Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubinách 486 metrů vysokého finského pohoří Korvatunturi se nachází nejstřeženější tajemství Vánoc. Čas vyhrabat ho právě nastal a je více než jasné, že po těchto Vánocích už nebude nikdo pochybovat o tom, že Santa Claus existuje. (Allien.9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Celovečerní film na motivy předchozích dvou krátkých snímků bohužel kvalit svých starších bratříčků nedosahuje. Pořád se však jedná o skvěle natočenou, ozvučenou a atmosferickou podívanou. Jen škoda toho slabého scénáře. Čiročirý průměr. (P.S.: Bez znalosti předchozích kraťasů bych nejspíš hodnotil minimálně o hvězdu víc) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zrejme každá krajina si Santu vysvetľuje rovnako, ale zároveň po svojom. Táto jednohubka ( pardon, ale tá minutáž proste nedovoľuje sa viac odviazať ) patrí do žargónu vianočných hororových úletov, ale pôsobí ako nudný výlet do krajiny za severným pólom, kde sa premávajú necharizmatický fínsky mäsiari, ich trápny synkovia a Santovi elfovia, pustení z geriatrického ústavu, aby mohli našim hrdinom zarobiť pár grošov. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle byla kouzelně ujetá volovinka, která mě od základů velice překvapila. Asi vyměním Rare Exports za Grinche, ať mám o Vánocích nějakou změnu. Kromě asi nějakých 15 minut, kde mě ten hlavní naprosto příšerně roztomilý klučina dost otrávil svými chytráckými žvásty v jedné své boss roličce, se pro mě stává RE nejzajímavějším vánočním filmem všech dob. Nakonec mi ani nějak nevadilo, že snímek sleduji v dubnu. Celé mě to uneslo o čtyři měsíce zpátky a užívala jsem si plnými doušky. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Když už si dát něco s vánočním Santou, tak kam jinam se za ním vydat než na sever, že? Tento měl sice do toho rozšafného tlouštíka z reklamy na coca colu pořádně daleko a ta armáda elfů, co připomínala spíš skřety z Pána prstenů jakbysmet, ale aspoň to byla originální, v záplavě každoročně se opakujících vánočních filmů, vítaná změna s moc prima autentickým severským prostředím a třebaže se to nevyhýbalo ani některým drsnějším scénám, nakonec tím divným, svérázným způsobem došlo i na ten vánočně-epický závěr. Netvrdím, že to nemělo své mouchy, černého humoru bylo méně, než jsem čekala, uvítala bych delší stopáž a když jsem se přistihla, že si v závěrečné půlhodině mumlám něco jako " per to do něho, at' stříká krev " a " chtělo by to kruci pořádnou řezbu", uvědomila jsem si, že mi ta záplava happy pohádek už leze na mozek a zítra si nejspíš pro svou duševní očistu pustím nějaký horor. Rare Exports zůstal tak na půl cesty, ale snaha se cení a že jsou pořád ještě ty vánoční svátky, tak budu hodná a dám hezkou čtyřku. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Slušná vánoční hororová komedie, která nakonec byla úplně jiná než jsem očekával. I přes krátkou stopáž jsem se ze začátku hodně nudil, protože se něco zajímavého začlo dít po docela slušné době. Každopádně námět to je hodně zajímavý a netradiční a hlavně udělat ze Santy Clause to, co udělali tvůrci chce asi kus odvahy. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)
  • Identifikačné číslo pasu, ktorý patril vo filme Brianovi Greenovi (Jonathan Hutchings), bolo 314159265. Rovnaké číslice aké obsahuje Ludolfovo číslo známe aj ako "pí". (MikaelSVK)

Související novinky

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

14.05.2013

Být americkým prezidentem je prostě ta nejnebezpečnější funkce na planetě. Ale zároveň je to dobrý způsob, jak se stát akčním hrdinou. Tak to alespoň vidí Hollywood. Ani se nebudeme prohrabovat v… (více)

Reklama

Reklama