Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (více)
Trailer

Dante Alighieri se vrací z křížové výpravy domů za svou milovanou Beatrice, kterou však nalezne umírající v tratolišti krve. Ve chvíli, kdy její duše opustí tělo, zjeví se samotný Lucifer a Beatrice odtáhne do pekla. Zdrcený Dante zapřisáhne bohu svou duši a vydá se do samotného pekla, aby vysvobodil jedinou nevinou duši v pekle, kterou kdy miloval. Průvodcem mu bude sám slavný básník Virgil, jeho odvaha a víra v boha. Avšak muž, jenž se nebojí zemřít, bude brzy čelit hrůznějším nepřátelům než pekelným hordám – bude se muset postavit svým temným hříchům… (t_gon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vizuální orgie nemající daleko k temným fantastickým světům Hieronyma Bosche - to je animované Dantovské peklo. Velmi jsem se na film těšil a vskutku mě nezklamal. Ponuré putování plné temných obrazů, bolesti a gejzírů krve. Vina a trest, hledání odpuštění, neústupnost a pokora, pochyby a touha. Devět kruhů pekla, vypůjčených z Božské komedie, je sestupem na dno nejstrašnějších nočních můr. Film je postaven zejména na předvedení působivých scén z pekla doplněných výbornou hudbou. Stává se postupně spíše zážitkem pocitovým, byť hlavní hrdina svádí jeden boj za druhým. Nakonec je dobré oprostit se od literární předlohy a nechat se spolu s hrdinou a jeho průvodcem unášet pekelným vírem až k samotnému dnu propasti nebytí.... ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl hodnotit hru, tak dám jasných 5*. Pač už jsem ji dvakrát dohrál :) Tudíž vcelku vím, co a jak kde bylo. Animový snímek se sice hry držel v jistých částech, ale některé si až příšliš upravil ke svému obrazu. Né, že by kreativita byla špatné věc, jenže zde to působilo spíš na škodu. Hra prostě byla o třídu víš svým zevnějškem a propracovaností! Co mi taky úplně něsedělo, byly proměny Danteho a Virgila, první byl super, pak fuj a pak ještě ta jeho namakaná reinkarnace docela ušla a pak zas fuj :) Když to shrnu, jsou to pěkné 4* ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem - působivé. Procházka peklem, která je podtržena perfektní hudbou a krvavou řežbou s démony všeho možného i nemožného druhu. Každopádně významy jednotlivých kruhů, vysvětlené samotným Vergiliem, mě dost zaujaly. Nečekal bych, že by to tu bylo takhle rozebrané. Minimálně je to působivá podívaná, kde jsou občas dialogy, které celý animák povyšují na vyšší úroveň. Sice tam bylo pár věcí, co mi vadilo, ale tak je to poddajné tomu, že je to na motivy pc hry. Hru jsem nehrál a knihu jsem nečetl. Až na pár vyjímek vcelku spokojenost. 73% ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu jsem měl neodbytný pocit, že hraji videohru, od které mi někdo sebral joystick. Osobně nejsem příliš velkým zastáncem filmů, na nichž se podílí více režisérů (teď myslím animované), neboť každý má své specifické vidění, což příliš k homogenizaci výsledného díla nepřispívá. Nejméně se mi líbily sudé "kapitoly" . Na druhé straně barikády byla první kapitola následovaná třetí a pátou, byť zpracování božského Vergilia se mi líbilo právě nejvíce v třetí. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Do ultimátní kreslené řežby tomu chybí dost. Údernější hudba, trocha více přehlednosti v akčních scénách, i rozhodnější konec. A přitom nakročeno bylo slušně. Výborný hlavní (anti)hrdina utíná nekompromisně hlavy, všem co se připletou do cesty, každý z devíti kruhů pekla je výtvarně zobrazen parádně a rozmanitost postav i stvůr nezná mezí. I když mangu moc nemusím, u této krvavé cesty za očištěním duše svojí i své milé jsem se nenudil. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Mezi animovaným filmem a konzolovou hrou je jen několik málo rozdílů. Například bojovou kosu, ke které Dante přijde až porážkou jednoho z okřídlených démonů, obdrží po bolestně rychlém duelu se samotnou Smrtkou. (ČSFD)
  • Jako předloha pro film sloužila kniha "Božská komedie" od italského básníka Danta Alighieriho, přesněji část knihy s názvem "Peklo", která vznikla v letech 1307–1308. Stejně jako ve filmu je i v knize hlavní postavou sám autor Dante. (Hannibal92)
  • Když Dante a jeho průvodce Virgil postupují pekelnými kruhy, tak se pokaždé změní jejich vzhled. (Sejhamiik)

Reklama

Reklama