Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (841)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jo, ty děti jsem po skončení filmu opravdu nesnášel. Stejně jako scénaristu, režiséra a všechny, co měli s tímhle filmem něco společnýho. Něco tak amatérsky zrežírovanýho, debilně napsanýho a příšerně zahranýho se jen tak nevidí, ani u nás.Film chce nastavovat zrcadlo dnešní situaci ve školách s pomocí dramatických i humorných prvků a tváří se strašně realisticky. Výsledek ale vypadá, jak z nějaké jiné dimenze, což nejvíce podtrhuje závěr, který jako by vypadl z akčního béčka. Magnuska by před kameru a word už nikdo neměl pouštět. 1* za Potměšila a celkem dobrý neherce, jinak se to opravdu nedá. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Obrnila jsem své nervy čokoládou a za mohutného přílivu serotoninu usedla k TV obrazovce v očekávání věcí nejhorších. Film má několik zásadních problémů: jedním z nich je skutečnost, že nejsympatičtější vystupující postavou je kočka Johanka, která zároveň podává nejlepší herecký výkon (a to se jen 2-3 vteřinky plížila kolem květináče!). Část osob je limitována scénářem, ale koho musím vyzdvihnout a uznale před ním smeknout, to je Tomáš Magnusek - vrhnout se do tak náročné role v pokročilém stupni rizikového těhotenství (trojčata nejsou žádná maličkost!), to si žádá značný nedostatek sebereflexe. Nakonec jsem však onomu obéznímu neherci byla schopná držet palce v rámci boje proti společnému nepříteli. Název "Bastardi" je nepřesným eufemismem, "Zmrdi" by znělo mnohem přiléhavěji. Pro zaslepence s názorem, že zde prezentovaná mládež se vyskytuje leda někde v Bronxu či brazilských favelách, doporučuju vytáhnout hlavu z prdele a vyrazit do zvláštních škol nebo do lokalit, kde se etničtí Nečeši a jim podobný white trash vyskytují v hojnějším počtu. Pokud vám multikulturalismus ještě nezpůsobil mozkovou smrt, možná změníte názor na to, jak se tzv. "potřební" (stále nevím komu) v této zemi chovají, jakým "přínosem" jsou pro společnost. Coby rodilá ostravačka mám osobních zkušeností s asociály mnohem víc, než je mi milé, Magnuskův scénář mi tedy přijde přitažený za pačesy jen v několika málo ohledech a nepatrně. Sice bych uvítala vysvětlení, proč i bílé odpadky měly dikci jako přičmoudlí degeši, kdykoliv se ozval blábolící traper Řiťhnus, musela jsem ztlumit zvuk do polohy 0 a celkově z hlediska filmového řemesla jde o tragédii (komedii?), přesto dávám "Bastardům" nadprůměrných 60%. Za odvahu v dnešní pseudohumánní pravdoláskové době, která hájí grázly a obviňuje jejich oběti, ukázat skutečnost bez připosraných příkras a korektního pokrytectví. Všichni bruselští byrokrati a šmejdofilní aktivisté mi můžou olízat morek a třeba zdechnout. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Jednička Bastardů je kultem hned z několika důvodů. Magnusek ukazuje, proč se jeho jméno stalo synonymem pro tragickou filmovou produkci. Herecká sestava je složená výhradně z gerontů, ochotníků a neherců. Snaha o společenský apel se tvůrcům ihned rozpadla pod rukama. Výsledkem je tak rasistická odysea a hlavně nechtěná komedie, protože jediné, co tam funguje, jsou vulgární hlášky mladistvých. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kurva to bylo výstižný až to bylo nepříjemný. Já teda nepopírám, že je to asi kapku přehnaný, ale kdo ví nemusí to bejt zase až tak daleko od pravdy. Ty arogantní zkurvený frackové kterým všechno projde třeba i znásilnění a vražda a jeden z nich má ještě navrch fotra nějakýho mafiána nebo co byl zač si fakt nic jinýho než oddělat nezasloužili. Každopádně nechtěl bych na týhle škole učit samozřejmě, že něco je třeba brát vážně něco je nadsázka, ale poselství to určitě má a já říkám jenom víc takových filmů co se nebojí nazývat věci pravými jmény. Jinak suverénně nejlepší je školník v podání Přeučila. Hlášek je tady kupa a závěrečný rozseknutí je taky ok. Já jsem spokojenej a z chutí se pustím do dalších dvou dílů.80% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych dokázala věřit, že by mohl Potměšil být ředitelem čehokoliv, ale lehce dementní řídící školy mu celkem seděl. Bastardi jsou silnou výpovědí o stavu dnešního českého školství. A kdyby nevyzněli až příliš pohádkově (hrdinný bratr v roli mstitele se vypořádá se všemi grázly), zasloužili by si i plný počet bodů. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (21)

  • Bastardi se stali nejstahovanějším filmem na českém internetu roku 2010. (honzik10)
  • Snímek během jeho premiérového vysílání na stanici Prima COOL sledovalo 324 tisíc diváků, což bylo do té doby nejvíce v historii stanice. (LEGACY)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama