Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Den, kdy se zastavila Země vypráví příběh mimozemšťana Klaatua, který jednoho dne přistane na Zemi. Hlásá příchod v míru a vyžaduje si setkání s představiteli všech států světa, před kterými hodlá přednést své poselství. Když se však dozví, že to je věc zhola neuskutečnitelná, opustí své dosavadní obydlí a vydá se do světa na vlastní pěst... Film vznikl v době rozpuku Studené války a strachu z nové hrozby- možnosti rozpoutání atomového konfliktu. Autoři snímku se v něm jasně vymezují proti dalšímu vývoji této nesmírně ničivé zbraně. Z filmu je tak cítit kritika postoje tehdejších politiků, kteří namísto mírové dohody zvolili zbrojení a udržování paranoidní atmosféry strachu před podlým nepřítelem. (havLord)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (203)

Psema 

všechny recenze uživatele

Sice dost naivní, co se týče scénáře, ale myšlenkově na svou dobu rozhodně zajímavější než většina "sci-fi konkurence". Klaatu je borec-humanista, Gort borec-likvidátor a finální dvacetiminutovka má na to, zarazit člověka do sedačky a nedat mu na vteřinu vydechnout. Remake ale bude - zdá se - úplně jiné kafe. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Plakát k filmu avizuje další z mnoha neumětelských béček, přesně jak to v padesátých letech bylo pásovou výrobou. No na monstrech a přehrávání tohle sci-fi od Wiseho určitě nestojí. Škoda, že nestojí ani na výborných hercích. Ale to co jej vyčleňuje z šedého průměru je příběh. Sice nikoliv originalní na dobu vzniku, ale přesto se sluší pochválit serioznost s jakou jej tvurci pojali a hlavně to jak se nebáli šít do vlastních řad - čili do špatných vlastností nás lidí. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Remake stylem „shot for shot“ by dnes zaručil zdařilou komedii. Muž s akcentem a dvoumetrovým robotem přistane ve Washingtonu, uteče ze špitálu, ubytuje se v penzionu, pokárá zlobivé národy a odletí. S přihlédnutím k dobové paranoie je to ale geniální počin, jehož nežánrová (nezaložená na napětí a tricích) rovina příliš nezestárla. Existence výrazně označeného nepřítele má větší váhu než světový mír, jemuž dokáže zabránit stejně jenom násilí (resp. strach před nim). Změnilo se za těch padesát let vůbec něco? 80% Zajímavé komentáře: Faidra, Vitason, lakikaki, eye candy ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hloupoučce naivní, ale zábavné. Lidi jsou tam kokůtci, který Klaatuovi hned po přistání začnou do ufa řezat letlampama. Gort a všechny ty efekty jsou skvělý. Mě se ta padesátková lacinost prostě líbí. A k tomu ještě ty ufo zvuky, no paráda :) Příběh je celkem solidní akorát mne naštvalo, že se Gort nepustil do pořádné destrukce. Finální vysvětlení jak to u ufonů funguje mi přišlo hodně debilní. Postavili jsme si ničící roboty, kteří nás při příznacích násilí zcela zničí. Nevim, nevim, ale film je to dobrej. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Od Dne, kdy se zastavila Země neočekávajte žádné scifi béčko, ale pořádnou mimozemskou podívanou. Film vznikl v době počínající studené války, na prahu "atomového věku", kdy se svět obával nejhrozivější války, v Americe sílil mccarthismus a dohoda mezi Spojenýmí státy a Sovětským svazem byla utopií. Z tohoto hlediska se jedná o význačný pacifistický snímek. Poctivá filmařina, jejíž remejk je předem odsouzen k záhubě. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (52)

  • Scenárista Edmund H. North byl bývalý vojenský úředník a scénář k filmu Den, kdy se zastavila Země napsal jako odpověď na šířící se hrozbu jaderných zbraní ve studené válce. (Trainspotter)
  • Aby raketa vypadala hladce a bez jakýchkoliv spár, byly škvíry kolem dveří zatmeleny a natřeny stříbřenkou. (Witta)
  • Studio chtělo odstranit Sama Jaffeho jako následek tehdejšího politického honu, ačkoliv již měl podepsanou smlouvu na roli profesora Barnhardta. Producent Julian Blaustein však u šéfa studia Darryla F. Zanucka za Jeffeho orodoval s tím výsledkem, že se Den stal Jeffeho poslední hollywoodskou rolí (ale od konce padesátých let si ještě v několika filmech zahrál). (Trainspotter)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama