Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

lioncel 

všechny recenze uživatele

Nenápadný, výborně obsazený temný krimi příběh podmáznutý skvělým soundtrackem .. pokud máte trochu představivosti, mohlo by vás to dostat jako mě .. odlehlá rozsáhlá močálovitá krajina nedaleko Texas City .. krásná, téměř nekonečná přírodní scenérie, k tomu místní složení obyvatelstva s velkým množstvím mladých žen a dívek, které nikomu tak nějak moc nechybí a nebo je nikdo doma nečeká - to přímo osudově láká zvrhlé devianty k úspěšnému dlouhodobému sadistickému ukájení jejich nízkých pudů, kterému policie většinou jen dlouhodobě bezmocně a smutně přihlíží - to je bohužel zřejmě každodenní místní realita … ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Původní název Texaská Vraždená pole myslím lépe souzní s dějem filmu. Vražedná pole je bažinatá oblast, kde se začnou objevovat mrtvoly mladých dívek... Začátek vypadá velmi zajímavě - velmi atmosférická kamera, dva zajímaví detektivové (jeden mladý, druhý zkušený a asi věřící), deštivé prostředí, zajímavá záhada. A pro jeho fanoušky Sam Worthington. Jenže to vše vydrží pouhých prvních deset minut. Aby se celé vyšetřování svezlo k uplakanému melodramatu, kde máme matky z rozvedených rodin, nezvedené dcerky, toulající se po nocích, šlapky, různé smažky z ulice, afroamerické drogové dealery, a vůbec všechnu tu pouliční spodinu... Najednou se začnou řešit sociální problémy, a je po kriminálce. Většinu děje oba detektivové přejíždějí z místa na místo, ukazují fotku druhé ztracené dívky, jejíž auto našli, a postupně tak pro diváka mapují právě ty spodní proudy texaského života - jako by jiní lidé,než drobní a větší kriminálníci v Texasu nežili. Do toho si přidejme morální i praocvní traumata obou policistů, a máme uplakané drama, jako když vyšije. Jen dívat se na to až tak moc nedá, jak je to nevěrohodné a utahané. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Z nenapadneho snimku na dobru noc sa vyklul velmi dobry kriminalny thriller. Prostredie, do ktoreho je tento snimok zasadeny je pre mna atraktivne. Dej sice pozvolny, ale drsny, autenticky a miestami temny. Tomu a herectvu zucasnenych nemam az na par drobnosti co vytknut. Vyborne voleny hudobny doprovod mi taktiez ulahodil. Takze film na rozdiel od mojich komentujucich predchodcov naopak, vrelo odporucam. A to nielen fanusikom thrilleru. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Žánrový hermafrodit, od kterého divák po pár minutách očekává hutnou vyšetřovací symfonii temnější střihu, neuspokojí ani průměrně náročného konzumenta, natož labužníka mého ražení. Ami Canaan Mann (dcera Michaela Manna) svým debutem vyloženě nudí, protože si neumí vybrat. Chce natočit thriller o vraždách v lákavých (pro vraha i diváka) texaských bažinách, nebo psychologické kriminální drama? Ani jedno se jí nedaří a v psychologické rovině prohrává na body zcela jednoznačně především díky nedotaženosti prakticky všech postav, jejichž chování je místy zahaleno neprostupným oblakem scenáristického neumětelství. A abych nezapomněl, opravdu nudně natočeno podle skutečných událostí. 20% ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Viděno pouze doma. V kině by si to možná zasloužilo ty tři. Naprosto průměrná detektivka, většinu pachatelů dopředu uhádnete, protože jsou vám předsouváni tak, že je nemožno je ignorovat (jak pro blbé). Na závěr menší zvrat, ale nijak zásadní. Atmosféra slušná, ale vše stokrát viděno: Všechno zkažené, jen dva zdeptaní hrdinové nesou své břímě záchrany zdejšího kraje. A trpí a trpí, proklínají svou práci, ale musí ji přece dělat, vždyť kdo jiný to za ně udělá...bla,bla,bla. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Hoci sa dej filmu odohráva v Texase, jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)
  • Původně měl film režírovat Danny Boyle, ale po jeho odstoupení, byla na režisérskou židli vybrána Ami Canaan Mann, což je shodou okolností dcera režiséra Michaela Manna, který film produkoval. (Riddick77)

Související novinky

Reklama

Reklama