Reklama

Reklama

Russell Brand vytvořil po svém postavu roztomilého miliardáře Arthura Bacha, nezodpovědného sympaťáka, který celý život spoléhá na to, že ho z maléru vždycky dostanou dvě věci: jeho obrovské bohatství a celoživotní chůva Hobsonová (nositelka Oscara ®* Helen Mirren). Teď ho ale čeká osudová výzva: musí si vybrat mezi domluveným manželstvím s ambiciózní manažerkou Susan (Jennifer Garner), které by mu pojistilo jeho luxusní životní styl, a nejistou budoucností s tím, co se za peníze koupit nedá - jeho pravou láskou Naomi (Greta Gerwig). S nekonvenční pomocí Hobsonové podstoupí Arthur nejdražší riziko svého života a v nové verzi oscarové®* romantické komedie se naučí, co znamená být mužem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (287)

honajz 

všechny recenze uživatele

Ne, nejde o animovaný film Luca Bessona. Tenhle Arthur má milióny na kontě, opíjí se, užívá si s děvkami, chová se jako idiot, ale přesto se do něho zamiluje chudá dívka pro jeho fantazii. Ale no tak! Remake americké komedie roku 1981, kde si tehdy zahrál komik Dudley Moore, vznikl letos pod patronací města New York (což je znát na výpravě, která je občas spíše turistickým průvodcem), a s nekomikem Russellem Brandem. Možná že Američanům britský přízvuk hlavního hrdiny pronášený pokusem o dívčí alt přijde vtipný, ale jinak pojal svoji postavu bez špetky sympatie, bez nadhledu, bez nějakého vnitřního uvědomění, a navíc ji hraje stále stejně od začátku do konce, když by přece jen v určité chvíli mělo dojít ke zlomu. Kdo příběh nezná, je prostý. Naprosté pako s duší dítěte je milionářský synek v dospělém věku. Stále má chůvu a sluhu (což je změna oproti původnímu filmu, kde byl jen suchý anglický sluha), peníze rozhazuje oknem za blbiny, za večírky, sex a chlast, a divák si má říct, jé, ten je milý a sympatický, jako veselé zvířátko ze zoo, a jakou má bohatou fantazii! Protože tenhle spratek potká ženu svých snů, a svou fantazií v ní rozžehne spisovatelský talent... Ale! Rodina chce aby si vzal milionářskou dcerku druhého konsorcia, herdek, to je zápletka. Nic proti, jsou chvíle, kdy film pobaví. Většinou tam, kde přesně cituje originál včetně dialogů, a najednou máte pocit, že jste zpět v 80. letech a přijde vám divné, jak zde mohou znát internet, smatrphony a Harry Pottera, Hrají tu herecké hvězdy jako Helen Mirren, Nick Nolte nebo Jennifer Garner, která se snaží, ale prostě už holka stárne a není femme fatale ani náhodou. Celkově má film sám o sobě bláznivou strukturu, ale v rámci mezí, toho bláznění nakonec také moc není. Pobaví, vyšumí, odplyne. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se podívala kvůli Helen Mirren, své oblíbenkyni. Jejích starších filmů jsem viděla dost, a protože ty zbývající se těžce shánějí, vrhla jsem se na nějakou její novinku. Zpočátku jsem myslela, že Arthur bude spíše taková jednodušší komedie, skoro až bezduchá, takže jsem neočekávala zhola nic. Ale chyba lávky, tenhle snímek mě docela překvapil. Helen ukázal zase (pro mě) v trochu jiné roli. Russela Branda až tak neznám, moc sympatický mi sice nebyl, ale když se zaměřím na film jako takový, po celou dobu mě bavil. Místy byl sice šílený, ale také mě dokázal dojmout, což je něco, co jsem nečekala vůbec. Nemůžu hodnotit nízko. ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Zvláštní komedie plná zvláštních výjevů v podání excentrického Russella Branda. Film plný ujetých obrazů a dialogů. To, co je na něm nechutně ulítlé je na něm i zábavné. Jennifer Garner v roli mrchy, na to jsem si nějak nezvykl a navíc jí to ani nešlo. Příště bych jí viděl raději v lepším filmu, než v průměrné romantické komedii. Ač se film tváří jako něco víc, tak mu punc tohohle kýčovitého žánru nikdo neodpáře. Na druhou stranu byla dobrá Helen Mirren. Takže, pokud si chcete užít film se šišlavým poděsem, u kterého z každého postoje těla, každého gesta sálá homofobie, tak je to komedie pro vás. Ti co neradi egoistické filmy, které stojí jen na samolibém předvádění jedince, ať se Arthurovi vyhnou obloukem. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Ono je to fakt dobrá komédia! Má však tú vrodenú vadu, že sa v poslednej štvrťhodine musí tváriť moralizujúco a pekelne sentimentálne (a na takéto niečo neexistuje horší nápad ako to zveriť Rusellovi). Čudujem sa ale, že tento trend pôvodná verzia (rok 1981!) ignoruje... Prečo je to v dnešných časoch takto dogmaticky dané?? No inak z tých 100 minút stojí za zmienku tých 80, takže aj keď záver všetko pochováva, štatisticky je to celkom slušná sranda :) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Russell Brand mně není vůbec sympatický, nicméně pro ztvárnění prostopášného Arthura byl perfektní volbou. Dámské obsazení v podobě Helen Mirren a Jennifer Garner mě též potěšilo. Co se samotného příběhu týká, tak nejde o bůhvíjaký originální skvost, ale na druhou stranu děj odsýpal, moc jsem se nenudil, takže prostě čistý průměr, který neurazí. Zkrátka nenáročný a oddechový film, který se dobře hodil na dlouhou cestu autobusem. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Russell Brand byl nominován na Zlatou malinu v kategorii nejhorší herec. (Ded@M@tes)
  • Arthur (Russell Brand) se ve filmu zmíní, že jeho otec zemřel ve 44 letech. Jedná se o poctu Stevu Gordonovi, režisérovi původního filmu z roku 1981, který také zemřel ve svých 44 letech. (Avalon820)
  • Ve scéně, kdy Arthur sedící v batmobilu listuje kontakty v telefonu, lze spatřir jméno Katy Perry. Ta byla manželkou Russella Branda. (HellFire)

Související novinky

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

Ben Stiller zdraví ze záhrobí

16.10.2011

To není bizarní forma nekrologu. Jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti je pořád mezi námi. Horší to bude s jeho postavou v mírně hororové komedii Rentaghost, kterou Tom Lennon a Robert Garant … (více)

Reklama

Reklama