Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (841)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nenosím po kapsách průkazku člena Ku-klux-klanu, nenutím žádného tmavšího spoluobčana k otrockým pracem na mé zahradě a skinheadem jsem se stal až poté, co mi bez varování začaly padat do očí vlasy i s kořínky. Určitě tedy nejsem rasistou, protože mi vadí jen šmejdi a je mi jedno jestli jsou bílí, černí, žlutí nebo fialoví se žlutými kolečky na genitáliích. Kdybych se však stal učitelem ve škole, kde žáci posílají pedagogy do nemocnice či čichat ke kytkám zespodu, tak bych se rozhodně snažil, aby vybraní studenti rychle spáchali sebevraždu nebo se stali obětí něšťastné náhody. V tom jsou mi Bastardi sympatičtí, ale na druhou stranu mne rozesmutnili tím, že mi připomněli, jaká společnost mne obklopuje. Jdu si pro jistotu na noc nabít brokovnici. ()

DJ Obelix odpad!

všechny recenze uživatele

Tak takhle tedy ne. Ač jsem od Bastardů žádné zázraky neočekával, pan Magnusek a spol. "předčili" i mé nejšílenější představy. Vezmeme to popořádku. Technicky nezvládnutý film hlavně po zvukové stránce, kdy kolikrát není rozumět polovině dialogů. Herecké osazenstvo vypadá na první pohled slušně, ale zůstává záhadou, na copak je páni tvůrci nalákali, aby hráli v tak nebetyčné konině. Zkušeným hercům ovšem bohužel "vévodí" Tomáš Magnusek, kterého herecká múza tedy rozhodně nepolíbila, ale spíše nakopla do míst, kde záda ztrácejí dobré jméno a každá jeho replika zavání středověkým právem útrpným pro diváka. A teď k samotnému příběhu. Vezmu to krátce - ostatně ani pan scénárista si s tím o moc větší práci nedal. Jestli bylo smyslem ukázat nepřizpůsobivost jisté menšiny, tak BRAVO! Našli jste svatý grál a jistě to nikdo netušil, že se něco podobného děje. Ale dál? Chvilku se film tváří jako podivná verze Nebezpečných myšlenek, aby se záhy změnila v nechtěnou parodii sebe sama. Postavy přicházejí a odcházejí (vrcholem je naprosto zbytečný Hemala a jeho inspektor, stejně jako vousatý perverzák prznící školačky), jednají iracionálně a závěr filmu je tak směšný, až se mi to ani popisovat nechce. Prostě naprostý, odpudivý odpad. Nikdy více... ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych dokázala věřit, že by mohl Potměšil být ředitelem čehokoliv, ale lehce dementní řídící školy mu celkem seděl. Bastardi jsou silnou výpovědí o stavu dnešního českého školství. A kdyby nevyzněli až příliš pohádkově (hrdinný bratr v roli mstitele se vypořádá se všemi grázly), zasloužili by si i plný počet bodů. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Oceňuju téma i osobitý způsob, jakým je film zpracován. Low budget mi v tomhle případě vůbec nevadí, a že jsou tvůrci tak trochu rasisté, kteří to ani neskrývají? Jelikož "Bastardi" NEjsou černobílý film (svině a hovada jsou na obou stranách), tak s tím nemám problém. Pátá hvězda je za odvahu, objektivně 4*. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No co k tomu napsat. Určitě velmi aktuální a zajímavé téma. Na tento film jsem se velmi těšil, protože mě zajímalo co z toho tahle skupina lidí vytříská. Musím říct, že moc ne. Herecky naprosto debilní. Tady dokázali pobavit snad jen naši nepřízpusobiví občané. Jinak byly výkony, dá - li se to slovem výkony vůbec označit, až trapné. Učitelský sbor ve složení debil - idiot na přeskáčku. Dialogy rovněž debilní, ale alespoň tu byla jakási aktuální myšlenka, která byla však absolutně přetažená za vlasy. Film tedy paradoxně zachránil pouze velmi košatý slovník mládeže o základu piča, kurva, čurák a debil. Nemůžu se dočkat pokračování. * * ()

Galerie (33)

Zajímavosti (21)

  • Ve filmu učinkují i skuteční žáci Tomaše Magnuska, se kterými se režisér setkal během svého působení na základní škole, odkud námět na tento snímek čerpal. (jurama525)
  • Když je při návštěvě faráře (Radek Holub) ve škole záběr na Michala (David Dolanský), farář k němu vztáhne levou ruku s napřaženým ukazovákem. V záběru z dálky ale už sklání ruku pravou, kterou poté ještě pohladí Michalovu spolužačku po vlasech. (sim96)
  • Scéna, ve které žáci běží za autem, se zakládá na skutečné události, kdy Tomáš Magnusek nevěděl, jak donutit své žáky běhat, tak koupil krabičku cigaret, uvázal ji za anténu svého auta a kdo doběhl první, tomu tu krabičku dal. V krabičce však žádné cigarety nebyly. Když to zkoušel podruhé a místo cigaret dal do krabičky žvýkačkové atrapy, děti mu za to z auta urvaly registrační značku. (rublik05)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama