Reklama

Reklama

Ten den pro Portera (Mel Gibson) nebyl jedním z nejlepších. Nejdřív se mu podaří ukrást slušný balík peněz, který by mu stačil na báječné doživotní prázdniny strávené na pláži s dostatkem vína, žen a zpěvu. Ale pak už se mu situace poněkud vymyká z rukou. Dostává se do šílené honičky s pohraniční stráží, na jejímž konci končí jeho auto na kapotě těsně za mexickými hranicemi. Pak už je zadržen mexickými úřady a po peprné výměně názorů je vržen do podivně drsného a nebezpečného světa zvaného El Pueblito, což rozhodně není pětihvězdový hotel, který si představoval pro svou zaslouženou dovolenou. Je to místo, které je symbolem násilí, korupce a promiskuity. V El Pueblitu Porter potká malého chlapce, který se ho snaží naučit přežít v tomto zvláštním světě. A díky němu nejen přežívá, ale potká i jeho krásnou maminku. Situace se však začíná vyhrocovat, všichni se dostávají do více než velkých potíží, protože gangsteři chtějí zpět své peníze. O tom, jestli se Porter se situací plnou honiček a přestřelek popere, a navíc si zachová i svůj pověstný sarkastický humor, se již brzy přesvědčíte v kinech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (452)

Falko 

všechny recenze uživatele

Tak opät sa mi podarilo vidiet Mela Gibsona v ulohe podobnej z filmu ODPLATA / PAYBACK (1999), kde si zahral Portera, skor mi to pripadalo, ako pokracovanie Odplaty, pretoze Gibsonova postava sa nicim nelisi od tej z Odplaty. Avsak tentokrat sa mininalne polovica filmu odohrava v nejakej mexickej "free" väznici, kde si bude musiet Gibson poradit nielen s nelutostnym obchodom s ludskymi organmi, ale aj s tym, ako sa dostat k peniazom, ktore ukradol urcitym ludom, ktori tie peniaze budu hladat a nejedna sa o malu sumu... Ale to by som vela prezradzal. Divak musi mat len trpezlivost, pozorne sledovat a pamätat si mena, kto je kto, inac sa v tom deji strati. Reziser Adrian Grunberg zatial znamy nie je, je to jeho debut, avsak myslim si, ze celkom slusny start. ___________ Mel Gibson - (Gringo) +++ Kevin Hernandez - (Chlapec) +++ Dolores Heredia - (Chlapcova mama) +++ Daniel Giménez Cacho - (Javi) +++ Jesús Ochoa - (Caracas) +++ Peter Stormare - (Frank) +++ Bob Gunton - (Thomas Kaufman) +++ Scott Cohen - (Frankov právnik) +++ Produkcia: Mel Gibson, Bruce Davey, Stacey Perskie +++ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson se schopil, aby si pro své fanoušky přichystal neortodoxní drama z vězeňského prostředí v Mexiku. Plno věcí je neuvěřitelných, ale na druhou stranu se na film hodně dobře kouká. Mel je tady správnej ranař, i když se dokáže projevit jako vcelku schopný cíťa. Jeho schizofrenní postava mě ale nedonutila si neužít tenhle po americku poctivej akčňák jako ze starejch devadesátek. Pro mě super návrat, takových filmů by s ním mohlo být daleko víc. ()

Reklama

Sonnery 

všechny recenze uživatele

V kině jsme byli jenom my a pak taková příjemná rodina - tatínek, maminka a dvě roztomilé dcerušky ve fialových šatičkách kolem sedmi let. Rodinka si chtěla zpříjemnit chvíli nakupování filmem "Moje letní prázdniny" . A tak tam tak všichni seděli, hihňali se a těšili se na tu rodinnou letní komedii. Pak se na plátně objevil klaun a vyprsknul asi pět litrů krve směrem k divákovi... Děvčátka si cvrnkla, rodinná idylka skončila... Pro nás to bylo OK, ve filmu máme rádi klauny i krev, ale to neustálý vykrádání Odplaty dokáže nasrat víc, než dvě uplakaný holčičky ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Mučili mě Mariachi." Když jsem dal pět hvězd Odplatě, nemůžu u Mých letních prázdnin ubrat, opravdu ne. Film se totiž svému staršímu sourozenci vyrovná ve všech ohledech (a ano, i já tvrdím, že jde o jeho nepřiznané pokračování). Mel Gibson se zkrátka vrátil tam, kde ho mám(e) nejraději, do těch drsných přímočarých vod, ve kterých se mu plave jedna báseň, vyzbrojil se na to stejnou měrou sarkasmu i šarmu, a na jeho počínání v jednoduchém, ale parádně vymyšleném ději je radost pohledět. Vezměte si jen, kolik Moje letní prázdniny obsahují zapamatovatelných momentů: Klauny, bizarní vězení, špičkovou přestřelku, "Clinta Eastwooda", scénu s deštníkem (ta je snad nejlepší z celého filmu), cornflakeový závěr... Je to zkrátka skvělé, skvělé, skvělé dílko. S perfektní hudbou a nesmírně jistou debutantskou režií. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Melovy modré oči vrací úder. Nepřiznané pokračování Odplaty (které svým očividným vykrádáním zmíněného natolik zmátlo distributora, že hlavní postavu v materiálech dokonce chybně pojmenoval Porter) má zajímavou kulisu, v zásadě přesného Gibsona a hned několik výborných momentů, které stojí za to citovat (deštník!). Celek se ale nedokáže rozhodnout, zda chce být dokumentem (tento pocit navozuje užití ručních kamer), sociálním komentářem, tupým akčňákem, westernem (osamělý bezejmenný hrdina bez jasné profilace příjíždí do města sjednat pořádek) nebo stylovou gangsterkou, postavenou na hláškách. Navíc to trvá celou hodinu, než se Moje letní prázdniny pořádně rozjedou. Coby příslib do budoucna ale nejsou Moje letní prázdniny vůbec špatná vizitka. Teď by to chtělo tu pátou Smrtonosnou zbraň. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Představitel hlavní role Mel Gibson se na filmu podílel také jako scenárista a producent. (Rominator)
  • V úvodu filmu je vidět častý nešvar z natáčení automobilových honiček. Při leteckém záběru na auta blížící se k hraničnímu plotu jsou v trávě zřetelné stopy kol od předchozích pokusů o natočení této scény. (Babinicz)
  • Většina záběrů byla pořízena ve věznici Ignacio Allende ve městě Veracruz v Mexiku. (ssfan)

Související novinky

Gibson hláškuje a střílí Rusy

Gibson hláškuje a střílí Rusy

29.01.2010

Jde samozřejmě o mediální masáž před dnešní světovou premiérou thrilleru Na hraně temnoty, ale stejně je to nejlepší filmová novinka za posledních několik... (dosaďte dle libosti). Mel Gibson po… (více)

Gibson a Mad Max? Že by přece?

Gibson a Mad Max? Že by přece?

04.01.2010

Jen klid, neradujte se předčasně. Jistá indicie tady ale je. Gibsonova společnost Icon Entertainment totiž podepsala smlouvu o spoluprodukování sequelu (prequelu? restartu?) zaprášené… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno