Reklama

Reklama

Tento akcí nabitý animovaný Batman staví proti hlavnímu superhrdinovi zvláštního nového nepřítele, postavu zvanou Red Hood, která terorizuje Gotham City. Tento zlý chlapík řídí organizovanou kriminální scénu ve městě a stává se postrachem ulic, ale Batman brzy zjistí, že Red Hood chce něco víc, než jen peníze... Každou noc vychází Batman z příšeří a chrání obyvatele Gotham City před fantomy. Ale poslední dobou se jiný samozvaný ochránce veřejného blaha plíží ulicemi a jeho nemilosrdné metody spíše nahánějí hrůzu, než aby přinášely uklidnění. Ďábelský padouch, který jakoby znal každý Batmanův krok, si klade za cíl vyčistit ulice Gotham City jednou provždy a současně chce zničit i samotného netopýřího ochránce pořádku. Teď, když Red Hood započal velmi selektivně likvidovat gothamské podsvětí, objeví se znovu Joker, aby se vysmál odvěkému nepříteli tím, že vykope nějaké kostlivce, kteří měli raději zůstat pohřbeni. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jejda, teď to vypadá, že to muselo bolet ještě víc........... Zde se ukazuje několik faktorů, které se táhnou za Batmanem už od jeho zrodu. Crossover mi u Batman vůbec nesedí a neladí. Zde je to například tak zvaný "První Robin" a nebo robot ne nepodobný Terminátorovi. Mě to prostě nejde do hlavy. Batman prostě ne. CITÁT - Dobrá, poradím si sám....... ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Preplnené postavami do prasknutia a tým pádom príliš skratkovité, ale na animovaný film z notoricky známeho vesmíru postačujúce. Hlavne však s prvým plne akceptovateľným Robinom v histórii Batmanových príbehov, čo sa mi vôbec kedy dostali do ruky! Z takéhoto by aj Chris Nolan chrochtal rozkošou. (neverím čo som práve napísal, ale veci sa skutočne majú takto) Veľmi temné a tvrdé, veľmi dobré. Viac takýchto animákov! ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl zastáncem Robina po Batmanově boku a ani tenhle film na tom nic nezmění, ale díky osobitě vystavěným charakterům mě fakt, že se zde Robinů vyskytne hned několik, alespoň neotravoval. Výborný příběh, slušná animace i komiksově přiměřené tempo, to jsou hlavní klady asi nejlepšího, celovečerního animáče od DC Comiks. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Příběh to mělo na animovanej film až příliš dobrej, akční scény taky vypadaly dobře (ale jakýkoli útěk kohokoli mě připadal srandovní...), přesto z toho nijak neuchcávám. Komiksy jsem nikdy moc nemusel a vypadá to, že ani animovaný komiksy můj názor na tenhle žánr nijak nezmění. Ale tenhle film je docela ok. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Číra dokonalosť. Temný príbeh plný mrazivých odhalení dopĺňa bravúrna dark-knightovská hudba, skvelá kombinácia využitia klasických (Riddler, Joker...) a novších záporákov (Black Mask, Ra's al Ghul) doplnené o ďalšie postavy z univerza (Nightwing, Robin, Red Hood), vynikajúca animácia (Bruce Wayne vyzerá ako človek, Joker je taktiež posunutý do iného levelu, i keď niektoré pohyby vyzerajú občas krkolomne) a skvelá réžia (záverečný záber). Mimoriadne dospelé. Mimoriadne temné. Jedným slovom: mimoriadne! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (11)

  • Příběh je postaven na komiksu "A Death in the Family" z roku 1988, kde čtenáři mohli volit mezi záchranou a smrtí druhého Robina Jasona Todda. Bylo zaznamenáno přes 10 tisíc hlasů, z nichž 72 % bylo pro možnost zabití Jasona Todda. Todd byl poté v roce 2005 vrácen zpět v komiksu Under the Hood. (Caszidy)
  • Úvodní sekvence, ve které Batman nese mrtvé Jasonovo tělo pryč z trosek, je převzatá přímo z komiksu. (Caszidy)
  • Číslo, které má Joker na štítku na vězeňském obleku je 11940. Joker se poprvé objevil na stránkách komiksů právě v roce 1940. (TwoFace)

Reklama

Reklama