Reklama

Reklama

Hanna (Saoirse Ronanová) je dospívající dívka. Je výjimečná tím, že má zásluhou svého otce (Eric Bana), bývalého pracovníka CIA, který ji vychovává ve finské divočině, sílu, vytrvalost a znalosti zkušeného vojáka. V jejím životě, který se nepodobá životu žádného jiného teenagera, spolu splývají výchova i výcvik s cílem udělat z ní dokonalého zabijáka. Její cesta k dospělosti dospěje k přelomovému momentu ve chvíli, kdy je svým otcem vyslána na samostatnou misi. Hanna tajně cestuje po Evropě a přitom je na útěku před agenty, které za ní vyslala nemilosrdná špiónka (Cate Blanchettová), ukrývající před světem vlastní tajemství. Jak se Hanna blíží ke svému hlavnímu cíli, je nucena čelit znepokojivým odhalením o vlastní existenci a nečekaným otázkám o svém lidství. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (975)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Seth Lochhead, David Farr .. I just missed your heart.. _ Podmanivá podívaná. Sice jsem si, když se projekt rozbíhal, představoval z náznaků absolutně jiný film, ale tahle stylová akční hra říznutá Chemickou hudbou a potěšující Saoirse Ronan, prostě má své osobité srdce. Škatulka Joe Wright je zase jiný, je divný, ale je zpět! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Chybějící logické souvislosti, popř. nejasnosti v jednání postav mohu odpustit, pokud přijmu fakt, že Joe Wright chce zkrátka diváku předložit schválně umělý, hi-tech svět, kde proti sobě stojí vševědoucí společnost a nadlidská hrdinka Hanička - let the fight begin! Problém ale nastane, když film z roviny hloupějšího Bourna zpomalí a snaží se hrdinku nějak zakotvit do lidských situací. Nemám nic proti přesahům u akčního filmu, popř. vybídnutí k zamyšlení, ale tohle smysl nedává, není tam nic, s čím by se dalo pracovat, film najednou není "ani v oko, ani v řiť". Hanna je bezduchý spletenec, který ale vyčnívá jednou věcí a tou je velmi kvalitní řežie. Na Joa Wrighta zanevřít nelze, on skutečně umí natočit věci správně, zajímavě a nebojí se ani trochu experimentovat. PS: Zakomponování hudby do dynamiky děje je chvályhodné, ale samotná hudba u mě spíš palec dolů. 6/10 ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že Joa Wrighta na Hanně ani tak nelákala možnost natočit si akční scény (ne, že by je neuměl, to tedy ani náhodou), jako spíš možnost vrhnout dívku s dokonalými encyklopedickými, ovšem teoretickými znalostmi do víru civilizace a nechat ji (ne)semlít. A to se mi na filmu líbilo nejvíc. Ve výsledku ani tak nešlo o to, že se někdo někomu za něco mstí, o špiony ani supervojáky. Nejvíc mě zajímala právě hlavní postava skvěle zahraná po čertech sympatickou Saoirse Ronan, její poznávání skutečného světa, sbližování se s lidmi a tak dále. Hudba, musím říct, nic moc, ale vizuál s dlouhými záběry a řadou výborných scén (bojových i lidských, jako povídání pod peřinou) všechno přebil. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Saoirse Ronan - (Hanna) +++ Eric Bana - (Erik Heller) +++ Vicky Krieps - (Johanna Zadek) +++ Cate Blanchett - (Marissa Wiegler) +++ John Macmillan - (Lewis) +++ Tim Beckmann - (Walt) +++ Paul Birchard - (Bob) +++ Tom Hollander - (Isaacs) +++ Produkcia: Marty Adelstein, Leslie Holleran +++ ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[IFF 2011, Bratislava] Substrát Grimmovcov rajcovne rozvedený skrz kinetické hrátky chlapáckych šarvátok do priamočiareho, ale aj fiškálsky koordinovaného dievčenského šprintu za vlastním vykúpením. Na správnom mieste a so "zakázanými" ingredienciami počatý experiment ktorý cez pubertálneho anjela lietajúceho mimo zákony univerza približuje bežnú žánrovú sekačku k nepredstieranému umeniu a nebrzdí ho ani ono opomínané elementárne jadro, pretože vedúci projektu dobre vie ako s ním nakladať. O koho ide? O Prometea Wrighta, ktorý "Hannu" okrídľuje tým, že jej neurčuje takmer žiadne hranice a svätí ju limitne vymakanými vlohami. Racionalita je pre teraz hluchá/slepá, počujem/vidím len kreativitu a tá mi konkrétne tu úplne postačuje-je nepoškvrnená. Edgard má u mňa velikánske plus lebo ľúbí presne to, čo ja-brak, art a chemické reakcie... "So, here we go." ()

Galerie (148)

Zajímavosti (12)

  • Joe Wright byl na pozici režiséra obsazen na výslovnou žádost představitelky hlavní role Saoirse Ronan. (oje)
  • Role Saoirse Ronan byla velice náročná na fyzičku, jelikož musela strávit 2 měsíce tvrdého tréninku (4 hodiny každý den) v Losangeleské tělocvičně pod vedením Dana Inosantoa (žáka Bruce Leeho). (c.tucker)
  • Snežné scény boli natáčané v severovýchodnom Fínsku, v Kuusame, kde teploty dosahovali niekedy aj -33 stupňov Celzia. (Greenpeacak)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Eric Bana: Krimi nebo akční horor?

Eric Bana: Krimi nebo akční horor?

27.12.2010

Díky traileru na Hannu víme, že sympatický Australan se v dubnu objeví ve Wrightově akčním špionážním thrilleru, ale co dál? Chtělo by to konečně hlavní roli v nějakém zábavném hitu. Naděje se skýtá… (více)

Reklama

Reklama