Reklama

Reklama

Ten den pro Portera (Mel Gibson) nebyl jedním z nejlepších. Nejdřív se mu podaří ukrást slušný balík peněz, který by mu stačil na báječné doživotní prázdniny strávené na pláži s dostatkem vína, žen a zpěvu. Ale pak už se mu situace poněkud vymyká z rukou. Dostává se do šílené honičky s pohraniční stráží, na jejímž konci končí jeho auto na kapotě těsně za mexickými hranicemi. Pak už je zadržen mexickými úřady a po peprné výměně názorů je vržen do podivně drsného a nebezpečného světa zvaného El Pueblito, což rozhodně není pětihvězdový hotel, který si představoval pro svou zaslouženou dovolenou. Je to místo, které je symbolem násilí, korupce a promiskuity. V El Pueblitu Porter potká malého chlapce, který se ho snaží naučit přežít v tomto zvláštním světě. A díky němu nejen přežívá, ale potká i jeho krásnou maminku. Situace se však začíná vyhrocovat, všichni se dostávají do více než velkých potíží, protože gangsteři chtějí zpět své peníze. O tom, jestli se Porter se situací plnou honiček a přestřelek popere, a navíc si zachová i svůj pověstný sarkastický humor, se již brzy přesvědčíte v kinech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (452)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,... ALE PRO LIDI SE STEJNÝM TYPEM KARMY JAKO MÁM JÁ....TO BYLO JEN PÁR HRBOLŮ NA CESTĚ“..... /// Porter (tedy Mel) se rozhodl zlepšit svý společenský postavení. Tam venku se to nepovedlo a tak dostal druhou šanci v kriminále. Ale v podstatě jde vždycky vo pomstu.... Nejdřív Mel zaplatil hromadě Mexikánců (čímž vlastně zlepšil jejich společenský postavení...), potrénoval kotrmelce (ty vole, už nejseš nejmladší!) a před zrcadlem nazkoušel pár suchejch hlášek (a mokrejch ksichtů). Pak si řekl, že teď už film nepotřebuje (skoro) žádnej děj, páč je tam von a a von bude vypadat stejně cool (jako hustě a vodlehčeně) jako ta díra El Pueblito. A taky že jo: tempo, děj, kecy, přestřelky – všechno je to vodlehčený, až s tím mám kolikrát problém. Všude a furt hraje ,,Mariachi“ (že by z toho člověku bez hudebního vkusu hráblo...) a pobavil mě opravdu (fakt – pobavil!) ten hod granátem. Bohužel je to (pro mě) emočně chladná jízda a nevidím jedinej důvod (si říkal granát! ...Se kurva poslouchej!) vidět to znova. Což zrovna u mě s mým vztahem k podobnejm hovadinám (co se nechcou brát vážně) nebejvá zvykem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu vidět, jak střílí bouchačka, kterou José Doroteo Arango Arámbula střílel v restauraci Opera v Mexico City. 2.) Chovají mě na játra. 3.) Mám rád, když Melouš kouše Mexičanky. 4.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako rozenej optimista předpokládám, že čerstvě získaný poznatky o přežití v mexickým vězení nikdy nebudu potřebovat, ale člověk nikdy neví. Nicméně příběh přizpůsobivýho gaunera a jeho přítulnýho desetiletýho sádrovýho ježka je velmi zábavnej, i když příliš strachu o hlavního hrdinu nepřináší. On totiž náš Gringo je velkejý mazák a tak ani pistole u hlavy nebo játra mimo tělo nejsou důvodem k panice. Navíc oceňuju zásadní informace o tom, k čemu se hodí deštník v kanceláři stavitele lodí, kterak se proráží americko-mexická zeď či o přímý úměře mezi počtem uříznutejch prstů a počtem milionů, který nedobrovolně opustily náruč nervózního mafiána. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vôbec som netušil, že Mel Gibson strávi svoje letné prázdniny v mexickom väzení. A nie hocijakom. Sám "gringo" sa čudoval a ja tiež. Voľný pohyb, zbrane, drogy i stánky s "občerstvením" všetkého druhu. Mexiko ich kultúra a jazyk, ktorý vo filme znie pomerne často mi vždy sedeli, o westernoch z tohto prostredia ani nehovorím a tento film môže žánrovo western pripomenúť. Občas je to krvák, Gibson trúsi dobré hlášky, ale hlavne to väzenské prostredie a zmes všemožných kriminálnikov robí z filmu príjemné posedenie i zábavu v jednom. A ten čierny humor v závere, to bola sila. " Vy ste ....." "Áno..." Bum! bum! bum!...Vybuchol som smiechom a celkovo som si tie letné prázdniny užil. Aj celú tú scénu s dáždnikom a "Clintom Eastwoodom"...80%. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Po začáteční honičce na americko-mexické hranici se Gringo (Mel Gibson) dostává i s ukradenými penězi přes hranice do Mexika, kde je zavřen bez řádného soudu do velmi zvláštního vězení a jeho peníze si užívají tři policisté. Gringo ví jak se o sebe postarat a při svých obhlídkách vězení se seznámí s desetiletým chlapcem, který má zvláštní postavení, protože je vhodným dárcem jater pro místního bosse. Gringovi jde po krku nejen Frank (Peter Stormare), kterému ukradl peníze, ale musí se vypořádat i s dalšími protivníky... Gibsonovi role sedne a byl jsem spokojen více než u snímku Na hraně temnoty (2010). Mel se také podílel na scénáři a byl producentem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby Celosvetovo $8,700,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,265,924 //počet predaných kusov 125,955Tržby za predaj DVD v USA $3,847,986 //počet predaných kusov 258,959║ Gibson je živel, od Smrtonosnej zbrane predvádza stále tie jeho štýlové kúsky a ja mu ich stále plnými dúškami žeriem, je to borec, na malom priestore slušne napätie a dobrá akcia /80%/ ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Film Moje letné prázdniny sa v USA do kín nedostal, vyšiel priamo na DVD, avšak na Slovensku alebo v Českej republike sa premietal. (ludovit14)
  • Filmové El Pueblito vzniklo podle skutečné předlohy v podobě el Centro de Readaptacion Social de la Mesa, které vzniklo v roce 1956 v Tijuaně jako experiment, kde 2000 vězňům bylo dovoleno vzít se s sebou do vězení své ženy, děti, přítelkyně a celé své rodiny a integrovat je do prostor věznice, čímž vzniklo tzv. vězeňské ghetto. [Zdroj: Bontonfilm] (Krouťák)
  • Po filmu Spiknutí (1997) se jedná o druhou spolupráci hereckého dua Mel Gibson a Tom Schanley. (mzss1)

Související novinky

Gibson hláškuje a střílí Rusy

Gibson hláškuje a střílí Rusy

29.01.2010

Jde samozřejmě o mediální masáž před dnešní světovou premiérou thrilleru Na hraně temnoty, ale stejně je to nejlepší filmová novinka za posledních několik... (dosaďte dle libosti). Mel Gibson po… (více)

Gibson a Mad Max? Že by přece?

Gibson a Mad Max? Že by přece?

04.01.2010

Jen klid, neradujte se předčasně. Jistá indicie tady ale je. Gibsonova společnost Icon Entertainment totiž podepsala smlouvu o spoluprodukování sequelu (prequelu? restartu?) zaprášené… (více)

Reklama

Reklama