Reklama

Reklama

Russell Brand vytvořil po svém postavu roztomilého miliardáře Arthura Bacha, nezodpovědného sympaťáka, který celý život spoléhá na to, že ho z maléru vždycky dostanou dvě věci: jeho obrovské bohatství a celoživotní chůva Hobsonová (nositelka Oscara ®* Helen Mirren). Teď ho ale čeká osudová výzva: musí si vybrat mezi domluveným manželstvím s ambiciózní manažerkou Susan (Jennifer Garner), které by mu pojistilo jeho luxusní životní styl, a nejistou budoucností s tím, co se za peníze koupit nedá - jeho pravou láskou Naomi (Greta Gerwig). S nekonvenční pomocí Hobsonové podstoupí Arthur nejdražší riziko svého života a v nové verzi oscarové®* romantické komedie se naučí, co znamená být mužem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (287)

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Dle scénáře naprosto průměrná komedie, u které se nedivím těm nižším hodnocením... ALE... pro mě nepopsatelně kouzelná, s naprosto animálním Russellem Brandem v hlavní roli, kterého zbožňuju... Prostě nějaké filmy mi přirostou k srdci více i když k tomu nemám racionální důvody a ani to neumím vysvětlit. Tenhle film mě prostě chytil za srdce a nepustil... Mohl bych tu jmenovat všechny nedostatky, které jsou naprosto evidentní, ale neudělám to. Z filmu mi zůstal jen pocit, že jsem viděl něco, pro mě, speciálního... Eště bych chtěl zmínit ostaní herce, prostě mi tam seděli... OMLOUVÁM SE... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Trochu té střelené pompéznosti je třeba a Russell Brand svoji úlohu zazobaného mazánka zvládl na jedničku. Příjezdy v Batmobilu a DeLorean byly famózní, určitě oplívaly jistou dávkou nadřazenosti. No jo, nosánek nám narostl hodně nahoru a jen těžko se proniká do obyčejného života, kde je pro lidi tohoto typu sakra ouzko. Naštěstí je tu jeden lék, který zdá se, působí na všechno, ale tady musel přijít. Ano, je to láhev skotské! Nebo jste snad mysleli nějakou "lásku"? 65% ()

Reklama

Tirion 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem neviděl a tak nemohu srovnávat a vlastně je asi dobře, že ani nemohu, protože bych se s hodnocením dostal někam, kam nechci. Tenhle prvoplánovitý moment spatřil světlo světa asi jen proto, že zrovna neměl někdo, co na práci. Je tu pár vtipných momentů, ale ve výsledku herci, režisér ani diváci neví "o čem" vlastně látka je. A to je kámen úrazu. Díky tomuto problému divák sleduje pouze sérii skečů, které ale ve výsledku ani nedokáže vhodně provázat chabá a předvídatelná dějová linka. Až mě zaráží, že v téhle mainstreamové a trochu pokleslé komedii spatříme Helen Mirren. A tak jediné, co nám zbývá je těch pár vtipných momentů Russella Branda, které ale nejsou světlem na konci tunelu, protože tenhle tunel je jen a jen temnou dírou bez paprsku originality a invence. ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Tou svou zhýralostí a všudypřítomným chlastem Arthur zprvu nápadně připomíná Karen z W&G, .. což je velmi dobrý základ. Jakmile se ale zamiluje do roztomilé talentované chudinké průvodkyně, stane se z něj kňučivé štěňátko a druhá polovina filmu je pak už jen klasickou romantickou komedií bez větších překvapení. Bez dokonale sehraného dua Mirren - Brand bych se pravděpodobně vůbec neobtěžoval .. ti dva se hledali .. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Největší problém filmů o miliardářích je ten, že se s takovýma lidma dá jen těžko ztotožnit. Já mít byť jen desetinu prachů co on, tak celej život cestuju po celym světě a nějaký pařby a ježdění v batmobilu bych si klíďo odpustil... Přesto je ale Arthur hodně povedený týpek, nemá žádné zábrany a hlavně má naprosto dokonalou "mamču" i když ne pravou, Helen Mirren. Ta se mi z celého filmu líbila asi nejvíce. Decentní, přesto vtipná a prostě vynikající role pro tuto skvělou herečku. Arthur je rozhodně film, který stojí za to vidět, sice ne asi dvakrát, ale pro jednou neurazí, vtipy jsou vcelku inteligentí, takže žádné americké "fóry" o prdění naštěstí nečekejte...Jo, Arthur je fajn. 75% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Do kin byl snímek distribuován pod krycím názvem On the Rocks, což je odkaz na pokračování původního snímku Arthur 2: On the Rocks (1988). (Avalon820)
  • Russell Brand byl nominován na Zlatou malinu v kategorii nejhorší herec. (Ded@M@tes)
  • Celovečerní debut režiséra Jasona Winera. (HellFire)

Související novinky

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

16.10.2011

To není bizarní forma nekrologu. Jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti je pořád mezi námi. Horší to bude s jeho postavou v mírně hororové komedii Rentaghost, kterou Tom Lennon a Robert Garant … (více)

Reklama

Reklama