Reklama

Reklama

...a Bůh stvořil ženu

  • Francie Et Dieu... créa la femme (více)
TV spot

Obsahy(1)

Osmnáctiletá Juliette je nejkrásnější ženou v Saint-Tropez. Zná ji každý, muži ji obdivují, ženy pomlouvají a Juliette žije tak, jak cítí, bez přetvářky a bez předsudků. Svou nevázaností provokuje každého ve svém okolí, což nelibě nesou její pěstouni, kteří si ji vzali z dětského domova. Přitáhla pozornost i bohatého podnikatele Erica Carradina, který plánuje v kraji velké investice. Juliette překročí únosnou míru a její rodina ji chce dát zpátky do útulku pro sirotky, kde bude muset zůstat, než dosáhne plnoletosti... Filmem A Bůh... stvořil ženu zajistil režisér a spoluscenárista Roger Vadim své tehdejší partnerce a později manželce Brigitte Bardotové velkolepý úspěch a popularitu. Saint-Tropez, kde se film natáčel, zůstane navždy spojen s tímto filmem. A byla to právě sláva BB, která se usídlila blízko tohoto malebného jihofrancouzského přístavu a „objevila" ho celému světu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (87)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Předtucha sexuální revoluce šedesátých let aneb S vysavačem netančím. 1) Křečovitě melodramatické rozhovory i chabý děj nikoho v době vzniku filmu nezajímaly. Srdce se zastavovala a v ústech vysýchalo, když se 22letá Brigitte Bardotová, už čtyři roky žena režiséra a spoluscénáristy 28letého Rogera Vadima, vydala na procházku po jakési neznámé rybářské vesničce u Středozemního moře, Saint-Tropez. Když se pak ukázala v horké novince - bikinách (dosud zakázaných na plážích ve Španělsku, Portugalsku a Itálii), muži se náhle svíjeli, aby zamaskovali, co to s nimi dělá, zatímco ženy urychleně spěchaly do obchodů na hříšný nákup. 2) Brigitte byla fakt kočka. Mně se ale více líbil 26letý Jean-Louis Trintignant (Michel, který si Juliete vezme za ženu) v jedné ze svých prvních filmových rolí. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

No, režijně průměr. Melodramat s lepším dějem znám také dost. Ale samozřejmě se zde jedná především o Venuši ze Saint Tropez - Brigitte Bardot, která zrychlí dech i dnešnímu divákovi. A nejsem tak naivní, abych filmu vytýkal, že tu převládá Brigittino tělesno nad duševnem (Mimochodem - to na tom také nebylo vůbec špatně.) Pro mě se však jedná především o zrození Jeana-Louise Trintignanta, který nehraje vůbec špatně. A v dalších dvou hlavních rolích další dva mí oblíbení herci - charismatický Němec Curd Jürgens a "frantík" z Apocalypsy Christian Marquand. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jiných intelektuálních výronů zde nemám naprosto problém se srozumitelností díla. Vynikající film o tom, jak některé ženské hýbou světem aniž by chtěly a ještě se tomu diví. Všichni jí chtěj do postele a nikdo pro život, jelikož tyhle holky se k životu nehodí. Je to prokletí a zároveň motor lidstva. Chlapi jsou jí posedlí a zároveň se jí bojí. Ona ví, že je tak trochu děvka, ale sní o tom, že se stane světicí. Zcela současný námět, nadčasové. Nádhera. 90% ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že příběh byl dnes už stokrát překonán, ale budu si 100 % stát za tím, že BB dnes překoná málokterá herečka, jíž média veheměntně prohlašují za sex-symbol. Ještě dnes její krása vyráží dech, natožpak před padesáti lety ! Obzvláště scéna u svatební hostiny, kdy BB přijde jen tak v župánku, vezme si hromadu jídla a nijak se netají tím, co se dělo v novomanželské posteli, je tak geniálně sehrána, že nemůže být necitována. Et Dieu créa la femme... cherchez la femme... ()

andrii 

všechny recenze uživatele

... ženu, o které každý mluví. Ženu oděnou do šatů z nitek pokušení. Zkrocení nezbedné uličnice. Letní drink nezávislosti, skotačivosti, rozvernosti a dívčího bouřliváctví, okrášlen přednostmi slavné pusinky v nedbalkách smělých krůčků k dospělosti. Svůdný půvab, smyslná promenáda Brigitte Bardot a zamilovaný Jean-Louis, který k jejím nohám skládá kouzlo lásky a obyčejného štěstí. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Brigitte Bardot (Julietta) bola v dobe natáčania manželkou režiséra tejto snímky Rogera Vadima. (Raccoon.city)
  • Jedná se o jeden z mnoha filmů, který byl zakázán Legií slušnosti. (Krissty)
  • V tomto filmu si poprvé zahrály bikiny. (Brtniik)

Reklama

Reklama