Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (více)
Trailer

Dante Alighieri se vrací z křížové výpravy domů za svou milovanou Beatrice, kterou však nalezne umírající v tratolišti krve. Ve chvíli, kdy její duše opustí tělo, zjeví se samotný Lucifer a Beatrice odtáhne do pekla. Zdrcený Dante zapřisáhne bohu svou duši a vydá se do samotného pekla, aby vysvobodil jedinou nevinou duši v pekle, kterou kdy miloval. Průvodcem mu bude sám slavný básník Virgil, jeho odvaha a víra v boha. Avšak muž, jenž se nebojí zemřít, bude brzy čelit hrůznějším nepřátelům než pekelným hordám – bude se muset postavit svým temným hříchům… (t_gon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo PEKLO. Ovšem, líbilo se mi. Ano, bylo to moc pěkné a kvalitní PEKLO. Nepolíben Božskou komedií, ovšem zamilován do její zápletky jsem objevil tohle. Animované Dantovské PEKLO. Dostal jsem velmi příjemnou, nádherně animovanou fantasy s úžasnou atmosférou, strhujícím příběhem a až hororovým laděním, které tam bylo opravdu hodně vidět. Asi je zřejmé, že pro mě to opravdu nebylo PEKLO ani v nejmenším, naopak, celý film ve mě vyvolával blíže nepopsané potěšení. Každá scéna, každá postava, každý detail - na to vše bylo potěšení se dívat. PEKELNÉ potěšení. Moc se mi líbila stavba příběhu - postupné procházení sedmi stupni PEKLA, zajímavé flashbacky, výborné souboje, které nepůsobili nijak špatně, zdlouhavě ani brutálně. Všechno to bylo tak akorát, výborný mix žánrů, hudba, animace, postavy, prostředí, atmosféra, všechno to funguje naprosto výborně a já nemůžu najít nic, co bych tomu vytknul. Takže PEKELNĚ plných 100%. Dantovské PEKLO si asi brzo připomenu a pravděpodobně si přečtu i Božskou komédii, určitě to bude fantazie, ale existuje tu bohužel i malá, nereálná možnost, že to bude PEKLO. Nepěkné a kvalitní... ale moc tomu nevěřím. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dantova představa pekla se mi hodně líbila, přesto bych k ní měl nějaké ty výtky. Ke konci to už totiž lehce nudilo. Jinak se mi ovšem tahle animovaná verze zamlouvala a do příběhu křižáka Danteho, který se vydává do pekla osvobodit duši své milé, jsem se doslova zažral. Hlavně pak jeho řádění v kruzích pekla přineslo svěží akční vítr, nechyběla ani potřebná atmosféra a napětí. Jinak já hru nikdy nehrál, ale možná se po ní přece jenom podívám.70% ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Urvany nesympatak Dante si prosekava cestu peklem v eRkovem akcnaku. ___ Scenar neexistuje, jen se nepocetnekrat opakuje "pateticky proslov -> akce -> krev". Ze je Dante jen drzak mece, jeho milovana histerka a Lucifer zapomenutelny, se mohlo vyvazit tisnivym a hororovym peklem, jenze... to je jen sbirka sedych lidi a pak stometrovych oblud, ktere hlavni rek kosi jednou ranou. Cely film postrada naznak atmosfery, kdy bych si mohl alespon parkrat rict "kurva... peklo". Opakovany postup je nudny uz napodruhe a kdyz proti sobe ve finale stoji dva idioti, sotva se me muze dotknout. Ona vubec v sobe jedina scena nema zachvev citu, coz u cesty peklem za milovanou je tedy velke minus. Tedy pokud nepocitam trapnost pocitovanou po kazde vete. ___ 2,5* za slusnou animaci a zobrazene nasili a erotiku v animovanem projektu tehle cilove skupiny (film k videohre). Videt pod ocima urizlou hlavu, vnitrnosti, vaginu a spousty atakdale... mile. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Drzost, s jakou žluté opičky przní evropskou literární ultraklasiku, trumfne snad jen drzost, s jakou se jiné opice považují za lidi. Za tenhle paskvil bych autory poslal za původním, aby na vlastní kůži prošli svým peklem za tuhle svatokrádež. Na druhou stranu, když opustím své peklo detailů, jde o celkem podařený anime akčňák, který je navíc i výtvarně dost povedený. Některé obrázky jsou prostě super, hodně povedené, jiné méně, nicméně celek je přijatelný průměr. Děj nula, hudba ujde, celkem mírně nad průměr, skoro 4* ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborný nekompromisně krvavý animák, který funguje jako předkrm k počítačové řežbě, ovšem neztratí se naštěstí ani jako film samotný. Temná atmosféra by se dala krájet, krve a mrtvých démonů je tu narozdávání. Animační stránka je taky bezchybná a ocenil jsem to střídání podob hlavních hrdinů v průběhů filmu. Skvěle to do filmu zapadá a vůbec to neruší. Jenom to tempo by mohlo být rychlejší a místy to PC hru připomíná trochu více, a opravdu si člověk představí to skákání z úrovně do úrovně.70% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Když Dante a jeho průvodce Virgil postupují pekelnými kruhy, tak se pokaždé změní jejich vzhled. (Sejhamiik)
  • Jako předloha pro film sloužila kniha "Božská komedie" od italského básníka Danta Alighieriho, přesněji část knihy s názvem "Peklo", která vznikla v letech 1307–1308. Stejně jako ve filmu je i v knize hlavní postavou sám autor Dante. (Hannibal92)
  • Mezi animovaným filmem a konzolovou hrou je jen několik málo rozdílů. Například bojovou kosu, ke které Dante přijde až porážkou jednoho z okřídlených démonů, obdrží po bolestně rychlém duelu se samotnou Smrtkou. (ČSFD)

Reklama

Reklama