Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Není ani nejslavnější, ani největší a už vůbec ne nejstarší. Přesto se moskevské metro jedním primátem pyšnit může – podzemní dráha, která denně přepraví více než osm milionů lidí, má nejpřepychovější výzdobu na světě. Mramor, ušlechtilá ocel, drahé kovy nebo barevné sklo. To vše připomíná honosný palác a zároveň vypovídá o marnivosti, se kterou sovětští soudruzi soupeřili se svými západními rivaly. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Kaganovičova parta nejdříve srovnala se zemí kostely a pak začala stavět svůj svatý kopeček, zde tedy doleček. Ten srovnat se zemí nejde, ten by se musel srovnat s pozdzemím. Dokument to byl pěkný, ale architektura je pro mě příliš ookázalé umění, zajímavé především tím, že hned vidíme, v které době kdo vládl, a co staví na odiv. ()

Kub_ees 

všechny recenze uživatele

Chcel som sa niečo dozvedieť o Moskovskom metre a o jeho histórii, ako to tam vyzerá a tento dokument mi to všetko poskytol. Zaujímavo spracovaný dokument, kto sa o takéto veci zaujíma, tak toho to bude určite baviť. Mohlo to mať širší obsah o viacerých, aj súčastných staniciach. Veľa som sa dozvedel, takže účel to splnilo. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Metro vseobecne miluji a je jedno, ve kterem meste. To moskevske jsem bohuzel nevidel a mam pocit, ze uz neuvidim... Za me vyborny dokument, ktery ma jedinou chybu, ze v mapovani vystavby metra koncil kratce po valce. Jinak pestra mozaika informaci, zaberu a vzpominani. Libi se mi i zpusob komentovani, vysvetlovani a nasledna grafika pruvodkyne filmu. Nektere zastavky moskevske podzemky jsou nadherne. Velmi povedeny dokument, ktery se mi trefil do vkusu! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Perfektní dokument komentovaný s velkým přehledem a s trochou sarkasmu. Poměry ve stalinistickém Sovětském svazu působily občas až surreálně a snímek tak tu a tam sklouzává do hořké komedie. Vzdělávací složka je velmi kvalitní a propracovaná. Tvůrci shromáždili spoustu zajímavostí, záběrů, statistik a výpovědi pamětníků a vytvořili z nich poutavé vyprávění o jedné z nejpozoruhodnějších moderních staveb světa. Pravděpodobně nejlepší dokument o dopravě, co jsem kdy viděl. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama