Reklama

Reklama

Gravitace

  • USA Gravity (více)
Trailer 5

Jednoho dne vyšle NASA na oběžnou dráhu planety Země raketoplán Explorer. Cílem mise je instalovat do Hubbleova teleskopu nové systémy. Velitelem výpravy je zkušený veterán Matt Kowalski, který má nalétáno asi dvacet let a toto měla být jeho poslední mise před odchodem na odpočinek. Další členkou posádky je cílevědomá doktorka, ale nepříliš zkušená astronautka Ryan Stoneová. Během výstupu do volného prostoru se ale stane nečekaná katastrofa. Posádka se díky neuvážlivému odstřelu porouchaného ruského satelitu dostane do roje trosek. Ten zničí raketoplán a přeruší jeho spojení s pozemským řídícím střediskem. Oba astronauti se ocitají sami ve vesmíru, odkázáni jeden na druhého. Nesourodá dvojice pluje nekonečnou temnou prázdnotou a snaží se dostat k nejbližší ruské vesmírné stanici Sojuz. Kyslík jim pomalu dochází a oni zoufale a z posledních sil bojují o svou záchranu. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Tom_Lachtan

Tom_Lachtan (hodnocení, recenze)

Queb

těch fikčních věcí je tam dost, ale spíš se jedná o pozměnění skutečnosti, jako u změny vzdáleností, atp.

packa

packa (hodnocení, recenze)

Queb

Že tam žádnou fikci nevidíš, to ještě neznamená, že tam žádná není. Pravděpodobně nevíš kde ji hledat ;-)

Queb

Queb (hodnocení, recenze)

Gertrudo

tak tak, sci-fi beru opravdu jako něco, vědecko- fiktivního... čili něco co prostě ještě nemůže existovat... budoucnost, technologicný věcičky z budoucnosti co zatím neexistují, jako např. zbraně, vesmírný lodě,  cestování časem, plus samozřejmě nějakej vesmír, ale spíš ve smyslu toho, že existujou "ufouni" atd atd atd....

Gravitace je jakoby naprosto "realnej" film odehrávající se víceméně asi v současnosti... nejni tam nic(z technologickýho hlediska) co by ještě nebylo, nebo neexistovalo....

na příspěvěk reagoval Tom_Lachtan

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

Ak beries ako scifi nieco co sa nemoze odohrat teraz, tak ano, gravity sa v klude moze stat. Samozrjeme az na to ze by to asi neprezil nikto.

na příspěvěk reagoval Queb

Queb

Queb (hodnocení, recenze)

Tom_Lachtan

no já začal diskuzi sledovat až sem film zaregistroval a následně hned viděl...

No já osobně mám ve svý hlavě nějak tak definici sci-fi poměrně jasně danou a podle ní mi tam nemá film gravitace absolutně co dělat... "vědeckej" sice trochu je, ale fictions sem tam teda ani v nejmenším vůbec nikde neviděl.... :-)

Ale asi budiš, každej má tu definici Sci-fi asi trochu jinou a řadí tam jiný filmy....

rozhodně tady nechci rozpoutat žádnou diskuzi na toto téma....:-)

na příspěvěk reagoval packa

Tom_Lachtan

Tom_Lachtan (hodnocení, recenze)

Queb

ono to tam částečně asi i zapadá, jelikož je jakákoli definice natolik nejednoznačná, že to vyvrátit nejde,  docela dlouze se o tom tady před premiérou mluvilo.

na příspěvěk reagoval Queb

Queb

Queb (hodnocení, recenze)

Tom_Lachtan

to označení sci-fi jsem už taky někde slyšel, možná někde v rádiu nebo tak někde se o tom zmíňovalo... řekl jsem si budiš, že to řekli někde v rádiu kde ví prd, ale ted koukám, že to mají tak označený i tady v popisu filmu...

Osobně teda vůbec, ale vůbec nechápu co je na tom SCI-FI....?!? já jsem si nevšiml jedný jediný věci, která by tam byla sci-fi... a druhá možnost je ta, že jsem celj život žil v omylu, když sem si myslel, co je sci-fi.... :-)

ale to samozřejmě nic nemění na tom, že to pro byl skvělej film... skvěle se na to koukalo a ani minutu jsem se nenudil...:-)

na příspěvěk reagoval Tom_Lachtan, JohnyMaSpani, Bluntman

Tom_Lachtan

Tom_Lachtan (hodnocení, recenze)

Bluntman

souhlas, když se k tomu přidá ještě zařazení do sci-fi, tak vznikne představa ještě mnohem odlišnější představa, před pár dny jsem potkal známého, který se "těší, až si to bude moct stáhnout, protože tam budou určitě mimozemšťani"

na příspěvěk reagoval Queb, Bluntman

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Bluntman

a v čem je ten 12:26 trvající záběr výjimečný v kontextu Cuarónovy filmografie? Vždyť stejný styl měl už v Potomcích lidí, akorát je to v jiném prostředí...

Pokud už mi v něčem tenhle film přijde rozdílný/výjimečný oproti jiným Cuarónovým filmům, tak je to akcentací na takovou tu načančanou vizuální nádheru. I přesto, že se třeba ve filmu děly ošklivé věci, nepřišlo mi to nějak naturalistické, pořád jsem cítil jakýsi filmový odstup (což mohlo být i tím, že jsem u filmu nepřijal celý jeho dějový základ). Některé scény měly u mě potenciál silného mrazení, jako například destrukční scény probíhající v naprostém tichu, zabila to však dle mého hudba, která de facto nahrazovala hluk. V tom vidím rozdíl oproti režiserovým jiným filmům, například Mexická jízda nebo Potomci lidí působily daleko syrověji a i svým třetím dílem přeměnil načančaný styl filmového Harryho Pottera.

na příspěvěk reagoval Bluntman

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Tom_Lachtan

Očekávání se určitě promítne do hodnocení, když je Gravitace nejvyhypeovanější film roku (nadšené ohlasy z festivalů, téměř výhradně pozitivní angloamerické kritiky, umístění v TOPce zde). Navíc u ní hodně záleží, v jaké "podobě" jí člověk viděl (IMAX ve 3D/Dolby Atmos/multiplex ve 3D/2D verze/B-R/DVD) - první dva zmíněné zaměstnají smysly natolik, že si spoustu lidí ani nevšimne, že Gravitace není nic revolučního, významově bohatého, výjimečného v kontextu Cuarónovy filmografie (ok, až na ten 12:26 min. trvající úvodní záběr) či survival subžánru. :)

na příspěvěk reagoval Dan9K, Tom_Lachtan, Beckett51

Uživatel Segrestor smazal svůj příspěvek.

Denver

Denver (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Viděl jsem to včera podruhé (tentokrát 3D) a bylo to možná opravdu o něco lepší, i když i bez 3D je to zážitek. Před filmem se jim ale asi něco pokazilo. Během trailerů došlo k výpadku a když projektor znovu zapnuli, byl obraz totálně v háji. Prakticky chyběla černá a bílá, takže obraz naprosto vyblitej. Tam, kde měla být na pozadí krásně vidět Mléčná dráha teď  bylo jen pár hvězd. K posrání.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Já to viděl v 2D a nebylo to vůbec špatný. Po určitých negativních zážitcích už se prostě 3déčku vyhýbám. Podle mě to stejně není nic jinýho než tahák na peníze...

na příspěvěk reagoval alchac

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Beckett51

to tady víme všichni, Becky. Hele a ty máš opravdu 62 let? :))

kingik: seš nějakej tvrďák, myslím si, že můžu navštěvovat kterýkoliv profil kdykoliv se mi zachce. Je to totiž veřejná věc ;)

A vlastně, komu si to "hodnotit uvážlivě" psal? Sám sobě jako poznámku nebo snad ostatním uživatelům? Každý si snad může udělat vlastní názor, a i ty bys měl, ne se dívat na nějaké své okolí, očividně pochybné. 

na příspěvěk reagoval Beckett51

Související novinky

Syn Alfonsa Cuaróna natočí komiksárnu pro Sony

Syn Alfonsa Cuaróna natočí komiksárnu pro Sony

05.10.2022

Jonás Cuarón, scenárista, režisér a taky syn slavného Alfonsa Cuaróna (Potomci lidí, Roma) dostal na starosti chystaný komiksový spin-off Spider-Mana El Muerto. Cuarón mladší má za sebou zatím jen… (více)

Venom je rekordní

Venom je rekordní

07.10.2018

Přestože kritici mají z nového komiksového filmu Venom s Tomem Hardym (Dunkirk) v hlavní roli spíše smíšené pocity, snímek sám o sobě v kinech překvapil. Za víkend si totiž z amerických kin odnesl 80… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Cuarón mladší oživí Zorra

Cuarón mladší oživí Zorra

05.02.2016

Jonás Cuarón sepsal se svým otcem Gravitaci a režíroval spřízněný kraťas Aningaaq. Loni pak vyslal do kin svůj celovečerní debut Desierto, který se líbil minimálně produkčním společnostem Lantica… (více)

Reklama

Reklama