Reklama

Reklama

VOD (1)

Las Vegas zaplaví nemrtví a parta žoldáků vsadí všechno na jednu kartu, když se odhodlá k největší loupeži v dějinách uprostřed karanténní zóny. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (671)

Botič 

všechny recenze uživatele

Snyder je pro mě tvůrce, co natočil jednu střízlivou pecku, kterou si jednou za čas s chutí připomenu a zbytek jeho filmografie jsou pro mě kusy, u kterých přivírám oči. Někde jedno, jinde obě. Po Úsvitu mrtvých je to jedna velká koupačka v CGI a nahánění stylu. Příběh nehraje roli. Až je mi Zacka trochu líto, Připomíná mi školáka, který se snaží být za každou cenu cool, ale ať přijde s čímkoliv, pořád to tam není. Army of the Dead má na těch přísných 148 minut dost málo silných momentů i nápadů. A upřímně mě děsí, že by tu mělo vzniknout celé zombie universum, kde se budeme pohybovat dozadu, pak zase dopředu. Tohle není látka, která si to zaslouží. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel. Pořád platí, že zatímco na seriálovém poli točí Netflix pecky nejtěžšího kalibru, v rámci filmové zábavy nedokáže nabídnout adekvátní hollywoodské pozlátko, i když k tomu má tvůrce i rozpočet. A přitom Armáda mrtvých začíná tak slibně! Úvodní titulky, které nás zábavně a přitom elegantně úsporně uvedou do děje, jsou srovnatelně boží s těmi, jaké Snyder naservíroval ve Watchmenech. V tu chvíli jsem se začal usmívat od ucha k uchu a věřil, že Snyder má pořád v sobě toho frajera, co si kdysi kariéru otevřel Úsvitem mrtvých. Jenže zbytek jeho prvotinu nijak nepřipomíná. Prostředí nevyužité, postavy nezajímavé, dynamika až na pár okamžiků skoro žádná a černého humoru zoufale málo. Když už se nějaký ten pokus o vtípek objeví, zabije ho debilita samotného zpracování (potřebujeme dostat zombie na nášlapné zařízení, ale nestrčíme ji tam - PUSTÍME JI, aby si k němu sama došla). V rámci námětu nějaké ty nosné nápady nechybí, ale ničemu nakonec neslouží. Nový druh zombie tam byl... proč? Být ve filmu běžné nemrtvé potvory, nic moc by to na výsledku nezměnilo (že jeden chytřejší dokáže lépe stopovat, to už jsme viděli mnohokrát). A zasazení do Las Vegas? Tady Armáda mrtvých padá na hubu úplně nejvíc, protože město hříchu nijak v rámci naturelu - vyjma úvodních titulků - nevyužije. Zkázu dokonává Snyder svojí kamerou, která půlku času ostří a druhou si hraje na portrét mód v iPhonu, takže se na film ani pěkně nekouká. A s takovou se člověk prostě těžko ubrání tomu, aby nezačal rýt do příběhu, jehož výchozí zápletka je samo o sobě nesmyslná a čím déle podívaná plyne, tím větší nesmysly tasí (hrdina chce zachránit dceru, ale od momentu ve výtahu na to na 20 minut prostě zapomene). Čekal jsem od Snydera ledacos, ale rozhodně ne nevýraznou nudu vykrádající Soudný den, z níž prakticky není cítit jeho rukopis. Spíš to vypadá jako kousek z pozdní tvorby Paula W.S. Andersona. A ne, to fakt není dobrá vizitka. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Tedy nečekal jsem že Snyder natočí roztahanou epizodu Z Nation, toho zombie seriálu od The Asylum - a je to překvapení příjemné, od konce páté série uběhlo už pár let a docela mi tenhle styl totálně absurdního příběhu se zombie supermany, dětmi a tygry, partou pošahaných hrdinů, a cynického humoru mezi hromadami čvachtajících mrtvol chyběl. I když samozřejmě Snyder nemá až tak velké koule jako Asylum a drží se víc zkrátka, ze své budované mytologie si dělá srandu mnohem míň než by měl (i když aluze na Supermana pobavily), a místy tam cpe dementní patos který nikoho nezajímá... ale pak to zase zabije nějakým tip gagem nebo vhodně zvolenou písničkou (výtahová hudba!), přihodí pár cool záběrů z akce, a je to v pohodě. Hlavně postavy mu kupodivu fungují velice dobře, ty slovní výměny mezi partou drsňáku jdoucích na vlastní pohřeb mě v průběhu filmu bavily čím dál víc. A samozřejmě to mělo být o 30 minut kratší, úplně jasně jsem viděl kde bych stříhal aniž by to nějak narušilo příběh filmu (a až si jednou budu dávat repete, stáhnu si z netu fandovsky zkrácenou verzi - pak bych šel s hodnocením klidně výš) - tahle je to 7/10 a ano, je to jeho nejlepší film od Watchmen (ale bohužel pořád hodně daleko od Úsvitu mrtvých) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Unfuckingbelievable things comes True a já jsem nadšený jak nikdy. Od World War Z a Train to Busan tu epičtější Zombie nálož nebyla a pokud to někdo nedokáže ocenit je nevděčná chladná svině a stává se můj úhlavní enemy number 1! Zack Snyder evolvuje zombie na inteligentní, rychlé a organizované bad ass svině a já mu to celé nádherně sežral a zaprodal se mu jak prostitutka za 20 euro na vlakovém nádraží. Zack Snyder naprosto utržený z řetězů zaujme nařachaným úvodem, což je bez debat nejlepší Zombie Opening v historii filmů vůbec a následuje zábavné seznámení s postavami a nabíraní členů do týmu, kde žádná postava není navíc a na každé postavě divákovi záleží. Matthias Schweighöfer sice není dalši Kano, ale o humor se tu stará šikovně, masky zombie jsou úžasné, akce je nekompromisní a velkolepá, Gore Zack Snyder posouvá na další level a od Evil Dead tu snad větší masakr v hororu nebyl. Vyzdvihnout musím i hudbu a místy až nepříjemnou atmosféru ( procházka mezi hibernujícími Zombie je vyloženě krásně hororová a vzpomenul jsem si na i Silent Hill). Souboj s tygrem je nejlepší animal attack na člověka od Revenanta! a finále rve koule jak už dlouho nic, doslova infarktové stavy jsem zažíval.Je zde i s pousta zajímavých a inovativních nápadů ( Zombie tygr, kůň, inteligentní zombie ovládající martial art, hibernující zombie, zombie heist, těhotné zombie či pasti před trezorem) Samozřejmě dle zdejšího hodnocení lidé naivně očekávali nálož zvratů jak v Game of Thrones a brečí nad tím jak je to hloupé, akční, brutální a stylové. Tak takové bych nejradši zavřel do ohrady mezi další ovce ať si tam sledují další drama nejlépe o černé lesbičce, žena 21. století, veganka, nadřazená feministka, influencerka navštěvující StarBucks a po večerech swipeuje na Tinderu. Její syn je závislý na drogách a čelí obvinění z vraždy. Jo to by byl určitě plnohodnotnější zážitek. PS: Fugazi překvapil a má u mě na krátkou dobu plus, zbytek zdejších No Names nemá cenu ani komentovat. Další velký zombie film snad za dalších 6 let.. Fanoušci jak prase. Jestli vyjde Father 2 dřív než sequel tohodle, tak budu chrlit ohěň. 10/10. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kravaťáci z Netflixu si opět mnou ruce, ale my znovu dostali utahané cosi. Nepohlídali si jiné tvůrce, došlo i na Zacka Snydera, který zase chtěl až moc, ale nezvládl ani to základní. Osobitý, řemeslně velmi schopný, zvyklý na mravenčí práci. Jenže často uplácané na řídkém ději. Přitom znovu docela solidně vtáhne. Platilo to u Úsvitu mrtvých, platilo i třeba u Sucker Punch. První čtvrthodinky v jejich případě měl stylové. I tady je to slušný rozjezd, ovšem co přijde potom, je minimálně rozpačité. Leccos postrádá jakoukoliv vnitřní logiku a nikdo si neláme hlavu s tím, vysvětlit, proč a jak. Každopádně v zombie nákazou postihnutém Las Vegas je v jednom kasinu sejf plný prachů, po kterých nikdo nebude pátrat. Do útrob objektu se má dostat elitní zabiják (nyní kuchtík) s bandou nezajímavých přihrávačů, kteří mají vypadat cool a cedit (otravné) hlášky. A nedej bože, když se mají v kritických momentech chovat nějak smysluplně. Odpravování zombíků je alespoň trochu zábavné až v druhé polovině (třeba přestřelka mezi hracími automaty a pokerovými stoly), ale jinak je to prolezlé průměrem, patosem, předvídatelností a zbytečnými scénami. Letos je to zatím bohužel zklamání za zklamáním. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (26)

