Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Z nenapadneho snimku na dobru noc sa vyklul velmi dobry kriminalny thriller. Prostredie, do ktoreho je tento snimok zasadeny je pre mna atraktivne. Dej sice pozvolny, ale drsny, autenticky a miestami temny. Tomu a herectvu zucasnenych nemam az na par drobnosti co vytknut. Vyborne voleny hudobny doprovod mi taktiez ulahodil. Takze film na rozdiel od mojich komentujucich predchodcov naopak, vrelo odporucam. A to nielen fanusikom thrilleru. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film u mě navždy bude zaujímat zvláštní postavení, neboť jsem jej viděl v záhřebském Cinestar s chorvatskými titulky. Jelikož moje angličtina není nijak oslnivá, nezachytil jsem úplně vše, nicméně celkový smysl jsem pochopil a film mi svým tempem vyhovoval. Oba hlavní představitelé se podle mě svých rolí zhostili poměrně slušně a celková atmosféra filmu byla znepokojující. Udivilo mě tolik nízké hodnocení na čsfd. ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Temný kriminální thriler, který je zasazený do ponuré současnosti nejchudších částí Texasu, kde kriminalita a zločinost je na denním pořádku. Snímek působí neotesaným, špinavým a velmi bezprostředním dojmem, který navozuje skutečný pocit sociální a společenské beznaděje, ve které se obecně tamější obyvatelé a následně vyšetřovatelé ocitají. Příběh plyne pomalu, přičemž je pomalu vykreslována právě ona ponurá atmosféra, která mě na konci zcela pohltila. Dobře funguje i chemie mezi Worthingtonem a Morganem, kde je nám představena perspektiva místního jedince, který postrádá iluze a naopak člověka, který naději ještě neztratil. Pomalu zvolené tempo je z mého pohledu jasným kladem vzhledem k výstavbě příběhu a vykreslení atmosféry. Navíc skvělá hudba a nesmím zapomenout na Chloe Moretz, která má neskutečný talent!! 8/10! ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Žánrový hermafrodit, od kterého divák po pár minutách očekává hutnou vyšetřovací symfonii temnější střihu, neuspokojí ani průměrně náročného konzumenta, natož labužníka mého ražení. Ami Canaan Mann (dcera Michaela Manna) svým debutem vyloženě nudí, protože si neumí vybrat. Chce natočit thriller o vraždách v lákavých (pro vraha i diváka) texaských bažinách, nebo psychologické kriminální drama? Ani jedno se jí nedaří a v psychologické rovině prohrává na body zcela jednoznačně především díky nedotaženosti prakticky všech postav, jejichž chování je místy zahaleno neprostupným oblakem scenáristického neumětelství. A abych nezapomněl, opravdu nudně natočeno podle skutečných událostí. 20% ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Některý filmy by člověk měl sledovat slepej, poslouchat hluchej a to jen pod podmínkou, že před tím asi nikdy žádnej jinej film neviděl a neslyšel, pak je tohle pětihvězdičkový luxus. Nevim, co to mělo být. Atmosférou si to až neuvěřitelně neúspěšně hrálo na Sedm, onou sociální tématikou v čele s teenagerem, kterej nic nemá, nikdo ho nechce a snaží se přežít, to pravděpodobně aspirovalo na druhý Winter's Bone - opět nesmírně neúspěšně. A do toho všeho máte dva vyšetřující policisty, kde se jeden permanentně vzteká a druhej nic nedělá, k týhle směšný dvojici připočtěte totálně zbytečnou a přehrávající Jessicu Chastain a máte výsledek, který dost pravděpodobně nestojí ani za tu jednu hvězdu. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Hoci sa dej filmu odohráva v Texase, jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)
  • Film sa inšpiruje sériou desiatok nevyriešených vrážd mladých žien počas niekoľkých dekád južne od Houstonu v oblasti prezývanej "killing fields." Po vydaní filmu sa dokonca podarilo niekoľko vrážd vyriešiť. (Real Tom Hardy)
  • Původně měl film režírovat Danny Boyle, ale po jeho odstoupení, byla na režisérskou židli vybrána Ami Canaan Mann, což je shodou okolností dcera režiséra Michaela Manna, který film produkoval. (Riddick77)

Související novinky

Reklama

Reklama