Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Smrtící milostný trojúhelník, který rozpoutá válku gangů... Filmografie legendárního herce Anthonyho Quinna (1915–2001) čítá pestrou škálu banditů, zločinců nebo mafiánů. V gangsterce Šéf je mrtvý se představil jako Don Angelo DiMorra, kmotr jedné ze tří mafiánských rodin, které svedou nelítostnou válku o vládu nad celým městem. Křehkou rovnováhou seskupení mafiánských rodin v jedné korporaci otřese nečekané úmrtí jednoho z jejích představitelů – Dona Paola Regalbuta. Podle dávných kriminálních tradic je proto svolána národní rada, aby vykázala důležité rozhodnutí založené na nestranném posouzení věci. Regalbutův výbušný syn Frankie (Robert Forster) podle názoru rady zatím není připravený převzít rodinný podnik, ale kmotr Don Angelo mu nabídne, že ho dočasně vezme pod svá křídla se slibem, že mu později nebude stát v cestě. Nové mocenské uspořádání ale vezme rychle zasvé, protože se oba osudově zamilují do stejné dívky. Série zrad, intrik a nedorozumění vyústí v krvavou válku gangů, ve hře je totiž lákavá kořist v podobě vlivu nad celým městem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

gotham 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina filmu je o moc lepší než ta první, zejména postava Tonyho Farga je naprosto úžasná a k mému překvapení fantasticky zahraná. Trošku více výrazný by mohl být nejen jeho bratr Vince, ale zejména třetí do party Frank, kterého hraje známý Robert Forster, ale nezaujal mě. Co mi kromě slabší úvodní části na filmu ještě vadilo, byla až příliš velká hloupost gangsterů v některých situacích, ale jinak velmi povedené mafiánské drama. Musím pochválit herecké výkony jak již zmíněného Frederica Forresta (Tony), tak samozřejmě i Anthonyho Quinna. 70% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Gangsterské filmy byly vždy docela oblíbené. Hlavně ty, které popisovaly 30. léta. To se rozhodli tvůrci změnit a zasadili snímek do tehdejšího současna. Jde o válku, protože jde o ženu. Jenže po úvodní nudě, kdy si jednotliví doni potřásají rukama a nešetří se úsměvy, začne boj, který už známe z jiných filmů, často i později natočených. Hodně mrtvých, krve a na konci stejně nejsou žádní vítězové. Jenže od chvíle, kdy si mafiáni sundávají rukavice začne jedna dlouhá přestřelka občas přerušená nějakou tou konverzací čí únosem. Mění se jen místa a lidé. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Standardně se ukrývají do betonových základů, nebo děr v poušti, ale když ambiciózní consigliere rozjede svou léčkou válku mezi rodinami, budou se mrtvoly už jen volně válet všude kolem. Slabší bratříček Coppolova o rok staršího majstrštyku, ale nedoporučuji ho podceňovat. Fleischerova soustředěná režie, temperamentní mladíček Forster postavený proti uvážlivému srdcaři Quinnovi, banální avšak účinný Goldsmithův ústřední motiv a od poloviny slušná mafiánská vybíjená, které sluší, že není zasazená do obvyklého prostředí východního pobřeží. Co zvyšuje vaši šanci, že přežijete do mírové dohody mezi Dony? Musíte být brainy, nebo většinu přečkat zašitý v lochu.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Očividná odpověď na o rok staršího Kmotra, obzvlášť tedy v závěru, kdy se mafiáni navzájem střílejí (vynikající scéna, vrchol filmu), podřezávají v holičských křeslech, nakládají do sudů a jinak rozverně likvidují. Tehdy také Šéf je mrtvý konečně nabere tempo. Do té doby totiž jde o velmi, veelmi, veeelmi pomalý film, v němž se sice stále něco děje, ale nedá se říct, že by to "něco" za něco stálo. Anthony Quinn ovšem nezklamává stejně jako hudba Jerryho Goldsmithe. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní mafiánský film. Trošku pomalejší děj, napsaný ale výborně. Velmi dobré herecké výkony ne jen od Anthony Quinn, ale i Al Lettieri (Útěk, Kmotr,), málem jeho poslední film, taky hodně dobrý Robert Forster (Jackie Brown), anebo Frederic Forrest (Rozhovor), je to i velmi kvalitně obsazený film. 4/5 ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama