Reklama

Reklama

Ten den pro Portera (Mel Gibson) nebyl jedním z nejlepších. Nejdřív se mu podaří ukrást slušný balík peněz, který by mu stačil na báječné doživotní prázdniny strávené na pláži s dostatkem vína, žen a zpěvu. Ale pak už se mu situace poněkud vymyká z rukou. Dostává se do šílené honičky s pohraniční stráží, na jejímž konci končí jeho auto na kapotě těsně za mexickými hranicemi. Pak už je zadržen mexickými úřady a po peprné výměně názorů je vržen do podivně drsného a nebezpečného světa zvaného El Pueblito, což rozhodně není pětihvězdový hotel, který si představoval pro svou zaslouženou dovolenou. Je to místo, které je symbolem násilí, korupce a promiskuity. V El Pueblitu Porter potká malého chlapce, který se ho snaží naučit přežít v tomto zvláštním světě. A díky němu nejen přežívá, ale potká i jeho krásnou maminku. Situace se však začíná vyhrocovat, všichni se dostávají do více než velkých potíží, protože gangsteři chtějí zpět své peníze. O tom, jestli se Porter se situací plnou honiček a přestřelek popere, a navíc si zachová i svůj pověstný sarkastický humor, se již brzy přesvědčíte v kinech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (452)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson se schopil, aby si pro své fanoušky přichystal neortodoxní drama z vězeňského prostředí v Mexiku. Plno věcí je neuvěřitelných, ale na druhou stranu se na film hodně dobře kouká. Mel je tady správnej ranař, i když se dokáže projevit jako vcelku schopný cíťa. Jeho schizofrenní postava mě ale nedonutila si neužít tenhle po americku poctivej akčňák jako ze starejch devadesátek. Pro mě super návrat, takových filmů by s ním mohlo být daleko víc. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mele, Mele, co sis to jen semlel do scénáře? To byla komedie, parodie nebo drama? Prostředí mexické věznice bylo sice exotické, přeci jen je to oproti všem těm nápravným zařízení v USA jiná liga, ale to bylo tak vše. Ještě kdyby tam byl Mel sám za sebe a pro své melounky..on ale do toho musí vstoupit ubohý hošík s čerstvými játry se snědou mamkou.. Závěrečná mlata mezi mafiány a bossy sice byla efektní, ale neuvěřitelná, stejně tak obrácení se na správnou cestu zlé sekundatky při operaci... Mel je pořád sympaťák, ale nějak na ty akční hrdiny už prostě nejni. A nakonec všeho špatného ani nepřiletěl ten Eastwood :-) !!! Takže já dávám za dvě tašky s prachama, protě mně to zrovna nějak moc neoslovilo. * * ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď si človek myslí, že už nikto nemôže vymyslieť väčšiu stupiditu v podobe "sám vojak v poli vs armáda tisícich bojovníkov", príde niekto kto to úplne tromfne. A samozrejme, Američan v mexickom väzení okráda všetkých a každého spôsobom vreckára, ako na nejakom Baníckom jarmoku v Prievidzi. Porazí všetkých a všetko. Ujde, vráti sa, ujde, vráti sa. Predtým stihne udrbať niekoľko miliónov. Mafiáni sa samozrejme, ako úplní kreténi vyšľahajú medzi sebou, v base, aj mimo nej. Dr. House zas zastaví v katastrofálnych hygienických podmienkach prebiehajúcu operáciu - vyberú ľadvinu, vložia ľadvinu, vyberú, vložia. A to nehovorím o tom voľnom pohybe do basy a von, do basy a von. TAK TAKÉTO FILMY MA UBÍJAJÚ a keby som išiel nato do kina, ako ma pôvodne prehováral brat, zaplatil to nehorázne vstupné, plus kola, plus pukance - 15 € v p...i!!! - cestou domov by som zatiahol auto niekde do tmavej uličky a prerezal mu achilovky!!! ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson dokázal, že ešte nepatrí do starého železa... Scenár možno kopíruje od všetkého možného aj nemožného, ale nedá sa ani omylom tvrdiť, že by bol nudný a neoriginálny. Výborne zvolená vizuálna konštrukcia nám reálnejšie približuje zábery z El Pueblita, najneobyčajnejšej väznici Mexika, ktorú v 20.8.2002 skutočne prepadli dve tisícky federálnych policajných jednotiek. Špinavé a drsné prostredie tohoto "väzenského hotela" dáva filmu výnimočnú osobitosť a rozhodne si pri ňom nebudete v duchu vravieť "kde som to už len videl...". Všetkému nasadzuje korunu Gibsonov nekompromisný humor a ešte nekompromisnejšia akcia s jednou parádnou tarantinovskou prestrelkou v centre väzenia. Herci sú skrz naskrz dobý, ale Gibson nad všetkými vyniká a ten jeho chmaták Porter výborný. Rozhodne jeden z lepších filmov roku. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V prvej tretine má film dobré tempo a dobre baví prevažne Mel Gibson, ktorý po svojej ceste za peniazmi (a cigaretami) narazí na prefíkaného chlapca, u ktorého sa drží po väčšinu času. Navyše trúsi dosť hlášok na to, aby film nezačal nudiť. Základné zápletka sa začína viac rozvetvovať a objavuje sa viac postáv, ktoré majú zálusk na ukradnuté peniaze, ale inak sa moc zázrakov nedeje a film od polovice stráca na tempe. Nemohol som sa zbaviť myšlienky, že Mel Gibson silným spôsobom pripomína Martina Riggsa, kedykoľvek nahodí svoj ​​šibalský úsmev s cigaretou v ústach, alebo behá ako splašený s pištoľou v ruke. Get the Gringo je film s dobrou zápletkou a solídnym tempom, v ktorom Mel Gibson opäť hláškuje, behá, fajčí a strieľa. Pri tom spoľahlivo dokazuje, že stúpať späť medzi akčnú hereckú elitu sa lepšie darí skrz menšie filmy a s postavou, ktorá mu sedí. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Většina záběrů byla pořízena ve věznici Ignacio Allende ve městě Veracruz v Mexiku. (ssfan)
  • Film Moje letné prázdniny sa v USA do kín nedostal, vyšiel priamo na DVD, avšak na Slovensku alebo v Českej republike sa premietal. (ludovit14)
  • Okrem lokácií v mexickom meste Veracruz sa filmovalo aj v kalifornskom San Diegu a texaskom Brownsville. (MikaelSVK)

Související novinky

Gibson hláškuje a střílí Rusy

Gibson hláškuje a střílí Rusy

29.01.2010

Jde samozřejmě o mediální masáž před dnešní světovou premiérou thrilleru Na hraně temnoty, ale stejně je to nejlepší filmová novinka za posledních několik... (dosaďte dle libosti). Mel Gibson po… (více)

Gibson a Mad Max? Že by přece?

Gibson a Mad Max? Že by přece?

04.01.2010

Jen klid, neradujte se předčasně. Jistá indicie tady ale je. Gibsonova společnost Icon Entertainment totiž podepsala smlouvu o spoluprodukování sequelu (prequelu? restartu?) zaprášené… (více)

Reklama

Reklama