Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (690)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

tak, přes všechnu stupiditu a nemocnost AVP: Requiem mně ten masakr v městečku se všemi klišé a stupidními herci bavil více.. Přece jen, Alieni jsou slizcí, hnusní a Predátoři jsou zase megacool a dohromady má ta dvojka takové charisma, o jakém se Norrisovi může leda tak zdát (ehm, snad si ale nečte csfd, doufám, že takový zapadlý státeček jako ČR úplně přehlíží). No a tohle - no tomuhle zůstaly úplně všechny parametry AVP, jediný, kdo to trochu zachranuje je skvělý David Angel Batista Zayas - ten ovšem nemá moc prostoru, a tak se musíme celou dobu dívat ne nepravděpodobně se chovající úbožáky, kterým brzy začne být až moc velké horko (nebo chlad). Herectví bych mohl teleskopem hledat, nenašel bych nic a tak jediné, co stojí za zmínku, jsou dost obstojné efekty, hnusní alieni (ne ti..), na PG-13 dost nechutné scény a totální likvidace LA (neviděl sem to už někde.. a neuvidím zanedlouho? A nebude to mnohem lepší?... Ovšemže bude). A samozřejmě ta dost dobrá scéna útoku stíhaček - jak už někteří psali, to byly ty nejsympatičtější postavy z celého filmu.. A pak ten závěr, který měl asi za úkol prostě překvapit. A překvapil, docela inovativní a neokoukaná, a řádně morbidní scény, které vyzdvihujou film na tu 2 hvězdu. Jinak opravdová bída a bléé ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Padá světlo okolo, nedívej se do něho. Kdo se do něj koukne toho světlo.... Je půl pátý ráno a ve světle zmizel Ray. Málem i Jarrod, ale toho to naštěstí jen lízlo. Venku se objevují svině z Matrixu (jako stroje) a Jarrod zjišťuje, že se s ním něco děje. Triviální zápletka a příběh, kde všichni zdrhají a umírají ti z konce seznamu, nabízí 3 prdele efektů, který nejsou tak špatný a padl na ně veškerej rozpočet. Takže na herce a scénář toho moc nezbylo. Proto doporučuju film vidět v ,,dobrý kvalitě“ a užít si tak alespoň to jediný, co může nabídnout. Jakožto příznivec sci-fi a speciálních efektů říkám - ,,jednou mi to nevadilo“. Ale jsou to zbytečně vyhozený prachy! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět jak ufouni zdokonalili lobotomii. 2.) Často přemýšlím, jestli má lidstvo naději. 3.) Chci vidět, kterak Wikus van de Merwe z District 9 získal kamaráda. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Překvapivě lepší, než jsem myslel. Vše záleží na tom, co od filmu očekáváte. Já po totálním posrání tohoto filmu všemi okolo, nečekal nic. Film ukazuje mimozemšťany, dokonce se snaží být akčním, ale chybí mu to hlavní, napětí a pocit ohroženosti a bezradnosti, to zkrátka bratři Strausové nezvládli. Konec je sračka, ale oceňuji, že se nám ukázalo úplně vše a je to snad první invazní film, který si nenechal nic pro sebe. Žádný hit to není, pro fanoušky invazních filmů urážka, ale jako večerní pohodový filmek, překvapivě dobré. 66% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hlavným charakterom príbehu je Jarrod, ktorý s partnerkou Elaine prichádzajú do mrakodrapu v Los Angeles, aby oslávili narodeniny jeho kamaráta, Terryho. Nasledujúce ráno ich okrem opice prekvapia ale aj príťažlivé modré svetlá padajúce z oblohy. Každý, kto na ne uprie zrak, vkráča zákerným mimozemšťanom do pasce. To znie fajn, ale je tu jeden háčik. Rozpočet robí z tejto snímky len priemerné dielo. Námetmi invázií nás v poslednom čase filmári kŕmia častejšie, než zvyčajne. Mnohí Skyline prirovnávajú s filmom Svetová invázia a to nielen lokalitou. V lacných priestoroch a nízkymi ambíciami pre komerčného diváka ale nepôsobí Skyline nudne. S jednoduchým scenárom a postavami navyše dokáže vtiahnuť do deja, stotožniť sa s panikou a navodiť stiesnenú atmosféru. Jeho mimozemšťania a ich plán je oveľa premyslenejší a pôsobia desivo. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Bratři Strausové si definitivně vykopali hrob a po průserovém AVP 2 dokazují, že jim filmařina zkrátka moc nejde, teda aspoň co se týče sci-fi béček. Tady se jim totiž nepovedlo, až na obstojný nápad s modrým světlem, prakticky nic. Příběh skoro nulový, akce mizerná, triky prachbídné, postavy nesympatické a herci prkenní. Ale hlavně je to totální nuda, na které je zoufale vidět, že nebylo dost peněz, takže se tady většinu času jen kecá o ničem a člověka to vůbec nezajímá. K tomu si připočtěte asi nejvtipnější závěr roku a dojde vám, že tohle béčko můžete s klidem minout. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Celý rozpočet čítající 10 milionů amerických dolarů financovali Colin a Greg Strauseovi bez asistence jakéhokoliv studia. Samotné filmování stálo pouhých 500 000 dolarů, zbytek pak "spolkly" digitální efekty. (oje)

Reklama

Reklama