Reklama

Reklama

Rodinný film, k jehož vychutnání žádnou rodinu nepotřebujete. Neskutečně vtipný knižní bestseller ožívá ve skvělé rodinné komedii! Greg Heffley má velké plány do budoucna, ale nejprve bude muset překonat tu nejhorší a nejvíc ponižující zkušenost každého dospívajícího – střední školu! A to vůbec nebude snadné, vezmeme-li v potaz, že tam na něj čekají zarostlí pihovatí blbečci, zákeřní surovci, plesnivý sýr a jaderné vši! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Knižní série s názvem Deník malého poseroutky od amerického autora Jeffa Kinneyho byla v jednu dobu nesmírně populární a pomohla vzniknout jedné generaci dětí, která na ní možná i vyrůstala.. Důvod byl jednoduchý, děti které nebavilo tolik číst klasiky, dostali příběh, jaký k nim promlouvá skrze paralely svých vlastních životů a navíc je napsán kresleným způsobem, kde výrazně dominují ilustrace nad textem.. Tahle první adaptace se docela podařila možná i velkému přičinění samotného autora knižní série.. V ústředí je Greg a jeho kamarád Rowley, kteří se rozhodnou, že outsiderství už bylo dost, že teď je na čase se prosadit a jednou provždy zapsat se do školní ročenky.. Scénáristé se rozhodli přímo pro film dodělat holčičí postavu Angie, která sice do filmu sedla, jen taky způsobila několik mystifikací proti tomu, jak by měl samotný "Deník slabocha" vyznít... Jedná se o docela vzornou adaptaci malované první knize, která čítá několik z těch nejlepších povídek z prvního deníku (viz. wrestling anebo plesnivý sýr), ovšem taky bohužel zapomíná na kouzlo amerických svátků, které měly v knize pokaždé svoje kouzlo.. Docela milá podívaná, ve které někdo dobře rozhodl, co tom dát a co ne. Takže jde možná o nejlepší možnou verzi sebe sama, v níž velmi chválím podchycení ústředních postav, které naštěstí vůbec nepřipomínají ty bezdušíčky z poslední hrané adaptace.. A vrcholem je pěvecké číslo hlavního hrdiny. Absolutně to pořád nemá na knižní zážitek, který nakonec pro svoji jednoduchost bude možná kratší, ale tohle by šlo. P.S. A kde je ta Ke$ha? 60% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduchá zábava pro lidi všech možných věkových skupin. Rozhodně to není nic převratného ani filmově kvalitního, ale člověk se celou dobu nenudí, je to docela sranda a dá se u toho vypnout hlava. I přes veškerou průměrnost je to pořád lepší než veškeré umělecké klasiky, při kterých člověku nudou klesá každou sekundou IQ. 70% ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to pripominalo serial Wonder Years zasadeny do sucasnej doby. Ten bol vsak neporovnatelne lepsi. Technicky je to zvladnute pomerne dobre, Zachary Gordon a Chloe Moretz nedostatkom charizmy rozhodne netrpia ale vo vysledku sa jedna len o klasicky otrepanu pribehovu sablonu so striedanim vkusnych a menej vkusnych scen. Taky neskodny rodinny priemer ktory vylozene nenastve, ale ani nicim neprekvapi. Film na jedno pozretie. 50% ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Ono to není špatné, ale až na Angie, a to především díky Chloe, se mi všechny hlavní charaktery v průběhu filmu zajedli a zprotivili. Kouká se na to dobře, ale když člověk na konci s nikým nesympatizuje, tak je to jaksi špatně, alespoň v rámci tohohle žánru. Jinak tam padají trefné či vtipné hlášky, sem tam nějaký povedený gag, ale ve výsledku je to film, co bohužel zapadne, protože se jeho poselství, nároky na diváka a to, co divákovi nabízí, míjí s majoritními skupinami a hodně lidí prostě bude mít pocit, že tam něco skřípe. Ale jinak je to nenáročný film, taková pohodička na sobotní odpoledne. ()

Voorhees 

všechny recenze uživatele

Můžu s hrdostí říct a to se nestává často, ČETL JSEM KNIU, juu. A můžu taky říct, že film a kniha maj společnýho hlavního hrdinu, pár lidí ze školy a trošku děje, jinak nic. Ale jelikož jsem velikým zastáncem toho, že srovnávat knihy a film je hloupý, nijak to neovlivní moje hodnocení. A co je na filmu lepší než na knize? Chloe Grace Moretz :3 asi začnu stalkovat všechny její filmy. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (10)

  • Všechny děti na konkurzu na školní hru zpívali svým vlastním hlasem. (HellFire)
  • Keď sa tvorcovia rozhodovali, kde natočiť film, hľadali "perfektné americké mesto." Našli ho nakoniec v Kanade. (megajalec)
  • Knižná séria "Denník odvážneho bojka" bola vo februári 2019 dvanástou najpredávanejšou knižnou sériou na svete. (megajalec)

Reklama

Reklama