Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (více)
Trailer

Dante Alighieri se vrací z křížové výpravy domů za svou milovanou Beatrice, kterou však nalezne umírající v tratolišti krve. Ve chvíli, kdy její duše opustí tělo, zjeví se samotný Lucifer a Beatrice odtáhne do pekla. Zdrcený Dante zapřisáhne bohu svou duši a vydá se do samotného pekla, aby vysvobodil jedinou nevinou duši v pekle, kterou kdy miloval. Průvodcem mu bude sám slavný básník Virgil, jeho odvaha a víra v boha. Avšak muž, jenž se nebojí zemřít, bude brzy čelit hrůznějším nepřátelům než pekelným hordám – bude se muset postavit svým temným hříchům… (t_gon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nápad udělat z prvního dílu Danteho epické básně temnou krvavou řežbu je vskutku pozoruhodný. Musím taky ocenit skvělou animaci, perfektní atmosféru, dabing a hudbu. To je bohužel vše. Příběh mě absolutně nevtáhl do děje. Celý film sledujeme náboženského fanatika Danteho na cestě skrze 9 kruhů Pekla, aby osvobodil svou milovanou Beatrice, která se má stát Satanovou nevěstou. Bohužel Dante pobíhá peklem, máchá kolem sebe nejdřív mečem a potom nějakou obří kosou, všechny své nepřátelé zabíjí bez váhání jedinou ranou, všude spousta krve a nakonec si troufne i na samotného ďábla. Jistě tušíte jak to dopadne. No prostě jsem měl pocit, jako kdybych sledoval nějakou počítačovou hru, kterou ale nehraju já. Zajímavé na filmu jsou jen ty flashbacky, ve kterých se odkrývají hříchy hlavního hrdiny zasunuté kamsi do podvědomí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I never laid a finger on her, it was all you Dante. She must have been so... frightened. She didn't deserve it, her blood is on your hands friend. She screamed, but nobody came…“ Hříšný křižák se při své cestě devíti kruhy pekla zaštiťuje slovy jako spása, boží láska, odpuštění a milovaná Beatrice a přitom mu nejde o nic jiného než si znova sáhnout na ty její fantastické kozy. Vyhodit kotvy ve druhém kruhu u Chtíče a měl by věčný klid.. Styly animace se sice střídají, ale pořád připomínají pubertální ninja želvy, co prodělaly mutaci, repetitivnost bojů se začne po čase zajídat a diletantsky se chovající démoni působí jako odevzdané traviny ke kosení. Alespoň že ten Satan naznačil, že ho tam dole nepotřebujeme a vystačíme si sami.. Pokud se i třeba takto vzbudí zájem o Alighieriho dílo, jenom dobře.. ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Koukat se na to dá, je to vcelku energická, akční podívaná se slušnou atmosférou. Tedy - pokud jste nečetli originál a nechce se vám smát pokaždé, když na obrazovku vtrhne Dante coby svalnatá korba s válečnou sekyrou. Hihňal jsem se také u soubojů s příšerami, které na chudáka básníka vyskakovaly. Kerberos a Mínotaurus, fajn - ale král Mínós coby třípatrová polokamenná obluda??? WTF? - že se tak nesměle zeptám. Je to prostě strašný úlet a Dante se určitě obrací v hrobě, ale co - sranda musí být i kdyby dědu věšeli. Štvaly mě akorát pravidelné změny grafického ztvárnění hlavních postav, protože jednotlivé verze byly dost nevyrovnané. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Renesanční klasika míchaná s anime, fantasy akce doplněná o hektolitry krve. To, co při prvním nástinu zní trochu podezřele, končí jako nefungující experiment. Protože za sebou nemám drsnou herní předlohu ani Alighieriho klasické dílo, vložil jsem důvěru ve film a pořádně se spálil. Příběh se totiž dá shrnout dvěma větami a dialogy trhají uši, když se pokouší vytvořit světový rekord v nejčastějším použití slov "Dante", "Beatrice" a "Forgive". Animace je sice na pohled více než příjemná, ale když od páté do poslední minuty sleduji souboj, souboj, melodramatický výkřik a souboj, je docela problém nepřát si smrt hlavního hrdiny rukou nejbližšího démona. Peklo v názvu se tak trochu překvapivě stalo předzvěstí toho, co mě čeká. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Uprostřed své životní cesty, nacházel jsem se v temném lese, kde jasnou cestu jsem ztratil..... K příběhu se nemá cenu rozepisovat. Dante jde do pekla a kurevsky to po cestě ,,řeší“. Kdo jej nezná, brzy pozná, že to není takto jednoduché, ale myslím, že pro začátek stačí vědět tohle. Zato o filmu: sofistikované a jemně vybroušené, bohaté na ..... nebo můžu rovnou napsat, že se mi to líbilo. Ano LÍBILO!!! Báseň je výborná a díky animaci ji dokáže snadněji pochopit a vstřebat každý. Skutky minulosti jako strašák, očista svědomí, propast vzpomínek, spousta krve. ZEMĚ JE JEN JINÁ FORMA PEKLA A LIDÉ JSOU DÉMONI. Pekelně zajímavý animák. Doporučuji příznivcům drsných příběhů i těm, kteří hledají něco zajímavého. Na své si přijdou i příznivci Heavy Metalu! Jako by tento epos byl stvořen pro ně. Nejen díky dábelskému hlasu Stevena Bluma a hláškám typu ,, MODLI SE ZA SVOJI DUŠI DANTE“. Já prostě bytosti a příběhy pekelné miluju!! PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Když Dante a jeho průvodce Virgil postupují pekelnými kruhy, tak se pokaždé změní jejich vzhled. (Sejhamiik)
  • Mezi animovaným filmem a konzolovou hrou je jen několik málo rozdílů. Například bojovou kosu, ke které Dante přijde až porážkou jednoho z okřídlených démonů, obdrží po bolestně rychlém duelu se samotnou Smrtkou. (ČSFD)
  • Jak to bylo doopravdy?
    ○ Dante, celým jménem Durante degli Alighieri, se nemohl potkat s králem Richardem I. Lví srdce a zúčastnit třetí křížové výpravy, jelikož skončila 73 let před tím, než se vůbec narodil. Ale jeho prapraděd, rytíř Cacciaguida degli Elisei, bojoval za křižáky ve druhé výpravě a pravděpodobně padl ve vzdálené Svaté zemi.
    ○ Dante, jako dítě zasnoubený se stejně starou Gemmou Donati z ghibellinské aristokracie, měl několik synů a jednu líbeznou dceru jmenující se Antonia, která se po přijetí do kláštera přejmenovala na Beatrice. Dantova drahá, fascinující Beatrice di Folco Portinari, byla pouhý rok vdaná za bohatého bankéře jménem Simone de' Bardi a pak skonala při nelehkém porodu již ve svých 24 letech. (ČSFD)

Reklama

Reklama