Reklama

Reklama

Dospívající surfařka bojuje sama se sebou. Po děsivém útoku žraloka, jenž jí připravil o levou ruku se odhodlává vrátit se zpět do oceánu. Toto inspirativní drama bylo natočeno podle skutečného příběhu. Toto je skutečný příběh dospívající surfařky Bethany Hamilton, jež při děsivém útoku žraloka přišla o ruku. Jenže Bethany se své surfařské vášně nevzdala. Překonala všechny překážky, znovu našla odvahu brázdit vlny oceánu a stala se opět šampionkou. Dokázala to díky svému pevnému odhodlání a neochvějné víře. Přestože ztratila ruku a málem přišla o život, proměnila svou ztrátu v inspirativní dárek ostatním. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (463)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Ano, je to hrozná limonáda, která každou scénou útočí na divákovi slzné kanálky. Helen Hunt tady na všechny hází smutný a ustaraný pohled vysloužilého baseta. Miss Universe tady pomáhá obětem ničivé tsunami a pronáší při tom významné věty o božím úmyslu. Všichni se tady usmívají a milují, dokonce i sourozenci (to bude asi tou Havají, u nás by je život tolik nebavil), ale ten příběh má prostě svoji sílu a Bethany Hamilton si svou osobní silou, odhodlaností a odvahou postavit se těžkému osudu prostě zaslouží uznání. Stejně tak si ho zaslouží i AnnaSophia Robb za velice dobrý herecký výkon. Pro tuto půvabnou dívku mám slabost už od Karlíka a (hlavně) od Mostu do země Terabithia. Slečna nám roste do herecké extraligy a já jí moc držím palce. Na filmu samotném mohu pochválit zdařilé obsazení. Zmrtvýchvstání tady prožívají králové české televizní scény 90. let Bobby Sixkiller a Herkules. Dále musím vyslat několik pochvalným slov směrem k hudbě a kameře, ale to je tak zhruba vše. Protože film tlačí tak násilně na pilu, že mě ve finále nechal emocionálně chladným (a že mě rozbrečí každá blbost:-). Ty 4* nejsou ani tak pro film, jako pro Bet Hamilton, která má můj nejhlubší obdiv. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nádhera, přesně pro takový okamžiky jaký jsem prožíval při filmu surfařka filmy miluju. Ty pohledy na moře a surfaře, když se Bethany vracela z nemocnice to mě bylo úplně do breku, ale pak se spustí hotová oslava života, chutí žít a užít si každou minutu svýho života a člověku se chce brečet znova, ale tentokrát radostí. AnnaSophia mě už jednou svým hereckým výkonem naprosto dostala, ale tady vůbec nenechazím slov, takhle krásně zahrát postavu Bethany, myslím si, že skutečná Bethany musela po projekci filmu dát Ani pusu. Tolik druhů emocí jsem za 102 minut ještě nikdy neprožil. ()

Reklama

Hismael 

všechny recenze uživatele

Snad jen Malina Berchová se možná skutečné události v chování lehce vyhnula, aby mohla v těch pár krátkých scénách hrát bezcitnější filmovou soupeřku Hamiltonové, ale kdo ví. Film nejvíce ocení hlavně diváci, kteří si bez určitého sportu nedokážou představit svůj život. Záběry ve vodě jsou opravdu skvělé, ale mnohem větší zážitek zanechá samotné vypořádání Bethany se vzniklou situací. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Soul Surfer je jeden z těch filmů, které si pustím aniž bych tušil, o co vlastně jde. A o to více mě dokážou překvapit. Pokud přehlédnu tu všechnu přehnaně pozitivní atmosféru, Soul Surfer je skvěle natočený a zahraný film. Scénáristicky je to v základu sice úplně tuctový sportovní film s předem jasným dějem a koncem, nicméně díky hereckým výkonům a skvělé gradaci a síle jednotlivých scén (velkou měrou se na tom podílí skvělá hudba) se jedná rozhodně o velmi nadprůměrný snímek. O to více, že je to vlastně příběh založený na skutečných událostech. Soul Surfer není jen o surfování. Soul Surfer je o touze žít a jít si za svým cílem, i když ne vždy to dopadne tak, jak bychom chtěli. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sean McNamara, Deborah Schwartz, Douglas Schwartz, Michael Berk .. We spent more time wet than we did dry. _ Ideální letní film. Zahřeje. Malebnost havajského prostředí a síla příběhu převažují režisérskou průměrnost, která ovšem z pohledu amerického publika předvádí vysoce standardizovanou práci. Bolest, nezlomnost jedince, podpora rodiny, náboženské a humanitární podtóny - prostě je tam všechno, co (nejen jejich) život přináší. K tomu jsou ty surfařské záběry skutečně zdařile natočeny a doprovází je sympatický kukuč AnnaSophia Robb. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Společnost FilmDistrict Pictures původně chtěla film promítat maximálně ve 300 kinech, ale s výsledkem byli nakonec tak spokojení, že se film dočkal více než 2000 kin. (hellstruck)
  • Pes, který se ve filmu objevil, ve skutečnosti patří Bethany Hamilton. (Fugas.cz)
  • Předlohou k filmu je autobiografická kniha od Bethany Hamilton „Soul Surfer: A True Story of Faith, Family, and Fighting to Get Back on the Board“ z roku 2004. (Fjera)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama