Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (více)
Trailer

Dante Alighieri se vrací z křížové výpravy domů za svou milovanou Beatrice, kterou však nalezne umírající v tratolišti krve. Ve chvíli, kdy její duše opustí tělo, zjeví se samotný Lucifer a Beatrice odtáhne do pekla. Zdrcený Dante zapřisáhne bohu svou duši a vydá se do samotného pekla, aby vysvobodil jedinou nevinou duši v pekle, kterou kdy miloval. Průvodcem mu bude sám slavný básník Virgil, jeho odvaha a víra v boha. Avšak muž, jenž se nebojí zemřít, bude brzy čelit hrůznějším nepřátelům než pekelným hordám – bude se muset postavit svým temným hříchům… (t_gon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

Raketka29 

všechny recenze uživatele

Není to klasika, ale popravdě řečeno kolik lidí jí četlo. Tento příběh je vytvořen aby i té většině, která knihu nčetla, byl klasický příběh naservírován nově. Ano trochu zlostné, krvelačné a uřvané. Jediné nad čím jsem polemizovala bylo to zda se jedná o katolickou propagandu či naopak. Nepokřtěné děti v pekle, jediné rozhodnutí, které vás navždy vrhne do pekla a stáhne na vás všechny hříchy?! Beatrice, která měla jít do nebe?! Vždyť upsala život ďáblu a měla nemanželský sex. Navíc jsem začla i o "peklu pochybovat". Pokud chce Lucifer aby lidé hřešili, neměl by je naopak v pekle hýčkat než trápit? Pro mě "film" k zamyšlení ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Peklo ako videoherne priamočiara, ba až primitívna rúbačka a zábavná prehliadka vizuálne príťažlivých pekelných spektáklov a monštier, ktorá sa nevyhýba brutalite ani erotike? Prečo nie! Určite by som si to však užil viac, keby to nemalo chabé dialógy a miestami totálnu absenciu logiky. Taktiež ma iritovala zmena výzoru postáv v každej sekvencii na základe rozmanitosti autorských tímov. Dante Alighieri musí rotovať v hrobe, ale ako študijný materiál by to súčasným školopovinným mohlo vysvetliť podstatu Božskej komédie atraktívnejšie než jeho renesančné verše. (6/10) ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

O hře ani tucha, ale řežba to byla nehorázná. Nadupaně agresivní kresba, která má jasný cíl připravit hráče na nehorázně nekompromisní akční pecku. Tolik kreslené krve, střev a končetin jsem už ukrutně dlouho nezažil a musím říct, že jsem si vcelku pochutnal :) Vytkl bych asi strohý a rychlý scénář, ale budiž. Jinak co jsem moc nepochopil, byla Dantova přeměna v každém kruhu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo PEKLO. Ovšem, líbilo se mi. Ano, bylo to moc pěkné a kvalitní PEKLO. Nepolíben Božskou komedií, ovšem zamilován do její zápletky jsem objevil tohle. Animované Dantovské PEKLO. Dostal jsem velmi příjemnou, nádherně animovanou fantasy s úžasnou atmosférou, strhujícím příběhem a až hororovým laděním, které tam bylo opravdu hodně vidět. Asi je zřejmé, že pro mě to opravdu nebylo PEKLO ani v nejmenším, naopak, celý film ve mě vyvolával blíže nepopsané potěšení. Každá scéna, každá postava, každý detail - na to vše bylo potěšení se dívat. PEKELNÉ potěšení. Moc se mi líbila stavba příběhu - postupné procházení sedmi stupni PEKLA, zajímavé flashbacky, výborné souboje, které nepůsobili nijak špatně, zdlouhavě ani brutálně. Všechno to bylo tak akorát, výborný mix žánrů, hudba, animace, postavy, prostředí, atmosféra, všechno to funguje naprosto výborně a já nemůžu najít nic, co bych tomu vytknul. Takže PEKELNĚ plných 100%. Dantovské PEKLO si asi brzo připomenu a pravděpodobně si přečtu i Božskou komédii, určitě to bude fantazie, ale existuje tu bohužel i malá, nereálná možnost, že to bude PEKLO. Nepěkné a kvalitní... ale moc tomu nevěřím. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Co v nejbližší době musím navštívit kostel a modlit se za odpuštění všech svých hříchů.. Božíčku, že mě nedáš Luciferovi? Věřím, že dáš.. Takže bych měla spíše směřovat otázku k pánu podsvětí.. V jakém kruhu spočine má duše? Jsem hříchem prosetá. Takže jedna noha bude v kruhu zlosti, druhá v kruhu obžerství, ruka v kruhu lenosti, hlava v kruhu smyslnosti? Hlava asi těžko, že? Ale mé srdce se do pekla nedostane, bude vždycky patřit Sárince :o) Dantovské peklo je příšerné peklo, co se obsahu týče, jinak z něho mám ještě teď strach. Děsivé vykreslení hříšníků a jejich trestů, děsivé prostředí, jenom ďábel byl sympaťák.. Ale Dante jim v plné parádě ukázal, že strach není cool :o) Takže jeho cesta peklem byla v pořádném stylu.. Silné kecy, krev, pláč a to celé dokola :o) Beatrice je šťastná to žena.. Sice se do pekla dostalo kvůli němu, ale co, ona vlastní srdce frajera :o) Příjemná fantasy hororová pohádka. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Jako předloha pro film sloužila kniha "Božská komedie" od italského básníka Danta Alighieriho, přesněji část knihy s názvem "Peklo", která vznikla v letech 1307–1308. Stejně jako ve filmu je i v knize hlavní postavou sám autor Dante. (Hannibal92)
  • Když Dante a jeho průvodce Virgil postupují pekelnými kruhy, tak se pokaždé změní jejich vzhled. (Sejhamiik)
  • Jak to bylo doopravdy?
    ○ Dante, celým jménem Durante degli Alighieri, se nemohl potkat s králem Richardem I. Lví srdce a zúčastnit třetí křížové výpravy, jelikož skončila 73 let před tím, než se vůbec narodil. Ale jeho prapraděd, rytíř Cacciaguida degli Elisei, bojoval za křižáky ve druhé výpravě a pravděpodobně padl ve vzdálené Svaté zemi.
    ○ Dante, jako dítě zasnoubený se stejně starou Gemmou Donati z ghibellinské aristokracie, měl několik synů a jednu líbeznou dceru jmenující se Antonia, která se po přijetí do kláštera přejmenovala na Beatrice. Dantova drahá, fascinující Beatrice di Folco Portinari, byla pouhý rok vdaná za bohatého bankéře jménem Simone de' Bardi a pak skonala při nelehkém porodu již ve svých 24 letech. (ČSFD)

Reklama

Reklama