Reklama

Reklama

VOD (1)

Od chvíle, kdy Selene se svým lidsko-lykanským milencem Michaelem zničili prastarého upíra Marcuse ve filmu Underworld: Evolution, uběhlo již patnáct let. V jejich průběhu lidstvo odhalilo existenci jak upírů, tak lykanů, a rozpoutalo válku s cílem obě rasy vyhladit. Selene, která byla v průběhu genocidy zajata, se po více než deseti letech probouzí jako vězeň v neprodyšně uzavřené laboratoři společnosti Antigen, mocné korporace, která se snaží vyvinout vakcínu proti virům, jenž mají na svědomí existenci upírů a lykanů. Selene je zničena zjištěním, že Michael zemřel, ale smutek je velice záhy překonán šokujícím zjištěním, že v průběhu svého kryogenního spánku porodila dceru Eve (India Eisley). Ve snaze najít úkryt pro sebe i své dítě se Selene ocitá ve světě, kde jsou příslušníci její kdysi tak hrdé rasy na hranici vyhubení a zbytky přežívajících se ukrývají v podzemí. Odvržena zbývajícími klany se Selene rozhodne spojit své síly s mladým upírem Davidem (Theo James), který se k ní připojí v krvavém tažení proti Antigenu, jenž se snaží zničit ji i její dítě. Když jí na stopu přijdou také její obvyklí nepřátelé, lykani, zdá se, že je i Selene naprosto bezmocná proti nejzákeřnějšímu protivníkovi v historii série Underworld: geneticky vylepšenému superlykanovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (684)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Člověk vidí malou holku a ženu bojovnici a snad mimovolně si vzpomene na Cameronovy Vetřelce... Dobře, není to žádná bomba, ale v rámci žánru se mi to opravdu líbilo. Někomu chybí charismatický Speedman, mě ale více zajímá Kate Beckinsalová. A nutno řící, že latexový kostýmek jí stále padne a její bojové kreace snad i o něco zdrsněly. Dobrá kamera, velmi zdařilé triky, krvavé bitky, kdy krev ohazuje v gejzírech plátno/obrazovku, honičky, příšeří a nezbytné modré zabarvení. Střet odvěkých nepřátel je krvavý a místo přerostlých upírů zde máme monstrózního lykana. Stačí vypustit myšlení a jen sledovat. Jak vozík na horské dráze prosvištíte až do konce a netřeba se pozastavovat nad tím, zda-li prostřelením podlahy výtahu se lze zachránit. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý Underworld se opět vyšvihl na výsluní béčkové zábavy, jsem rád a mile překvapený, protože po totálním průseru, kterým byla trojka, jsem v to vůbec nedoufal. Krásná Selene hned na začátku krágluje a vyssává lidi jak na běžícím pásu, pryč je vykastrovaná pseudohumanita předchozích dílů, ve kterých upíři chlemtali krev buď jenom z konzervy, nebo (nepochopitelně) sobě navzájem. A taky je tenhle kousek mým prvním viděným 3Déčkem, takže k němu chovám tak trochu nostalgický vztah a dávám mu plný počet. Nenapadá mě, co bych filmu vytknul, vizuálně pohledná, oddechová a temná fantasy podle mého gusta. Na upíří maminku, jakoby politou lesklou černou tuší, je radost pohledět, její upíří dcerka do děje nevnesla příliš sentimentálního pathosu, jak jsem se obával a mimo to se tvůrcům hodně podařilo několik dalších vedlejších postav. Z mojí strany naprostá spokojenost. Jen... kdybych bych třímetrový půltunový lykan, nebudu se s mrňavou upírkou prát tím způsobem, že ji chytnu a někam odhodím, ale chytil bych ji a vymačkal z ní duši. No nic, to se jen musel ozvat ten můj zpropadený smysl pro detail... ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Slušně nabalzamovaná čtyřicítka nasoukaná v latexu, zmutovaní vlkodlaci, zmutovaní upíři, zmutovaná holčička a zmutovaní mutanti jeden za druhým permutují v devadesáti minutách slaboduché mutantní vybíjené. Pro nás, kterým přežraný mozkožrout otráveně poklepává prsty na prázdnou dutinu lebeční, veskrze snesitelné a vy ostatní mentální mutanti si raději pusťte Turínského koně, u kterého můžete do zchytření přemýšlet, o čem vlastně byl. V závěrech se určitě vzájemně shodneme, akorát že tohle netrvalo tři hodiny a všichni ti herci se sem tam i pohli. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

No prostě béčko se vším co k tomu patří, spousta akce, nějaká ta vata a hlavně děsně rádoby cool scény. Místy nějaká ta dějová nelogičnost. Trošku mi tahle série začíná připomínat Resident Evil, jak tam tak i tady se najdou totiž stále další a další nepřátelé a tak se může směle točit dál. Není třeba zmiňovat že pokud na to budou lidi chodit do kina, tak nás čeká ještě hodně dílů.... A přinejhorším se vrátíme zase zpátky v čase. Až si najdu dostatek času tak si pustím najednou všechny 4 díly a prozkoumám, jakpak na sebe navazují. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Já Vám nevím, pokaždé sem se jaksi překousal tady tím "božím" nápadem, začalo to v celku slibně, následně to polevilo, pak kurva jakýsi prolog s Rhonou (každopádně našlapaný prolog) a teď tohle?! Čekal sem od švédských úchylu víc, sem rozhořčeny. Jak bych to slušně označil, takový resident evil v koženém oblečku nasrané Kate, která nejspíš nečetla scénář. 3D v tomhle případe působí na nejvýš trapně a lacině, nerad to říkám no určitě nejslabší díl série. 4/10 Slepenec dnešní televize - kriminálky, upíři, vlkodlaci, telenovela, konspirace... jeb vše dohromady, ach jo. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • V severoamerických kinech film utržil 62,3 milionu dolarů, celosvětově pak nastřádal krásných 160,1 mil. (NIRO)
  • První díl série Underworld, který se neodehrává v Evropě, ale v Americe. (korbitch22)
  • Sebastian (Michael Ealy) má ve filmu zbraně Taurus Judge a Sage Control Ordnance Deuce Revolution ráže 40 mm. (dc125)

Související novinky

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (více)

Kate opět v černém

Kate opět v černém

25.09.2010

Je to oficiální, hlavní hrdinkou Underworldu 4 (který pravděpodobně vznikne ve 3D) bude stará dobrá Selene. A to znamená, že Kate Beckinsale si opět bude muset svůj... ehm, herecký talent... nacpat… (více)

Reklama

Reklama