Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

O filmu se hodně pěje a to mu škodí. když jsem k filmu zasedl, čekal jsem pecku nehorázných rozměrů (no špatně nastavené očekávání...) a ono P R D. Film má dvě poloviny. Tu první kde se "rozdávají" karty a pak tu druhou. To jsou už vyložené karty na stole a celkový dojem filmu se začíná měnit. První polovina totiž díky rozkrývání ústředních postav má své kouzlo v objevování "co jsou zač". Ne že by to byla úplně pecka (je to sem tam nuda a zmatek), ale pozornost to udrží. Ta druhá je jako facka. myslím tím jasná jak facka. Po tom co víme kdo je kdo a co je zač je do puntíku jasné kam se děj bude sunout dál. Je tak čitelný (a tím otravně nudný) až hanba. Bude to znít asi přehnaně, ale já v celém konceptu cítil Bony a klid. Tu nechutně křečovitou snahu hrát si na trapné "dobro vítězí" a "bude po zásluze potrestán" (a na to zdůrazňování jak velké ryby utečou a malé to odnesou). Kecy. Co na mě zapůsobilo dobře byl neortodoxní přístup k jazyku. Díky tomu, že se děj míchá jednou národností za druhou, míchají se i jazyky a to působí (alespoň na mě) sakra dobře. Mám to prostě rád. Další pokračování jsem ještě neviděl, ale už jen to že existují znamená že kasička cinkala a lidi na to koukaj. Co na to já uvidíme... ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Zatímco u starých mafiánských filmů platí pravidlo "nikomu nemůžeš věřit, kromě své (mafiánské) rodiny" zde se v etnicky zkrášleném Švédsku (v tom filmu se mluví bezmála šesti jazyky) razí naprosto protichůdná fráze. Poklidné budování charakterů, sem tam nějaké to násilí a nemnoho akčních scén pod taktovkou velmi zručného režiséra a kameramana, který se zrodil pro práci z detailem a světlem. Hlavní hrdina je mega nesympatický, ale tak nějak naschvál a to se cení. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Já tu severskou kinematografii můžu, ale tohle mě celkem zklamalo. Na to aby se to dalo brát jako dobrý příběh ze života mi to přišlo takový až moc vyumělkovaný. Kdyby někde leželi takhle snadný prachy jak je to prezentováno v tomhle filmu, tak by se podobně jako hlavní hrdina nakonec živil každej a to je blbost nebo ne? Konec už byl pak přehnanej totálně. Nemluvě o hrdinovy co má charizma uzený makrely jak jsem napsal v komentu na Robocopa a tady to není o nic lepší. ne že by mě to úplně nebavilo, ale čekal jsem o dost víc.50% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tradiční příběh mladého ambiciózního muže, který dřív, než nabyl, lehce pozbyl.. Přesvícené záběry, jejich občasné „tříštění“ střihem i ruční kameru jsem ochoten v rámci stylu a snahy o vtahující autenticitu skousnout, ale potřebuji postavy, které vzbuzují něco jiného než lhostejnost. Vyjma srbského Ice Cubea tam nikdo takový nebyl a nutno podotknout, že třeba takový Kinnaman, střídající polohy vyplašeného štěněte a ustaraného účetního mafie, už tehdy narazil na své limity. V tomhle ohledu Pusher zatlačil líp a hned tříkrát.. ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Švédský kolega sice za skvělým dánským Pusherem zaostává, přesto si ode mě důstojné 4* vysloužil. Civilně laděné skandinávské gangsterky u mě sklízí vyšší sympatie než ty nadupaně akční americké. Proto dám rozhodně šanci i dalším dvěma dílům Snadných prachů. "Nikdo ti nepomůže. V tomhle byznyse jsme všichni zmrdi." ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Film je natočený podle úspěšného románu švédského autora Jense Lapiduse. (morgos)
  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach vo Švédsku, no filmári zavítali aj do nemeckého Hamburgu. (MikaelSVK)
  • Dragomir Mrsic, ktorý stvárnil Srba Mrada, nie je profesionálnym hercom, ale v skutočnosti je bývalým bankovým lupičom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama