Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový příběh o populárním superhrdinovi ze stáje DC Comics odhaluje původ Arthura Curryho (Jason Momoa), napůl člověka, napůl obyvatele bájné Atlantidy, kterého jeho životní cesta přiměje čelit pravdě nejen o tom, kým ve skutečnosti je, ale zároveň prověří, zdali je hoden stát se tím, pro co byl zrozen… králem. (Vertical Entertainment)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (1 218)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Má to žábry, legíny, po mámě půlku příboru, a skáče to. Co je to? Kvakvaman! Hraje ho Momoja, Džejsn. Takže ženská část publika vcelku spokojeně vrní, neboť onen herec vlastní statné těleso (mladší třou stehna o sebe) a v reálu przní stařenu (zkušenějším pro přemíru lubrikace vykluzují venušiny kuličky, zasloužilým rodičkám pak venušiny koule). Druhé, v dnešních dobách dost opomíjené pohlaví, pak většinou nebere pana Conana Droga jako nekalou konkurenci, ale ideál, takže si též nestěžují. A děti? Znáte je. Hovádka. Těm se líbí ten příběh! No, já osobně za Jasona házím dvojku, protože z něj taky teču jak Němcová z funkce, a tvůrcům bych doporučil jednou vlézt do bazénu tři na sedm s alespoň metrovou hloubkou a vyzkoušet si, jak v něm fungují fyzikální zákony. Ti se pak nasmějí nad tím, co za píčovinu vytvořili, až hanba. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nečekané překvapení před koncem roku a James Wan potvrdil, že zvládne natočit úplně vše. Aquaman dle trailerů působil jako mořský digitální bordel, ve výsledku jsem dostal vizuální orgie a nebojím se napsat Avatara pod vodou. Jason Momoa sice není dobrý herec, ale dobře se na něj kouká a vlastně si ani nedovedu představit nikoho jiného v téhle roli, červená mokrá kolegyně Amber Heard se svým svůdným výstřihem nejednomu způsobí v kině erekci a určitě musím pochválit i vedlejší známé postavy ( Nicole Kidman, záporák Patrick Wilson, Willem Defoe či Lundgren s přelivem) Film neuvěřitelně šlape od začátku do konce, akce je naložená, velkolepá, dojde i na kontaktní souboje a samotné finále je tak monstrózní,že strčí do kapsy Godzillu s Pacific Rimem. V jedné scéně Wan servíruje i hutnou hororovou atmošku s mořskými kreaturami připomínající Vetřelce a to opravdu pohladí na srdci. Jediné, co na mne příliš nefungovalo byl Humor, ale to se dá odpustit. Vizuálně púsobivé podmořské dobrodrůžo, jaké zde snad ještě nebylo a je potřeba jej vidět v kině!90% ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Vlastně spokojenost. Na to, jak je film pestrobarevný a přeplácaný různými žánrovými odbočkami a epizodami, tak docela drží pohromadě a hlavně dobře baví. Často se mění atraktivní lokace, plány k naplnění zásadního cíle postav se postupně přepisují, fikční svět je dostatečně mytologicky bohatý a ve hře jsou hned dva motivovaní záporáci. Ukřičený Momoa je celkem sympatický, červenovlasá Amber Heard skoro jak vysněná podpora z pornhub a Patrick Wilson se snaží, leč své šablonovité roli uniknout nedokáže. James Wan ten festival digiorgií zvládá na povrchu skvěle ukočírovat a vykouzlí pár opravdu strhujících sekvencí, jenže přesto se mu úplně nedaří vtisknout příběhu jednotnou charakteristickou tvář a vymanit ho rutinních archetypálních vzorců, z nichž je poskládán. Občas jsou to pravda odkazy funkční nebo přinejmenším zábavné (exotika na Sicílii jako vystřižená z Tintina), často ale spíš devalvují hodnotu vyprávění jako takovou (do zblbnutí zpomalované hero momentky, nefunkční romantická linka a slabě gradované finále). Na Aquamanovi je určitě fajn, že jeho dobrodružné měřítko nezamrzlo na jediném profláklém schématu a že se snaží přístup ke komiksovému filmu zase trochu oživit, ale stále je to příliš sebeuvědoměle "blbé" a v řešení podzápletek dost zjednodušené, abych mohl pět jen chválu a přinutit mé geekovské já k nekritickému nadšení. Přitom ty 4* by mnoha pasážím a tvůrčím úmyslům bezpochyby slušely.. 70% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 1,038 miliárd $ | Až na pár svetlých momentov s mladým Aquamanom alebo dospelým, je celý film preplácaným digitálnym tornádom, ktoré má síce milión farieb, ale ani štipku duše. Najviac som sklamaný z toho, že film pre mňa nefungoval ani ako off-brainový popcorňák, nakoľko ma ubíjala aj ospevovaná vizuálna stránka. Ten červenooký pirát záporák a jeho pomocníci? Najnevkusnejšie kostými, ktoré som asi v živote videl. To, že to celé vôbec nedáva zmysel, a že je to instantné jak čínska polievka z večerky, to by som aj odpustil, ako kope iných filmov. Ale že sa na to ešte aj zle pozerá, to už fakt nie. Naviac, pokusy o marvelovské odlahčenia robia z celku nepodarenú komédiu. Netušil som, že raz budem mať pocit straty času pri pozeraní filmu z dielne DC Comics. Čím ďalej, tým horšie... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Rybář chytí na udici mořskou pannu. Ta se mu třepe na háčku nad vodou, rybář na ni chvilku kouká a pak ji pustí do vody zpět. Druhý rybář co to viděl z druhé loďky se diví a ptá: ,,Proč?'' A úspěšný rybář odpoví: ,,A jak?'' ---- Tak takhle nějak podobně začíná tento film, akorát že královna Atlantidy neměla od pasu dolů ploutev a strážce majáku tudíž věděl to - jak. .... V mládí jsem se neučil hrobařem, ale hltal příběhy o dávno zašlých civlizacích včetně té bájné za Heraklovými sloupy, potopené v moři jménem Atlantida. Mimochodem zpěvák Donovan o ni složil nádhernou píseň v šedesátých létech... Se zatajeným dechem jsem četl romány J. M. Trosky díky kterým jsem se do Atlantidy i podíval a dodnes to ve mně zanechalo velký dojem... a snad proto jsem šel i do téhle záležitosti. Co jsem čekal, to jsem dostal. Blockbusterový cinema digitální nářez pro multiplexy a širé řady diváků co u filmu nechtějí moc přemýšlet. Hlavně když je to barevné, rozpohybované, je tam pár prsatic v aerobikových dresech ,,cvičme v rytme'' a pár záporáků. Artuš mixnutý Avatarem a Star wars s Indiana Jonesem ovšem toto se odehrává pod hladinou ovšem tedy vyjma toho zničeného italského městečka... Trochu mne zamrzela účast Dafoa a Kidmanové, přeci jen jsou to herci pro lepší ligu a že hráli v takové blbině mi na nich trochu mrzí... U Nicol jsem si navíc uvědomil, že už holka opravdu stárne a ten její vypnutý obličejík působil dost plastelínově.... Příběh musím uznat byl místy i zajímavý, ale iritovalo mně to přetechnizované digitální zpracování... Někdy je té grafiky na obraze prostě moc a závěrešná bitva byla co se týče barevných světýlek zhulencův mokrý sen... Dokoukal jsem to ale nakonec do konce a jelikož jsem na to koukal s dětmi a to šestileté na konci řeklo, to byl ale pěkný film, myslím si, že se to tvůrcům asi nakonec vydařilo. Ovšem zajímalo by mne, zda na to třeba nešli do kina jen dospělí... :-) ... tohle byl totiž opravdu dětský film. Dávám za tři bodce z trojzubce samotného Neptuna (kterého ve filmu ani nejmenovali) * * * ()

Galerie (93)

Zajímavosti (76)

  • Šéfeditor Marvelu C.B. Cebulski pochválil konkurenci přes Twitter: „Zrovna jsem se vrátil z Aquamana. Opravdu jsem si ho užil!! Je to tak zábavný biják! Spektákl, díky kterému jsem se v kině cítil jako dítě. Nemůžu se dočkat, až na něj vezmu synovce a neteř. Velká gratulace Geoffu Johnsovi, Jimu Lee a Jamesi Wanovi k tomuhle superhrdinskému gejzíru! (Geralt z Rivie)
  • James Wan se nechal slyšet, že mu studio Warner Bros. nabídlo natočení celovečerního Flashe (2023) a Aquamana. Jak už víme, rozhodl se pro druhou variantu, jelikož chtěl prozkoumat superhrdinův podvodní svět. (CinemaRanger)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Reklama

Reklama