Reklama

Reklama

VOD (1)

Z dalekého vesmíru přichází na planetu Zemi devět mimozemských bytostí. Jsou poslední svého druhu a snaží se zde ukrýt před nepřáteli, kteří zničili jejich domovskou planetu, a pod dohledem svých ochránců tady mají dospět. John Smith je dospívající kluk, který se snaží být nenápadný a součástí kolektivu. Na útěku před nepřátelskými mimozemšťany je nucen neustále měnit místo svého pobytu. Tři už byli zlikvidováni a John je nyní na řadě, protože on je číslo 4. Už se ale nechce stěhovat dál, v malém městě v Ohiu, kde se naposledy usadili, našel prvního kamaráda, ale hlavně lásku půvabné spolužačky. Nebezpečí se však blíží a John bude muset čelit největší hrozbě svého života a ochránit nejen sebe, ale i své blízké. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (762)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Unylost hlavního představitele vyrovnává sympatický Timothy Olyphant, kterého mám čím dál tím radši a na Diannu se dobře kouká. Tvůrci se očividně zabývali myšlenkou na stvoření nové "teen-fantasy" série, ale podle tržeb se jí takřka určitě nedočkáme. A vlastně ani žádná škoda. Nicméně jako oddychová jednohubka nepůsobí "čtyřka" špatně... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Škoda, že ten slizký, tymolínový klon Homokina Skywalkera nebyl číslo jedna! To by ho krouhli ještě v hlavě paní Majerové a já bych nemusel stodeset minut čumět na to, jak ho v pubertální taškařici za Soumraku honí partička nasraných Sithů, kterým jen svou existencí brání v anexi glóbu a anihilaci lidské rasy. Mezitím ještě stihne zahořet láskou ke katalogové barbíně a pomoci slabším a utlačovaným vymýcením šikany v americkém středním školství. Když je nejhůř, přijde mu vypomoci číslo šest, Hana Montána v minisukni, která jako by vypadla ze Savcova punče! No, kdyby nebyli ti Sithové tolik agresivní, mohl z toho být skvělý High school musical. Nechci spoilerovat prozrazením tolik překvapivého rozuzlení, kdy naší milí odjíždějí vstříc zapadajícímu slunci chránit planetu, ať už si to přeje, nebo ne, a tak se omezím jen na suché konstatování, že Číslo pět žije. Naštěstí! ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Sexy blond young people everywhere! Twilightovský příživník, který je o něco koukatelnější než jeho předobraz. Mdlá teen vztahovka s megaarchetypálními postavami a tmavými nočními akčními scénami a digitálními monstry. Ústřední pár nudný, ale jejich přihrávači jako sucharský mentor Timothy Olyphant, šikanovaný nerd nebo sexy drsňačka číslo 6 (klon Kristen Stewart jménem Teresa Palmer) byli fajn. Marná sláva, mimozemšťani nejsou tak sexy jako upíři, o světelných dýkách a paprskometech nemluvě. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Syndrom Twilight se vrací! Jedněmi dvěři jsem tuto sérii vykopnul a ona se mi cpe do baráku oknem. Asi tak nějak vypadalo mé překvapení, když po úvodních 10 minutách jsem s hrůzou zjistil na jakýže film se vlastně dívám. Ze 110 minutové stopáže se toho dobrých 80 minut vlastně nic neděje. Akční závěr se mi líbil, ale co z toho když předchozí minuty pro mě znamenaly utrpení. Filmová myšlenka není špatná, ale svou výživností se spíše hodí tak pro Akta X anebo nějaký jiný televizní seriál. Tohle není myšleno rozhodně ve zlém. Akta X mám stále moc rád. Trošku tuším že si tvůrci u Čísla 4 nechali dveře dokořán pro případný druhý a další díl. U něj bych ale prosil trošku více přidat akce, napětí a hodně ubrat na romantice. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Jumperové uměli skákat, takže po nich šli, hlavně teda po tom co vypadal jak mladej Skywalker a za ním si to baletil Billy Elliot. Tihle pubertální x-meni si uměj po návratu z hospody posvítit na klíčovou dirku vlastníma rukama a sem tam maj i jiné lehce nadlidské schopnosti, takže po nich jdou, hlavně teda po tom co vypadá jak Stormbreaker a ještě ho hlídá samotný Hitman. Celý je to ale tak nudně slátaný, jako by Jumper navštívil střední školu Twilightskou a nebýt toho celkem solidního boje o přežití na konci filmu, unudím se k smrti. Za ten konec bych málem dala i tři hvězdy, to by ale nesmělo být toho, že hlavního hrdinu celou dobu pronásledujou tři šmejdi z vesmíru a když ho najdou, je jich najednou celej štrůdl a koukat na to jak proti sobě v láskyplném shledání rozjížděj laserový paintball alá klaďasové modrá, záporáci červená, je taky docela pruda. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (12)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu, který je první knihou ze série "Lorien Legacies series" od Jamese Freye a Jobieho Hughese. Knižní titul se držel po dobu sedmi týdnů v žebříčku The New York Times coby bestseller v kategorii dětský román. Studia Touchstone a Dreamworks zakoupila práva k celé knižní sérii. (Terva)
  • Podobně jako ve filmu Pán prstenů (elfština) i v tomto snímku se objeví vymyšlený jazyk - mogadoriánština. Údajně jeho podobu hodně ovlivnily angličtina, stará latina a slovanské jazyky. Herci před spuštěním natáčení dostali zvukové nahrávky, aby se mohli mogadoriánštinu naučit. [Zdroj: Svět filmu] (Krouťák)

Související novinky

G.I. Joe 3 má režiséra?

G.I. Joe 3 má režiséra?

13.01.2015

Akční série G.I. Joe opět mění režisérský dohled. První díl měl na starost Stephen Sommers (Mumie), druhý Jon M. Chu (Let's Dance 2) a o převzetí trojky momentálně vyjednává D. J. Caruso (Oko dravce)… (více)

Jeff Bridges jako lovec démonů?

Jeff Bridges jako lovec démonů?

03.02.2011

Hrál ve dvou úspěšných filmech vánoční sezóny a za ten lepší je nominovaný na Oscara. Kdo by se divil, že se na něj nabídky jen sypou? Jednu z nich dostal od studia Warner Bros., které ve spolupráci… (více)

Sharlto Copley: Od devíti ke čtyřem

Sharlto Copley: Od devíti ke čtyřem

19.04.2010

Stačila hlavní role v úspěšné a na Oscara nominované sci-fi District 9 a z neznámého Jihoafričana je v Hollywoodu žádané zboží. Uvidíme jej jako člena A-Teamu a pak jej čeká spolupráce se Stevenem… (více)

Reklama

Reklama