Reklama

Reklama

Zombieland: Rána jistoty

  • USA Zombieland: Double Tap (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Deset let poté, co se Zombieland stal hitem a kultovní klasikou, se hlavní protagonisté (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail BreslinováEmma Stoneová) opět spojili s režisérem Rubenem Fleischerem (Venom) a původními autory Rhettem ReesemPaulem Wernickem (Deadpool) ve filmu Zombieland 2: Rána jistoty. V pokračování napsaném Rhettem Reesem, Paulem Wernickem a Davem Callahamem projde naše čtveřice zabijáků komickým zmatkem přes Bílý dům a srdce země. Střetnou se nejen se spoustou nových zombie, kteří od prvního filmu vznikli, ale i s některými přeživšími lidmi. Ze všeho nejvíc je ale ohrožují narůstající problémy jejich vlastní, chatrné improvizované rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (522)

tron 

všechny recenze uživatele

„Sally Tally!“ S prižmúrenými očami, rukami aj nohami 4*. Reči o sile rodiny sú strašné klišé, ale vďaka hercom im veríte. Pôvodná partia je fajn, ale našťastie sa objavuje plno rozkošných vedľajších postavičiek, spomedzi ktorých budete mať problém vybrať si najväčšieho miláčika (snáď len Rosario Dawson ma štvala). Akčné scény sú pekne natočené, hlášky potešia („Cítim z teba kritiku.“) a po titulkoch sa nachádza značne nečakaná scéna. „Apokalypsa nie je dôvod správať sa neslušne.“ ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Zombieland: Double Tap" je podľa mňa veľmi solídnym pokračovaním skvelej hororovej komédie. Sú tu momentky, kde by som povedal, že je film lepší ako jeho predchodca. No potom mám pocit, že miestami si zvolil trošku lacnejšie techniky ako nás pobaviť. Madison je proste pravá blondína, ktorú zombíci skutočne asi nezožrali len preto, že milujú mozgy a ona žiaden nedostala (vysvetlenie Tallahaseeho). No na konci sa dočkajú naši hrdinovia pomoci aj od nej. Musím povedať, že aj scénka, kedy sa stretneme s inými verziami našich hlavných hrdinov v hoteli venovanom Elvisovi mi príde trošku nasilu. Ako keby sa proste stretli sami so sebou. Ja neviem. Možno mi to malo byť vtipné, no mal som skôr pocit, že obaja film zabíjali. Inak mám pocit, že má to aj viac humoru, ale rovnako aj viac skvelej akcie. A ostaňte aj ešte na jednu scénku kúsok po tom čo nabehnú titulky. Dozvieme sa prečo nikdy nevznikol Garfield 3. A Bill Murray je proste pán. Uznávam. Okrem toho si myslím, že v tomto filme máme aj viac zombíkov. A to ma teší. Okrem toho druh "Homer" je proste skvelý druh zombie. Škoda, že tak zriedkavý. A záverečné finále s veľkým množstvom zombies bolo proste fenomenálne. To je skutočne parádny zombie kill. Ale uznávam, že aj ostatné zombie killy, boli super. Uvidíme, či budeme mať ešte jedno pokračovanie filmu, alebo či sa tu kapitola uzavrie. Lebo osobne si myslím, že film vôbec nepotápa originál. Postavy sú super, humor funguje a má to dosť zombies a dosť krvi na to, aby som povedal, že film stojí za to vidieť. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Před deseti lety byl Zombieland hodně originální a svižnou komediální jízdou a vydělal mraky peněz, takže pokračování jsem čekal doslova do roka a do dne. Těžko říct proč se nestalo a museli jsme čekat tak dlouho, ale jestli to stálo za to... no nevím. Vlastně ani moc ne. Na tak velký odstup od jedničky bych čekal že budou mít autoři mnohem zajímavější nápady a dokáží tomu dát i nějaký děj. Celé to působí docela vyčpěle, půlka gagů kopíruje či variuje jedničku, a ani tak odvázaný ten svět už není, že nejzábavnější je nová postava blonďaté blbky, jejíž humor stojí spíš na trapnosti. Přitom příběh s nějakým vývojem tu není už skoro vůbec a na nějaký náznak emotivních scén, jaké byly v jedničce, se tu dá zapomenout úplně. Je to jako epizoda Z Nation - ale spíš jen jako jedna z těch slabších z něj, výplňových. Na druhou stranu, Z Nation už skončilo, takže vlastně... dostat jednu epizodu navíc je i docela fajn? 6/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

K mému vlastnímu překvapení mě pokračování po šesti letech bavilo ještě o něco více než první díl. Děj se mi zdál být přece jen ucelenější, líbila se mi i klidnější pasáž v Bílém domě a tvůrci mě potěšili i obsazením Zoey Deutch a Rosario Dawson. Kupodivu mi nevadilo ani neskrývané vykrádání filmu z roku 2013, některé scény byly téměř dokonalou kopií původního nápadu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $42miliónovTržby USA $61,088,499Tržby Celosvetovo $88,878,763Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Nakoniec len ďalšie sklamanie a len potvrdenie že Ruben Fleischer je strašne slabý ani nie rutinér. Vôbec nedokáže naplno využiť dobrých hercov a načrtnutý potenciál. Ďaleko, ďaleko údernejší je aj taký Mrtví a neklidní (2013), než toto. Občas nejaký gag aj dobre padne ale na ten jeden je aj desať trápnych, pravidlá postupne prerastú do otravnosti. Stále čakáte kedy to dostane lepšiu pôdu pod nohami ale stále sa to niekam dosť statický posúva a prevažne ponúka dosť nezáživné scénky, ktoré v druhej polovici už dosť mrzia. A to bol úvod so zombii vstupujúcim na plátno dosť spružujúci. /videl v kine: 50%/ ()

Galerie (40)

Zajímavosti (22)

  • Podobně jako v prvním filmu Zombieland (2009) hraje při úvodních titulcích píseň skupiny Metallica. Tentokrát je to „Master of Puppets“ ze stejnojmenného alba z roku 1986. (LuCaSh)
  • Nápad Madison (Zoey Deutch) o vození cizích lidí cizími lidmi je jasný odkaz na Uber. Společnost, která v Zombieland světě neexistuje, protože Uber i Apokalypsa začali přesně v roce 2009. (LaserJet)
  • Název filmu Double Tap odkazuje na druhé pravidlo v prvním filmu Zombieland (2009). Jedná se o ránu jistoty, přestože si myslíte, že je zombie mrtvý, střelte ho ještě jednou. (MeanWhile)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Chystá se návrat do Zombielandu

Chystá se návrat do Zombielandu

18.05.2018

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, příští rok uplyne 10 let od premiéry Zombielandu. Ujetá komedie s Jessem Eisenbergem, Woodym Harrelsonem, Emmou Stone a Abigail Breslin celou dobu čeká na pokračování. A… (více)

Reklama

Reklama