Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(více)

Recenze (131)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dětí jako Kevin je bohužel hromada a jen málo z nich se dokáže vyšvihnout a žít normální život. Přesto to není zase jev tak výjimečný. Z tohoto hlediska není tenhle příběh nijak originální v porovnání s tím, co se na toto téma standardně točí. V tomto případě jeho specifičnost spočívá ve zpracování, které se zaryje pod kůži a v hereckém obsazení, kdy i přes výrazný projev Ruperta Frienda jednoznačně boduje Natascha McElhone. Tuhle herečku mám strašně rád, protože na mě vždy působila svou zvláštní krásou i výborným vystupováním. Ale tady se změnila v čarodějnici nejtěžšího kalibru a v noční můru všech týraných dětí. Jediné, co bych filmu vytkl, byla jedna ze závěrečných scén, která působila jako ze špatné romantické komedie (všichni asi vědí, co mám na mysli). Nicméně pokud se stala tak, jak je podávána, tak se filmařům poníženě omlouvám.. 90% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Dobré, obzvláště první polovina. Dětství a dospívání kluka, jenž se v křečích potácí z bláta do louže, aby padl držkou do žumpy pokaždé, kdy se mu na obzoru zjeví naděje na lepší zítřek, je natočeno skvěle - ne, že bychom těch sociálních drám o ukřivděných outsiderech viděli málo, ale je to prostě kus přesvědčivě odvedeného díla. S druhou polovinou je to horší, jelikož se de facto sestává z opakovaného žvanění o dluzích, kšeftech, pouličních bitkách a neschopnosti titulní postavy budovat vztahy, přičemž - SPOILER - je vše rozhřešeno v závěru, kdy si kluk pořídí bouchačku, vyřídí mafiány (bez střelby), vyzná lásku svojí milé (okázale a veřejně) a pak už se se svou rodinkou šťastně brouzdá po dvorku. To vše během několika mála minut. Titulky, šmitec. Aneb dobré, ale pod kůži nezaleze. ()

Reklama

safety 

všechny recenze uživatele

Na toto téma jsem přečetla již řadu knížek a jako u všech knížek, tak i tady musím konstatovat, že pocity, popisy situací, emoce a celá ta atmosféra se nedá ani z poloviny vložit do filmu. Přesto je dobře, že se točí takové filmy. Z počátku jsem si říkala, že je tam příliš krátkých scén a není z nich cítit ta hrůza.. uplně jako by se film vyhnul utrpení, které zažíval doma, která však ale byla pro Kevina klíčová. Ovšem film ukazuje i jiné hrůzy, než jeho matku a utrpení v rodném domě a přináší pro diváka spoustu emocí a do očí vžene někomu i slzy nad tak tragickým osudem malého chlapce. Škoda, že spoustu lidí vidí jen ten film. Tyhle věci jsou ale skutečnost a dějí se dnes a denně. ()

HareS 

všechny recenze uživatele

Štylistická vycibrenosť (a to predovšetkým z úvodnej sekvencie, v ktorej titulky neslúžia len ako doplnok filmu ale sú jeho neprehliadnuteľnou súčastou) plne kontrastuje so scenáristickou nefungujúcou ošúchanosťou. Výsledný filmový tvar (spočiatku sa tváriaci ako "niečo" so sociálnym podtextom, postupom filmového času však prerastajúci v čoraz väčší dramaturgický zmätok) tak zaujme hlavne vysokokvalitnou hudbou (samozrejme, britský film) a atraktivitou anglického prostredia, menej však už rutinnou, takmer až hallmarkovsky televíznou réžiou (nerátajúc tých zopár už spomenutých štýlotvorných hrátok). 55% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný film o člověku, který celý život bojoval a život mu za to naoplátku házel pod hnáty šutry a klády. A co on na to? Stejně se nedal. Ta víra v lepší život mě naprosto fascinuje. Když to vidím, tak mě to taky nutí bojovat a přecházety ty hnusy, co život předkládá každému z nás. Tenhle film by podle mě měl vidět každý, kdo nad životem byť jen přemýšlí a uvažuje, že by všechno položil, vzdal ho a nechal ho králikům. Kid je nejenom skvělý film, ale také je to obrovský motivátor. Stačí totiž jedno. Chtít a mít sílu bojovat. A jednou se to určitě vrátí. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)
  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno