Reklama

Reklama

Russell Brand vytvořil po svém postavu roztomilého miliardáře Arthura Bacha, nezodpovědného sympaťáka, který celý život spoléhá na to, že ho z maléru vždycky dostanou dvě věci: jeho obrovské bohatství a celoživotní chůva Hobsonová (nositelka Oscara ®* Helen Mirren). Teď ho ale čeká osudová výzva: musí si vybrat mezi domluveným manželstvím s ambiciózní manažerkou Susan (Jennifer Garner), které by mu pojistilo jeho luxusní životní styl, a nejistou budoucností s tím, co se za peníze koupit nedá - jeho pravou láskou Naomi (Greta Gerwig). S nekonvenční pomocí Hobsonové podstoupí Arthur nejdražší riziko svého života a v nové verzi oscarové®* romantické komedie se naučí, co znamená být mužem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (287)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Arthur nenabizi nic moc originalniho. Brand hraje opet toho samyho dobytka jako kdekoliv jinde, kterej dela vytrznosti na verejnosti, neustale chlasta a ma naprosto sileny kecy. Akorat, ze tady muze jeste pracovat s 950 milionama, takze jsou ty uchylarny v krapet vetsim meritku. Pribeh taky nenabizi nic moc originalniho a jeho vyvoj je vicemene jasnej od prvni do posledni minuty. Ale prave Brand, kterej opravdu vypada jak strhanej alkoholik, co nevi, co s penezma a vedlejsi postavy typu chuvy Mirren, ridice Guzmana, magora Nolteho a roztomily Gerwig vytahujou film do nadprumeru a dokazou dobre podat sebe studipnejsi for. Kterejch tu je opravdu dost, nastesti sem tam i neco originalniho a ne nejaky humusarny, i kdyz na skoro dvouhodinovy stopazi filmu precejen misty dochazi dech. Od Branda se bohuzel ale misty chce i nejakej dramatictejsi vykon a ten mu bohuzel moc nejde. Celkove ale povedena, prijemne natocena a vtipna komedie, takze s klidem muzu dat 4*. ()

buchli 

všechny recenze uživatele

Alkohol v krvi (nezbytnost, pokud hodláte strávit víc než 3 minuty ve společnosti někoho tak neustále opilého, jako je Arthur) a Brandovy nesmyslné hlášky se zasloužily o hodně dobrý filmový zážitek. Brand s Mirrenovou fungují překvapivě dobře (pokud máte rádi Brandův humor, protože ten se nemění) a ostatní postavy, zejména karikaturní Nolte a Gardnerová, jim více než zdařile sekundují. Smála jsem se často a nahlas (to, že jsem v tu chvíli byla sama a měla v sobě flašku vína, rozhodně nemohlo mít vliv na můj úsudek, jako obvykle neobyčejně bystrý). Jinak film samozřejmě hraje na mnohokrát vyzkoušené spolehlivé spostředí Manhattanu a atraktivní vyšší vyšší vyšší vyšší třídy (ano, tu terminologii moc neovládám), ale to mu vůbec není na škodu. A pokud někdo máte, nedej Bože, fetiš na Russela Branda, uvidíte ho ve slipech... Hurá! ()

Reklama

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Dle scénáře naprosto průměrná komedie, u které se nedivím těm nižším hodnocením... ALE... pro mě nepopsatelně kouzelná, s naprosto animálním Russellem Brandem v hlavní roli, kterého zbožňuju... Prostě nějaké filmy mi přirostou k srdci více i když k tomu nemám racionální důvody a ani to neumím vysvětlit. Tenhle film mě prostě chytil za srdce a nepustil... Mohl bych tu jmenovat všechny nedostatky, které jsou naprosto evidentní, ale neudělám to. Z filmu mi zůstal jen pocit, že jsem viděl něco, pro mě, speciálního... Eště bych chtěl zmínit ostaní herce, prostě mi tam seděli... OMLOUVÁM SE... ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Předesílám, že Russella Branda opravdu nemám rád. Je to prototyp idiota, který není k smíchu. Film je tak trochu pohádka. Tohle natočit v 50. letech, trochu ve stylu Prázdnin v Římě, tak to je bomba. Pro mě byla nejvýraznější osobností Helen Mirren a nejvtipnějším zážitkem, když Arthur vysvětloval dětem, že chlastá. 50 % ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chvilku jsem se na to snažil koukat bez přetáčení dopředu, ale po necelé třičtvrtěhoďce jsem to vzdal. Brandovy výstřelky a jeho projev, to začalo být po čase strašně unavující, stejně jako řadová zápletka s jasným koncem. Herecky to drželi nad vodou Helen Mirren a Guzmán, protože Jennifer Garner podobné role nesedí. Bohužel to na moc nestačilo. Pár povedených gagů oceňuji, ale jinak nudné. 30% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně, kdy Arthur sedící v batmobilu listuje kontakty v telefonu, lze spatřir jméno Katy Perry. Ta byla manželkou Russella Branda. (HellFire)
  • Stejně jako v původním snímku z roku 1981 se Arthur (Russell Brand) vozí v Rolls-Royce Silver Wraith. Jeho vozový park dále zahrnuje např. filmový Batmobil, oranžový Dodge Charger „General Lee“ z filmu Mistři hazardu (2005), dodávku „The Mystery Machine“ známou z filmů Scooby-Doo nebo DeLorean DMC-12 z trilogie Návrat do budoucnosti. (pajik)

Související novinky

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

16.10.2011

To není bizarní forma nekrologu. Jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti je pořád mezi námi. Horší to bude s jeho postavou v mírně hororové komedii Rentaghost, kterou Tom Lennon a Robert Garant … (více)

Reklama

Reklama