Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (více)
Trailer

Dante Alighieri se vrací z křížové výpravy domů za svou milovanou Beatrice, kterou však nalezne umírající v tratolišti krve. Ve chvíli, kdy její duše opustí tělo, zjeví se samotný Lucifer a Beatrice odtáhne do pekla. Zdrcený Dante zapřisáhne bohu svou duši a vydá se do samotného pekla, aby vysvobodil jedinou nevinou duši v pekle, kterou kdy miloval. Průvodcem mu bude sám slavný básník Virgil, jeho odvaha a víra v boha. Avšak muž, jenž se nebojí zemřít, bude brzy čelit hrůznějším nepřátelům než pekelným hordám – bude se muset postavit svým temným hříchům… (t_gon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

Madison 

všechny recenze uživatele

Drastické, temné, ponuré, gotické a predovšetkým neznesiteľne brutálne. Japonci pojali predstavu o fázach pekla svojím špecifickým spôsobom, ktorý ich úplne vystihuje. Dantovské peklo hodnotím vysoko, pretože najdôležitejšiu úlohu si splnilo - zo zobrazenia pekla a celého toho utrpenia mám ešte aj teraz husiu kožu a v tej konkrétnej chvíli ma zvierali všetky možné negatívne pocity. Dokonalá symbolika, dokonale vykreslenie ľudského utrpenia, dokonalé vychytávky v podobe diabolských bytostí, dokonale charakterizovaná postava hriešneho Danteho, jeho milovanej Beatrice a v konečnom dôsledku aj samotného diabla. Málo mi chýba k piatej hviezde. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Koukat se na to dá, je to vcelku energická, akční podívaná se slušnou atmosférou. Tedy - pokud jste nečetli originál a nechce se vám smát pokaždé, když na obrazovku vtrhne Dante coby svalnatá korba s válečnou sekyrou. Hihňal jsem se také u soubojů s příšerami, které na chudáka básníka vyskakovaly. Kerberos a Mínotaurus, fajn - ale král Mínós coby třípatrová polokamenná obluda??? WTF? - že se tak nesměle zeptám. Je to prostě strašný úlet a Dante se určitě obrací v hrobě, ale co - sranda musí být i kdyby dědu věšeli. Štvaly mě akorát pravidelné změny grafického ztvárnění hlavních postav, protože jednotlivé verze byly dost nevyrovnané. ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Ďalší ultimátny mäsiar ukazuje čo v ňom je. Dej ide strašne rýchlo a nie vždy sa vyjadrí potrebné. Ale tu nejde o kvalitné rozprávanie príbehu ale o akciu a sem tam o dáku tu myšlienku z Božskej komédie. V prvom rade tu však ide o skvelý marketingový ťah ako predstaviť novú počítačovú hru, ktorú si chce zahrať asi každý kto toto uvidí. Žeriem to aj ako reklamu a aj ako film. Slušné 4*. ()

Haluzz 

všechny recenze uživatele

Alighieriho Dante jako dvoumetrová vazba čtvrtící kosou nenarozené děti? Ve filmu je možné všechno. Jakýs takýs základ z knih/y tu je, i se zbytkem kritiky vůči společnosti, církvi apod. ale udušen pod nánosem zbytečných flashbacků dovysvětlujících jednotlivé hříchy, logickými lapsy a plný neodůvodněných změn animačního stylu během vyprávění. Chápu, že je to JEN doprovod k PS3 mlátičce( chválím kreativitu brutálních scén i přímý záběr na vagínu) ale i ty souboje jsou nezáživné a v podstatě skončí ještě dřív než začnou. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

1 - Úvod : Země je jen jiná forma Pekla. 2 - Příchod ( The Arrival ). 3 - Limbus ( Limbo ) První kruh Pekla. 4 - Chtíč ( Lust ) Druhý kruh Pekla. 5 - Obžerství ( Gluttong ) Třetí kruh Pekla. 6 - Chamtivost ( Greed ) Čtvrtý kruh Pekla. 7 - Zloba ( Anger ) Pátý kruh Pekla. 8 - Město Dis ( City of Dis ) Šestý kruh Pekla. 9 - Násilí ( Violence ) Sedmý kruh Pekla. 10 - Klam ( Fraud ) Osmý kruh Pekla. 11 - Zrada ( Treachery ) Devátý a poslední kruh Pekla. Filmu se ujalo několik režisérů : Victor Cook, Shukou Murase, Nam Jong - Sik, Lee Seung - Gyu, Kim Sang - Sin a Yasoumi Umetsu. Hudbu dělal Christopher Tim a kresleným osobám propůjčují svůj hlas : DANTE - Graham Mc Tavish, BEATRICE - Vanesa Branch, ALIGHIERO - Mark Hamili a LUCIFER - Steve Blum. Nádherný kreslený příběh o věčné lásce a procházce Peklem. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Jako předloha pro film sloužila kniha "Božská komedie" od italského básníka Danta Alighieriho, přesněji část knihy s názvem "Peklo", která vznikla v letech 1307–1308. Stejně jako ve filmu je i v knize hlavní postavou sám autor Dante. (Hannibal92)
  • Když Dante a jeho průvodce Virgil postupují pekelnými kruhy, tak se pokaždé změní jejich vzhled. (Sejhamiik)
  • Jak to bylo doopravdy?
    ○ Dante, celým jménem Durante degli Alighieri, se nemohl potkat s králem Richardem I. Lví srdce a zúčastnit třetí křížové výpravy, jelikož skončila 73 let před tím, než se vůbec narodil. Ale jeho prapraděd, rytíř Cacciaguida degli Elisei, bojoval za křižáky ve druhé výpravě a pravděpodobně padl ve vzdálené Svaté zemi.
    ○ Dante, jako dítě zasnoubený se stejně starou Gemmou Donati z ghibellinské aristokracie, měl několik synů a jednu líbeznou dceru jmenující se Antonia, která se po přijetí do kláštera přejmenovala na Beatrice. Dantova drahá, fascinující Beatrice di Folco Portinari, byla pouhý rok vdaná za bohatého bankéře jménem Simone de' Bardi a pak skonala při nelehkém porodu již ve svých 24 letech. (ČSFD)

Reklama

Reklama