  • Nanést masku na Richarda Cetroneho, který hrál krále zombie Zeuse, trvalo 6 a půl hodiny. (CinemaRanger)
  • Pro film byla natočena také scéna se striptérem, který měl ukousnutý kus penisu. Do závěrečné verze filmu se však nedostala. (HellFire)
  • Když se na začátku filmu dva vojáci dohadujou, co to vlastně převáží, tak jeden zmíní jméno Amelia Earhart. Amelia byla americká letkyně, která v roce 1928 přeletěla jako první žena Atlantský oceán a která v roce 1937 záhadně zmizela nad Tichým oceánem. (Duoscop)

Související novinky

Netflix ruší plány na Snyderovu zombie ságu

Netflix ruší plány na Snyderovu zombie ságu

16.08.2024

Zack Snyder (Muž z oceli) se poslední dobou vehementně snaží dokázat, že stále patří mezi talentované režiséry, nikoliv mezi do sebe zahleděné autory, kteří neví, kdy přestat. Po kontroverzní a… (více)

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

23.07.2021

A je to oficiální. Netflix potvrdil, že nedávný akční zombie thriller Armáda mrtvých od režiséra Zacka Snydera dostane pokračování. Snímek měl již před premiérou potvrzené dva prequely, hraný Army of… (více)

Snyder chystá Sedm statečných ve vesmíru

Snyder chystá Sedm statečných ve vesmíru

06.07.2021

Tak se zdá, že si Zack Snyder (Muž z oceli, 300) přece jen splní další svůj sen. Tedy alespoň částečně. Známý režisér totiž předělal svůj starý koncept na Sedm statečných ve Star Wars univerzu, který… (více)

John Wick hlásí další posilu

John Wick hlásí další posilu

18.06.2021

Čtvrtý John Wick se začne točit už tohle léto na lokacích ve Francii, Německu a Japonsku. A právě z poslední zmíněné země teď dorazila čerstvá posila, obsazení totiž doplní také herec Hirojuki Sanada… (více)

Reklama

Reklama