Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (819)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Miluju subžánr filmů o pomstě (naposledy úžasný Horseman, 2010), ale nesnáším když sklouznou do laciného porna + hrozných hereckých výkonů + trapného gore + zoufalé (ne)režie. Za jeden z takových považuju původní I Spit on Your Grave. Tohle nové převyprávění je naštěstí opravdu kvalita. Počínaje skutečnou začínající herečkou v hlavní roli (super odvaha !), pokračuje dobře zmáklou psychologií a motivací postav, nápaditým gore a konče jistou režií a profesionální kamerou. Jako celek drží pohromadě a nabídne i několik okamžiků, kdy se člověk zamyslí jak to sakroa teď bude pokračovat dál ... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Opět se mi potvrzuje přesvědčení, že remakům má cenu fandit tehdy, když originální film za moc nestojí (bráno podle nežánrových hodnotících kritérií, žánrově původní ISoYG něco do sebe má). I Spit on Your Grave je atmosféricky poměrně věrnou předělávkou. Celkový feeling zůstal zachován, "rape" část je znepokojivá, "revenge" část pak až extrémně brutální po vzoru novodobých exploitation hororů. Při srovnání s nedávným remakem Posledního domu nalevo tedy nutno říct, že se tvůrci ISoYG vydali jinou cestou (bližší originálním snímkům). Což nemyslím ani pozitivně ani negativně, nýbrž to pouze konstatuji, oba filmy ode mne mají totožné čtyřhvězdičkové hodnocení. Steven R. Monroe zkrátka příjemně překvapil, při pohledu na jeho dosavadní filmografii natočil atmosférický film až nečekaně vysokých kvalit. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Remake zakázanej kultovej kruťárny z 87 dnes už nemá čím prekvapiť, pretože jeho rape and revenge story je tým najlineárnejším čo sa dá v tomto žánri nájsť, žiadna odbočka, žiadne prekvapko, žiadne vzrušenie (iba ak z jednoduchých krutých pascí), len solídne remeselné spracovanie čo k predchádzajúcej tvorbe režiséra je priam malým zázrakom. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Fakt nevím, co ty ženské mají proti troše multiotvorového sexu s partičkou retardovaných vidláků! Pořád si jen stěžujou, že ten nic nevydrží, tamten je rozměrově nekompatibilní, onen se s tím moc párá, jiný je zas málo něžný či moc drsný, ale když se dostanou k hezkému statistickému vzorku, ze kterého by si mohly krásně vybrat, co jim vyhovuje a co je baví, najednou jsou samé "nouplís" a dělají upejpavku! Navíc chlapci byli nepochybně gentlemani a kdyby kráva tolik nekopala a nedrápala, ctili by zajisté pravidlo "lady first". No za dobrotu na žebrotu! Chudáci dámě poskytnou pár nezapomenutelných, něžných chvilek uprostřed čarokrásné, středoamerické přírody a čeho se dočkají? Koupele v kyselině, mazlení s vranami, zkrácení penisu a análního sexu s brokovnicí. Ženské holt někdy dovedou být pěkné svině. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velmi drsné, avšak ne naturalistické, ani autentické. Krvavé sekvence jsou příliš "vyhlazené" aby byly šokující. Ale na nízkorozpočtový horor s několika hektolitry krve se to celkem dá. Sarah Butler je v rámci mezí herecky solidní a hlavní pánská sestava je komická jak se patří. Poslední dobou se Hollywood inspiruje v nějakých sado maso praktikách, protože druhý film za poslední dva roky kde se přijde o mužský pohlavní orgán, aby následně skončil v ústech postiženého - to už nemůže být snad ani náhoda. Určitě to ale nemá ten patřičný efekt šoku, ani pro diváka, ani pro hlavního hrdinu. Jako remake ale po všech stránkách obstojné. Úsporný, dravý a rychlý film. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • V konečnom scenári mala Jennifer (Sarah Butler) doraziť do chatky so svojím psom, ktorý by mal výrazný priestor vo filme. Psa sa nakoniec nepodarilo obsadiť do filmu, pretože najatie cvičeného by prekročilo rozpočet. Podľa režiséra Stevena R. Monroea, pes by zarobil viac peňazí ako ktokoľvek iný na filme. (Pat.Ko)
  • Název filmu tvůrci převzali od Borise Viana a jeho románu „I Spit on Your Graves“. (kondor77)
  • Chad Lindberg mal pôvodne stvárniť postavu Stanleyho, ale radšej si zvolil hrať postavu Matthewa. (misterz)

Reklama

Reklama