Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Není ani nejslavnější, ani největší a už vůbec ne nejstarší. Přesto se moskevské metro jedním primátem pyšnit může – podzemní dráha, která denně přepraví více než osm milionů lidí, má nejpřepychovější výzdobu na světě. Mramor, ušlechtilá ocel, drahé kovy nebo barevné sklo. To vše připomíná honosný palác a zároveň vypovídá o marnivosti, se kterou sovětští soudruzi soupeřili se svými západními rivaly. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Perfektní dokument komentovaný s velkým přehledem a s trochou sarkasmu. Poměry ve stalinistickém Sovětském svazu působily občas až surreálně a snímek tak tu a tam sklouzává do hořké komedie. Vzdělávací složka je velmi kvalitní a propracovaná. Tvůrci shromáždili spoustu zajímavostí, záběrů, statistik a výpovědi pamětníků a vytvořili z nich poutavé vyprávění o jedné z nejpozoruhodnějších moderních staveb světa. Pravděpodobně nejlepší dokument o dopravě, co jsem kdy viděl. ()

Kub_ees 

všechny recenze uživatele

Chcel som sa niečo dozvedieť o Moskovskom metre a o jeho histórii, ako to tam vyzerá a tento dokument mi to všetko poskytol. Zaujímavo spracovaný dokument, kto sa o takéto veci zaujíma, tak toho to bude určite baviť. Mohlo to mať širší obsah o viacerých, aj súčastných staniciach. Veľa som sa dozvedel, takže účel to splnilo. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Metro vseobecne miluji a je jedno, ve kterem meste. To moskevske jsem bohuzel nevidel a mam pocit, ze uz neuvidim... Za me vyborny dokument, ktery ma jedinou chybu, ze v mapovani vystavby metra koncil kratce po valce. Jinak pestra mozaika informaci, zaberu a vzpominani. Libi se mi i zpusob komentovani, vysvetlovani a nasledna grafika pruvodkyne filmu. Nektere zastavky moskevske podzemky jsou nadherne. Velmi povedeny dokument, ktery se mi trefil do vkusu! ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Kaganovičova parta nejdříve srovnala se zemí kostely a pak začala stavět svůj svatý kopeček, zde tedy doleček. Ten srovnat se zemí nejde, ten by se musel srovnat s pozdzemím. Dokument to byl pěkný, ale architektura je pro mě příliš ookázalé umění, zajímavé především tím, že hned vidíme, v které době kdo vládl, a co staví na odiv. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama