Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubinách 486 metrů vysokého finského pohoří Korvatunturi se nachází nejstřeženější tajemství Vánoc. Čas vyhrabat ho právě nastal a je více než jasné, že po těchto Vánocích už nebude nikdo pochybovat o tom, že Santa Claus existuje. (Allien.9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Miluju vánoční filmy a pohádky zvlášť. A tohle je vlastně takovej druh pohádky (rozhodně víc pohádka než komedie). Ve Finsku se Američani rozhodnou probudit k životu skutečného Santu Clause. Jenže ouha, Finům se to nelíbí. Zachránit Finy, svět i Vánoce se rozhodne malý kluk s hokejovou přilbou na hlavě a s lepenkovou krabicí na zadku. Povede se mu to? Nepovede? To je náplní tohohle filmu. Závěr se mi líbil už proto, že je to rozhodně originální myšlenka. A takových je v Rare exports hodně, proto s klidným svědomím dávám čtyři hvězdy. Pátou dát nemlžu, protože jsem moc nepochopila celý ten nápad s vykopáním Santy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Skvělá hororová komedie a nakonec vlastně dost odlišné oproti mému původnímu očekávání. Je prostě fajn se občas dočkat podobnýho zábavně originálního úletu. O to víc ale zamrzí závěrečných dvacet minut, v nichž Rare Exports značně utrpí tím, že zcela zbytečně začnou používat otravná klišé dětských rodinných filmů (do té doby je to téměř čistý komediální horor). Dovětek upomínající k původním kraťasům to pak zase povytáhne drobet nahoru, takže rád udělím 80 %. Každopádně se Rare Exports v mžiku stanou kultovním vánočním filmem. ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Celovečerný Rare Exports je slabší než jeho dvaja kratší predchodcovia. Nie je to ani žiadna horror comedy, tak film mnohí prezentovali. Je to sofistikovaný film, ktorý pri dlhšej stopáži stratil svoje čaro a žiaľ aj svoju sofistikovanosť. Záver je len úsmevný a vôbec nie zábavný či zaujímavý. Takýto zabitý potenciál bolí a radšej by som uvítal ďalší kraťas, ktorý by mi opäť ukázal ako to tí severania vedia a ako si vystačia s jedným skvelým nápadom v pár minútovom videu. Tento vianočný príbeh už nie je to pravé orechové a nemá šancu sa stať akousi vianočnou ikonou. PS: nie je to horor. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na drsnej vánoční horor, kterej bude směrovanej trochu do komedie, ale nedostal jsem v podstatě vůbec, ale vůbec nic, drtivou většinu času se nic neděje a v podstatě až do konce se člověk ničeho nedočká a tak to jediný, co za něco stojí je nalezení smradlavýho dědka, kterej by rád spapal děti, ale nějak svojí snahu zapomene pořádně rozvinout, což je pořádná škoda, protože vypadal parádně a zajímavý prostředí a atmosféru to taky rozhodně má, ale to co se pak děje dál už nestojí ani za řádek navíc. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Fínska, odľahčená, vianočná “koledovačka” o súboji s pekelným Santom a jeho posluhovačmi, ktorá miestami baví viac, inokedy menej. Z komplexného hľadiska sa dá “Rare Exports” vnímať ako celkom úsmevná rozprávka s decentne temným nádychom. Krátka stopáž plus, žiadneho gore sme sa nedočkali, inak o horor nejde ani omylom, to by ním potom mohla byť aj “Esmeralda”. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Identifikačné číslo pasu, ktorý patril vo filme Brianovi Greenovi (Jonathan Hutchings), bolo 314159265. Rovnaké číslice aké obsahuje Ludolfovo číslo známe aj ako "pí". (MikaelSVK)
  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)

Související novinky

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

14.05.2013

Být americkým prezidentem je prostě ta nejnebezpečnější funkce na planetě. Ale zároveň je to dobrý způsob, jak se stát akčním hrdinou. Tak to alespoň vidí Hollywood. Ani se nebudeme prohrabovat v… (více)

Reklama

Reklama