Reklama

Reklama

Ten den pro Portera (Mel Gibson) nebyl jedním z nejlepších. Nejdřív se mu podaří ukrást slušný balík peněz, který by mu stačil na báječné doživotní prázdniny strávené na pláži s dostatkem vína, žen a zpěvu. Ale pak už se mu situace poněkud vymyká z rukou. Dostává se do šílené honičky s pohraniční stráží, na jejímž konci končí jeho auto na kapotě těsně za mexickými hranicemi. Pak už je zadržen mexickými úřady a po peprné výměně názorů je vržen do podivně drsného a nebezpečného světa zvaného El Pueblito, což rozhodně není pětihvězdový hotel, který si představoval pro svou zaslouženou dovolenou. Je to místo, které je symbolem násilí, korupce a promiskuity. V El Pueblitu Porter potká malého chlapce, který se ho snaží naučit přežít v tomto zvláštním světě. A díky němu nejen přežívá, ale potká i jeho krásnou maminku. Situace se však začíná vyhrocovat, všichni se dostávají do více než velkých potíží, protože gangsteři chtějí zpět své peníze. O tom, jestli se Porter se situací plnou honiček a přestřelek popere, a navíc si zachová i svůj pověstný sarkastický humor, se již brzy přesvědčíte v kinech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (452)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Mela Gibsona mám rád, má dobré filmy, ale tohle mi prostě nesedlo. Říkejte si tomuto filmu "jeho návrat", neberu vám to, ale jeho návratem je pro mě film Na hraně temnoty. Tenhle film nemá příběh, hudba nic moc, i Mel už nehraje jako kdysi, tohle beru jako úlet. Podobný film Odplata se mi líbil o dost víc. Tomuto filmu dávám jen tak 23% = * ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Když jsem tak koukal na teto snímek, v hlavě mi bleskla Odplata a naprosto svérázný způsob jednání mafiánů. Zde jsme se se stejným hercem poněkud přesunuli a to směrem na jih, do Mexika, kde tequila rozežírá chodník a vězení je jen jakási sporadická instituce. Skutečně brilantní výkon Mela Gibsona však nevytáhne z bahna tuto poněkud chabou zápletku, byť v originálním prostředí. Děj naprosto předvídatelný, triky již viděné v jiných filmech (doslova jako přes kopírák) a nemusíme si už nic namlouvat, i ti nejlepší herci stárnou a i Mel už pomalu pokukuje po Prostenalu a seniorských plenách. Ne snad, že by mu to ubíralo na vážnosti, ale v některých chvílích jsem jen nevěřícně obracel oči v sloup. Akční hrdina nemusí vždy skákat z oken a kosit davy bídáků samopalem. Jde to i jinak. Solidní podívaná na večer, ale stačilo jednou a víckrát po tom dobrovolně nesáhnete. 65% ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Nesympatické prostředí polocikánských mexicuntů a nefungující atmosféra, co víc byste chtěli? Mel Gibson hraje kohosi na pomezí svých předešlých rolí, postaršího rozumbrady a hravého taťuldy-dobrovolníka. Podobně jako děj filmu to nedává moc smysl, tak se v tom hlavně nehrabejte! Špetka humoru zdařile ničí napětí, věznice naprosto postrádá hmatatelný pocit nebezpečí, či hrozivosti, záporáci jsou jen anonymní panáci. Pozoronost udržuje několik povedenější přestřelek a potyček, v nichž Mel konečně vystupuje, jak se sluší a patří - drsně a nikoli tupě... 5/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mám rád Mela Gibsona a ačkoliv mě mrzí, že do Hollywoodu má vrátka zavřená a musí se hodně snažit, aby se k nějakému projektu dostal, tyhle menší filmy ovšem o to více charakterní role mu sedí a já si jeho krasojízdu po smyšlené mexické ghetto-věznici užíval. Lehce stravitelná zápletka nedá vydechnout až do krvavého závěru a nutně pozitivního, ovšem lehce naivního happy-endu. Ale to je vlastně fuk, hlavní je, že to všechno sedí jak má a nenudí to...7/10 ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Tri (3) si to zaslúži, dokonca veľmi silné tri, ašpirujúce na 4 (štyri): "falošný" Austrálčan, ktorému najlepšie ide hranie "psychicky" labilných týpkov a pomstiteľov (a niekedy oboje v jednom) po desaťročnej pauze, kedy buď vôbec nehral, alebo frkal divné (a viac či menej vedľajšie) nie veľmi úspešné šteky a jeden nevydarený "comeback" (na hrane temnoty; bobra som doteraz nevidel, ale verím, že jodie nesklamala a je to príjemný film, ku ktorému sa dúfam čoskoro dostanem) má konečne po dlhej dobe dobrú rolu v dobrom filme, ktorý je jednoduchý ako facka, scenáristicky na hranici béčka a raných 90-tych rokov a má skvelú výpravu, dobré hlášky, jednu skvelú prestrelku, príjemnú špinavo-horúcu atmosféru, veľmi fajn cast a dobrý flow; mohlo to byť lepšie, keby melov ironický komentár bol aspoň tak pepracovaný, ako v trajleri, podľa ktorého to vyzeralo, že to bude celé týmto cynickým "cudzincom" bez mena a minulosti komentované ako "list mamičke", a vo filme odznie iba pár slov na úvod a potom nič... čiže väčšia dávka humoru, ktorý trajler sľuboval, by to rozhodne zdvihla vyššie; ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Většina záběrů byla pořízena ve věznici Ignacio Allende ve městě Veracruz v Mexiku. (ssfan)
  • Film Moje letné prázdniny sa v USA do kín nedostal, vyšiel priamo na DVD, avšak na Slovensku alebo v Českej republike sa premietal. (ludovit14)
  • Po filmu Spiknutí (1997) se jedná o druhou spolupráci hereckého dua Mel Gibson a Tom Schanley. (mzss1)

Související novinky

Gibson hláškuje a střílí Rusy

Gibson hláškuje a střílí Rusy

29.01.2010

Jde samozřejmě o mediální masáž před dnešní světovou premiérou thrilleru Na hraně temnoty, ale stejně je to nejlepší filmová novinka za posledních několik... (dosaďte dle libosti). Mel Gibson po… (více)

Gibson a Mad Max? Že by přece?

Gibson a Mad Max? Že by přece?

04.01.2010

Jen klid, neradujte se předčasně. Jistá indicie tady ale je. Gibsonova společnost Icon Entertainment totiž podepsala smlouvu o spoluprodukování sequelu (prequelu? restartu?) zaprášené… (více)

Reklama

Reklama