Reklama

Reklama

Falling Skies

(seriál)
  • USA Falling Skies
Trailer 9
USA / Kanada, (2011–2015), 36 h 49 min (Minutáž: 39–43 min)

Tvůrci:

Robert Rodat

Hrají:

Noah Wyle, Moon Bloodgood, Drew Roy, Maxim Knight, Sarah Carter, Will Patton, Connor Jessup, Colin Cunningham, Mpho Koaho, Seychelle Gabriel, Doug Jones (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(52)

Tento zbrusu nový sci fi seriál vypráví o tom, jak na naší Zemi přistála agresivní mimozemská rasa, která se lidstvo snaží zcela vyhladit. Bývalý učitel, jehož hraje televizní hvězda Noah Wyle spojí zdecimované zbytky obyvatel a rozhodne se invazi vzepřít. Seriál pro kabelovou společnost TNT produkuje režisérská legenda Steven Spielberg. (Bart16)

(více)

Videa (109)

Trailer 9

Recenze (264)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že seriál hodně nevyužil svůj potenciál. Je to RODINNÉ scifátko, kde se nadhodí pár zajímavých otázek, ale nějak se nedopracuje ke kloudnému výsledku. Jsou zde znát prsty Spielberga, ale to pro tentokrát není pochvala, neboť tu zde opět vidíte ústřižky z ETho, Války světů a Setkání 3. druhu. Navíc z deseti dílů možná tři dokázali fanouška scifi opravdu něčím zaujmout a i malinko překvapit. Zbytek se jednoduše nepovedl. V další sezoně se musí sakra snažit o vylepšení svého renomé. Update: Druhá sezona je o dost lepší než ta první. Zvedám hodnocení na 4 hvězdy. Update: Třetí řada se kvalitativně propadla a z FS se stává celkem utahaná podívaná. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak po třech sezonách si říkám, proč vlastně padající nebe sleduju... Z počátku tu byla slušná zápletka, sympatické obsazení (Noah, Moon) a očekávání, že konečně bude nějaké seriálové sci-fi odvážné ve svých nápadech. Možná právě třetí sezona, která je naprosto bez tempa, nemá návaznost (poslední díl je vrchol...). Každý seriál musí mít vnitří příběhové linie podřízené nebo fungující pro hlavní příběh, ale Falling skies jako by zapomněli, o čem chtějí být. Metafora kolonizačních válek? Vojensko-sociální kritika (BSG)? Adorace školství (profesor prezidentem)? Seriálu zásadně chybí tvář, která by ho definovala a pod kterou by se divák mohl schovat a věřit jí. Tady se dva díly chovají jako hloupá romance, pak tu máte díl jak z Krajních mezí o virtuální realitě a pak se vrátíme na Zem, protože se vlastně už pět dílů na pozadí nezajímavých příběhů odehrává tajná stavba zbraně... Pro mě těžce nevyužitá příležitost, která neví, čím chce být. Přitom to mohlo být tak dobré... Po čtvrté sezoně si říkám, že autoři mají dost odvahy stále přidávat témata (více ras mimozemšťanů, dítě mutant, stroj na přeměnu lidí...), ale točí se stále ve stejném kruhu a nastavované kaše, jak jinak popsat konec 4. sezony? Viděno: S01-04 ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dobrým námětem začínající seriál,který sází na velkolepé téma mimozemské invaze,sympatického hlavního hrdinu a rodinné potažmo mezi lidské vztahy.Bohužel jako podobně velkolepě pojatý Walking Dead i Falling Skies doplácí na spoustu sentimentálních keců a neuvěřitelných klišé.Klasická nemoc amerických tvůrců,která jim bohužel tím americkým patosem zajistí nemálo věrných natvrdlých diváků.Nejvíc iritující je samozřejmě nesympatický velitel v podání Willa Pattona a opravdu herecky nenadaná Měsíc DobráKrev.Noah Wyle ač se snaží,to sám bohužel neutáhne,ale je aspoň malou náplastí v mizerném castingu.Falling Skies se musí nechat dost slušný vizuál,kde si na lokacích a jejich postapokalyptickém vzhledu opravdu smlsnete a vizuální efekty jsou velice slušné.Od mizerných Walking Dead je tu navíc zajímavější zápletka i téma a pokud se tvůrci postupem rozjedou v akci a uberou na kecech,mohl by se z Falling Skies časem vyklubat nadprůmerný seriál,který zatím doplácí na řadu klasických amerických velkoprodukčních chyb,tedy kecy,rodina,sentiment a šetření akcí jak to jen jde.....škoda,škoda...potenciál v tom je,snad bude druhá série akčnější.65%. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Až na ty mimozemšťany je to vlastně Walking Dead, akorát že horší, a to o dost. Kromě akčních scén, kterých je opravdu hodně málo, to nesto jí za nic, jinými slovy plno americkejch vlasteneckejch keců, do toho rodinná trable, supr inteligentní přecitlivělé děti (mimořádně antikoncepční záležitost) a nesympatické postavy. Opravdu se mi těžko hledá důvod to po třech dílech podstoupit i počtvrtý. Mimořádně nepovedená zbytečnost, bez které se průměrně inteligentní divák mimořádně dokáže obejít, nemrhejte časem a nekoukejte na to, tohle opravdu stojí za dvě věci. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"RETREAT. REGROUP. RETURN. REVENGE." ------------ Tak obrovské seriálové sklamanie som naposledy zažil snáď pri štvrtej sérii Úteku z väzenia. Posledná séria je neskutočné fiasko a urážka divákov, fanúšikov a aj samotného seriálu. Ale tak čo sa dá čakať, keď si niekto povedal, že by bol dobrý nápad otvoriť úplne nové príbehové linky dve epizódy pred koncom. Najvtipnejšie je, že o ukončení 5. sériou sa vedelo ešte niekedy pred tou štvrtou, takže mozog mi to už vôbec neberie. O to viac ma to mrzí, keďže prvé tri série som si neskutočne vychutnával a mal som dokonca aj pocit, že Falling Skies bude mojim obľúbeným seriálom. Noah Wyle je vynikajúci herec, o tom žiadna, veď Spielberg s ním chcel spolupracovať už od čias vojaka Ryana, a práve Noah bude tým prvým, čo si vybavím, keď si na Padajúce nebo niekedy spomeniem, čo by som si nerád, keďže ma ten premrhaný potenciál úplne bolí. A ešte by som rád dodal, že zo seriálu mám pocit, akoby sa jednalo o extra zlacnenú verziu The 100, ku ktorej si dostal mimozemšťanov a vesmírne lode v balení grátis. No nič, to je všetko čo som chcel povedať a teraz šup na Jericho. ()

Galerie (1 519)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se ve městech Burnaby, Coquitlam, Hamilton, Oshawa v Kanadě. (willy1)
  • V 1. díle 5. série používá Matt Mason (Maxim Knight) českou zbraň CZ Scorpion EVO3. V posledních dílech 5. série si můžeme všimnout české zbraně CZ 805 BREN v rukou Halla Masona (Drew Roy). (UncleMorty)
  • Pilotní díl měl nejvyšší sledovanost mezi všemi kabelovými stanicemi pro rok 2011. Jeho premiéru si nenechalo ujít 5,9 miliónů diváků. (Amroth666)

Reklama

Reklama