Reklama

Reklama

VOD (1)

Od chvíle, kdy Selene se svým lidsko-lykanským milencem Michaelem zničili prastarého upíra Marcuse ve filmu Underworld: Evolution, uběhlo již patnáct let. V jejich průběhu lidstvo odhalilo existenci jak upírů, tak lykanů, a rozpoutalo válku s cílem obě rasy vyhladit. Selene, která byla v průběhu genocidy zajata, se po více než deseti letech probouzí jako vězeň v neprodyšně uzavřené laboratoři společnosti Antigen, mocné korporace, která se snaží vyvinout vakcínu proti virům, jenž mají na svědomí existenci upírů a lykanů. Selene je zničena zjištěním, že Michael zemřel, ale smutek je velice záhy překonán šokujícím zjištěním, že v průběhu svého kryogenního spánku porodila dceru Eve (India Eisley). Ve snaze najít úkryt pro sebe i své dítě se Selene ocitá ve světě, kde jsou příslušníci její kdysi tak hrdé rasy na hranici vyhubení a zbytky přežívajících se ukrývají v podzemí. Odvržena zbývajícími klany se Selene rozhodne spojit své síly s mladým upírem Davidem (Theo James), který se k ní připojí v krvavém tažení proti Antigenu, jenž se snaží zničit ji i její dítě. Když jí na stopu přijdou také její obvyklí nepřátelé, lykani, zdá se, že je i Selene naprosto bezmocná proti nejzákeřnějšímu protivníkovi v historii série Underworld: geneticky vylepšenému superlykanovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (684)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Underworld je pre mňa jedna s tých slabších sérii, ktorá ma ale stále baví. Čakal som od tohto švédskeho dua a zároveň od štvrtého pokračovania fakt sračku v 3D. Práve preto som nešiel ani do kina. Film som ale asi až príliš podcenil. Underworld: Awakening je jedno s tých pokračovaní, ktoré neprinesú nič nové, ale v akciách sú celkom fajn a do série stále celkom dobre zapadajú. Akcii je tu fakt veľa, stopáž je krátka takže moc nuda nehrozí. Na druhú stranu čo sa týka hercov a postav, tak je to oproti predošlým filmom bieda a záporáci mi prídu celkom slabý a digitálny Lykani sú miestami dosť odfláknutý. Čo sa týka príbehu, tak je to fakt bieda a len ďalšia neuzavretá kapitola v ktorej sa strieľa viac ako v Rambovi II. Aj keď je to pre mňa asi najslabší Underworld, rozhodne sa na to dá pozerať. 65% - 3* ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Může mi někdo vysvětlit, co na týhle přímočarý bejkovině psali 4 (slovy: čtyří!!!) scenáristi? Jinak celkem neurážející béčkový standard. Jen nápadů mohlo být víc než jen v závěrečné půlhodince, jejíž závěr mi pak dokonale připomněl, co nesnáším a zároveň provinile žeru na Resident Evilech - ty epiku předvídající cliffhangery, jímž tvůrci nikdy nedostojí, ale před uřvanou vypalovačkou v titulcích působí tak nehorázně cool. (P.S.: Je celkem zábavný sledovat, jak se z původně dorostenecký feministky stala ufňukaná mamina toužící po penisu a v budoucnu zřejmě i sporáku místo bouchaček.) ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Film typu "ber a bav sa, alebo nechaj tak". Kto v psychickom zdraví prežil ktorýkoľvek z predchádzajúcich Underworldov, musí byť spokojný. Má to hodinu a štvrť, z toho dialógy tvoria dokopy cca 10 minút. Zvyšok je nadupaná, krvavá paseka. Okrem efektného finále síce nemá bohvieako originálne nápady, ale je zrežírovaná istou rukou, má drajv, Kate je hot a triky sa mi tiež zdali v rámci tejto série viac ako v poriadku. Priamočiary bezdejový akčný výplach, aké sa už dnes na plátnach kín vidia zriedka. ()

tron 

všechny recenze uživatele

V štvorke sa v zásade opakuje to, čo v predchádzajúcich dieloch. Musím dať len 40%, lebo už mi to celé začína pripadať zbytočne naťahované, jednotlivé diely mi splývajú dokopy. Ale teoreticky by mal byť spokojný každý, komu sa páčil aspoň jeden diel z predchádzajúcich troch. Štvorka je našťastie krátka (ani nie hodina a pol), hoci Kate Beckinsale má „už“ takmer štyridsiatku na krku, stále je to sexi atletická cicamica a vzhľad vlkolakov sa mi aj teraz páčil, pretože nebol taký trápny, ako vo Van Helsingovi s Jackmanom. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Rýchly spád a krátka stopáž zaisťujú non-stop zábavu, ktorá ale oproti prvým dvom dielom beží už iba zotrvačnosťou, bez snahy o invenciu (presun z lesov do mesta a chodieb modernej budovy je skôr čerpaním z Resident Evila či prvého Matrixu). Béčko, ktoré neurazí, ale ani neponúkne zapamätania hodné akčné scény, akou bola v dvojke tá s nákladiakom. Efekty občas fajn, občas podpriemerné. Katein priliehavý oblek a modré oči, rámované brunet frizúrou sú ale stále cool. Presne medzi dvomi a tromi hviezdami. Minuloročný Priest bol vizuálne originálnejší a odvážnejší. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (15)

  • Sebastian (Michael Ealy) má ve filmu zbraně Taurus Judge a Sage Control Ordnance Deuce Revolution ráže 40 mm. (dc125)
  • S rozpočtem 70 milionů amerických dolarů se film stal dosud nejdražším dílem série. (CatcherBlock)
  • Když dá Olivia (Catlin Adams) napít Eve (India Eisley) ze svého zápěstí, teče Eve krev i po bradě. V dalším záběru je však potřísnění zcela jiné než dříve. (Geriel)

Související novinky

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (více)

Kate opět v černém

Kate opět v černém

25.09.2010

Je to oficiální, hlavní hrdinkou Underworldu 4 (který pravděpodobně vznikne ve 3D) bude stará dobrá Selene. A to znamená, že Kate Beckinsale si opět bude muset svůj... ehm, herecký talent... nacpat… (více)

Reklama

Reklama