, vzťah s chlapcom a jeho matkou sa úspešne vyhýba akémukoľvek sentimentu a v násilných scénach je film až nečakane nekompromisný. Veľmi sympatická záležitosť. Scéna s dáždnikom samozrejme vládne. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Filmové El Pueblito vzniklo podle skutečné předlohy v podobě el Centro de Readaptacion Social de la Mesa, které vzniklo v roce 1956 v Tijuaně jako experiment, kde 2000 vězňům bylo dovoleno vzít se s sebou do vězení své ženy, děti, přítelkyně a celé své rodiny a integrovat je do prostor věznice, čímž vzniklo tzv. vězeňské ghetto. [Zdroj: Bontonfilm] (Krouťák)
  • Okrem lokácií v mexickom meste Veracruz sa filmovalo aj v kalifornskom San Diegu a texaskom Brownsville. (MikaelSVK)
  • Většina záběrů byla pořízena ve věznici Ignacio Allende ve městě Veracruz v Mexiku. (ssfan)

Související novinky

Gibson hláškuje a střílí Rusy

Gibson hláškuje a střílí Rusy

29.01.2010

Jde samozřejmě o mediální masáž před dnešní světovou premiérou thrilleru Na hraně temnoty, ale stejně je to nejlepší filmová novinka za posledních několik... (dosaďte dle libosti). Mel Gibson po… (více)

Gibson a Mad Max? Že by přece?

Gibson a Mad Max? Že by přece?

04.01.2010

Jen klid, neradujte se předčasně. Jistá indicie tady ale je. Gibsonova společnost Icon Entertainment totiž podepsala smlouvu o spoluprodukování sequelu (prequelu? restartu?) zaprášené… (více)

Reklama

Reklama