Reklama

Reklama

Srbský film

(festivalový název)
  • Srbsko Srpski film (více)
Trailer

Miloš má milující ženu a syna, žijí poklidným životem, ale peněz mají jako šafránu. Miloš je zkrachovalá pornohvězda, která dříve vydělávala slušný balík peněz a tak je deprimovaný svojí nynější pozicí. Brzy se však naskytne lukrativní nabídka díky kamarádce z branže, která Milošovi dohodí práci pro bohatého režiséra Vukmira. Půjde o natočení velmi ojedinělého projektu, který nemá obdoby a jeho rodinu zajistí po zbytek života. Miloš dlouho neotálí a nabídku přijímá, ovšem to, čeho se později bude muset zúčastnit, změní celý život nejen jemu, ale i celé jeho rodině. (Zeck)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (879)

2Pac odpad!

všechny recenze uživatele

pred poslednou scenou som bol ochotny dat filmu 4-5*, kedze som vsetky tie sokujuce a kontroverzne sceny chapal, ako paralelu k obcianskej vojne.../ze si presli vsetkym moznym, ale na konci to predsa len nejak ukocirovali.../ zial, ten zaver ma presvedcil, ze tu skor islo o sfilmovanie nejakej uchylky... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Srpski film je jedním z kousků, který se do naší distribuce zřejmě nikdy nedostane. Obsahuje totiž nebývalé množství explicitních scén, několik detailních záběrů na pohlavní orgány (mužské i ty ženské) a především nikdy předtím neviděného násilí prováděného zvláště na ženách a dětech. Jedná se hlavně o snímek, který ignoruje veškeré meze, namísto toho boří absolutně všechna tabu. Překvapením bylo pro mě co se kvalit týče. Hudba se vám vysloveně zažere pod nehty, kamera diváka nešetří, takže ani v těch nejhnusnějších záběrech neuhýbá a díky scénáři pak samotný příběh neskutečným způsobem graduje k famóznímu finále. Prostě síla! Sice se tenhle film nebude v recenzích i diskuzích tak často citovat a skloňovat jako například Cannibal Holocaust, ale díky široké základně hororových diváků se dozajista brzy stane kultovní záležitostí. Více v mé recenzi zde. ()

Reklama

Vančura odpad!

všechny recenze uživatele

Jaký zvrácený mozek mohl tohle natočit... Pasoliniho snímek Saló aneb 120 dnů sodomy je tímto u mě zapomenut - Srbský film je teď skoro jistě to nejodpornější, co jsem kdy viděl. Ne že by mě to nějak vyloženě šokovalo - spíš jen nechápu, jaký má smysl přivádět na svět takové filmy, a vlastně se i divím, že je to vůbec legální - navíc bych nebyl vůbec překvapený, kdyby se jednou někdo těma úchylárnama inspiroval, což je pro mě další důvod, proč mi ten film přijde nebezpečný. Nebavilo mě to a přišlo mi to prostě jen jako debilní slátanina, které chyběl nějaký nadhled či alespoň nějaké zdání filmařské invence - ten film mi přišel špatný ze všech možných hledisek (děsivé herecké výkony, stupidní scénář, příšerné dialogy - všechno fušeřina nejhrubšího zrna) a chci zapomenout, že jsem to kdy viděl. Ten film je zlá a odporná noční můra, která by se jednou tvůrcům mohla šeredně nevyplatit - zmíněný Pasolini by mohl vyprávět, jak tragicky sešel ze světa. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvých 40 minút a možno aj hodina nenasvedčovalo nič tomu, že si tento film budem pamätať. Dal som sem odpad a chcel som to vypnúť. Dej sa následne zvrtol na zvrhlé "niečo" - čo neviem ani pomenovať. Toto nie je film pre každého a len silné žalúdky ho dopozerajú do konca. Neviem sám či som videl niečo chorejšie a to som myslel že Lidskú stonožku už nič netromfne. Mýlil som sa a aj napriek tomu, že dávam 5 * - tento film si medzi obľúbené dávať nebudem a budem sa tváriť, že som ho nie len že nepozeral - ale budem robiť sprostého, že som vôbec o ňom niekedy počul. Hanbím sa sám za seba a svoje hodnotenie - "srandovné" na tom hodnotení je, že sa mi to vôbec nepáčilo a presto všetko nemôžem inak. JEDNÝM SLOVOM ODPAD!!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dokonale a geniálně natočená perverzita, která překračuje hranice snad všeho, co zatim bylo natočeno, navíc vše v perfektním vizuálu, vyrobenýho pomocí ponurých kamerových filtrů a celkově skvělou kamerou, vše pak ještě víc hecuje strašně zneklidňující hudba a ve druhý polovině nehorázně gradující příběh a krutě perverzní scény. Nicméně se mi zdálo, že ke konci se to Srdjanu Spasojevicovi trochu vymyká z rukou a zbytečně se mu posledních 20 minut až moc utrhlo z řetězu a nestíhá to ukočírovat, takže ve výsledku to nejsilnější, na co se film dlouho připravuje, nakonec nepůsobí tak reálně a trochu to zaostává za ostníma scénama, který mě doslova zatuhly v nevěřicím a přímo zírajícím pohledu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu řidič a pravá ruka Vukmira (Sergej Trifunović), Raša (Miodrag Krčmarik), řekne v celém filmu jen jednu krátkou větu, a to ve chvíli, kdy Miloše (Srdjan Todorović) odveze k sirotčinci, podá mu naslouchátko a řekne: „Tohle si dej do ucha.“ (Kvidoland)
  • Během jedné z posledních scén, když se jde Miloš (Srdjan Todorovič) se svou ženou zabít pistolí, si lze všimnout, že jejich mrtvé dítě mezi nimi několikrát mrkne. (Worry77)

Související novinky

Nejcenzurovanější film desetiletí?

Nejcenzurovanější film desetiletí?

27.11.2010

V Británii určitě. Nechvalně proslulý srbský film, pojmenovaný... ehm, Srpski film, který některé uživatele ČSFD nadchl, jiné dokonale znechutil, se před uvedením na ostrovní trh dočkal výrazného… (více)

Reklama

Reklama