Reklama

Reklama

Zombieland: Rána jistoty

  • USA Zombieland: Double Tap (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Deset let poté, co se Zombieland stal hitem a kultovní klasikou, se hlavní protagonisté (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail BreslinováEmma Stoneová) opět spojili s režisérem Rubenem Fleischerem (Venom) a původními autory Rhettem ReesemPaulem Wernickem (Deadpool) ve filmu Zombieland 2: Rána jistoty. V pokračování napsaném Rhettem Reesem, Paulem Wernickem a Davem Callahamem projde naše čtveřice zabijáků komickým zmatkem přes Bílý dům a srdce země. Střetnou se nejen se spoustou nových zombie, kteří od prvního filmu vznikli, ale i s některými přeživšími lidmi. Ze všeho nejvíc je ale ohrožují narůstající problémy jejich vlastní, chatrné improvizované rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (522)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

10 rokov po prvej časti prichádza dvojka, ktorá prináša porciu identickej zábavy s rovnakou partiou zabijakov zombie. Woody Harrelson aj tentokrát vládne svojimi hláškami a nováčik Rosario Dawson vôbec neprekáža. Zoey Deutch miestami liezla na nervy, ale keď to "dáte na Homera", v konečnom dôsledku ide o nenáročnú "jednorázovku". Scenáristom by sa dalo mnohé vyčítať (napríklad nezmyselné vyriešenie záverečného problému), ale kašlať na to. Zombieland si nikdy nezakladal na racionálnom prístupe k veci. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Podle mě zcela srovnatelné s jedničkou (kterou to trochu vykrádá), na můj vkus je zde ale už nějak moc postav, humor mi tak z 80 % přišel zcela nevtipný (a třeba závěrečná scéna s Billem Murrayem je podle mě prostě jen trapná), a celkově si prostě nemyslím, že by jednička byla tak strašně úžasná, že by bylo nutné natočit po 10 letech pokračování, protože třeba za stárnoucího Woodyho Harrelsona mi trochu bylo zástupně trapně, Emma Stone mi zde definitivně potvrdila, že už je stará a nehezká (k čemuž byly náběhy už někdy v La La Landu), a to co se stalo s Abigail Breslin po 10 letech radši nebudu komentovat, vypadá tady jak nějaká obtloustlá pětatřicítka. Jen ten Jesse Eisenberg vypadá stále naprosto stejně, což je svým způsobem fascinující a současně strašidelné, navíc mi z té čtveřice vadí nejvíc právě on. Některým fórům se tam člověk celkem zasměje - například postava blbky, kterou tam ztvárnila Zoey Deutch, mě docela bavila, ale jinak mě ty neustálé narážky na jedničku a otravné opakování pravidel přežití spíše jen iritovaly a utvrzovaly v názoru, že toto je film natočený hlavně pro fanoušky jedničky, jejíž popularitu jsem vlastně nikdy moc nepochopil. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Fleischer tu přitlačil na komedii a byť jsem si chvíli zvykal, nakonec se mi dvojka líbila i o chlup (o hvězdu ale ne) víc než první film. Přispěly k tomu i další postavy, zejména naprosto přesná blondýna Maddison.  No, dobře je to trochu laciný, ale naštěstí tu rozhodně nejde o žádný "pomosun promyšleného děje kupředu", ale  právě o tu bohapustou zábavu slepenou jednoduchým příběhem. Tedy další pohodovej cestovatelskej film a naštěstí nezkaženej žádnýma pokusama cokoliv či kohokoliv čímkoliv obohatit, to nedejbože!  A já se jdu léčit z té pomotidy a vezmu si raději rovnou čtyři tablety, jednu za  každé písmeno (ha, lepší konec komentáře než u jedničky!) ()

Morien 

všechny recenze uživatele

V podstatě skoro stejný level jako jednička, něco je docela vtipné, jako celek to hodně skřípě, "akorát" to nemá ten závan svěžesti, co měl první film, takže všechny chyby a až moc nesmyslné nesmysly trčí mnohem významněji. Pokus vykrást Shaun of the Dead představením dvojníků není skoro vůbec vtipný, Amíci prostě musí pořád všechno okecávat, místo aby to nechali fungovat samo o sobě. Scénář taky zvýšil dávky Woodyho a poučení o důležitosti rodiny, a obojí je docela určitě lepší, když se servíruje střídměji. Emma Stone nemá v celém filmu co dělat, prostě tam jenom chodí spolu s ostatními, a i Jesse je takový odfláknutý. Chtělo by se říct "deset let a oni nemohli trochu propracovat scénář", jenomže oni na něm samozřejmě nepracovali deset let, je to rychlokvaška, aby právě stihli to desetileté výročí, a zároveň mám potřebu znovu poukázat na to, že ani ten první Zombieland nebyl nijak moc propracovaný, jenom "jiný". ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Už zabil víc celebrit než kokain." Zombíky nemám rád a jejich zabíjení mě nikdy nebavilo, ale právě teď mám hroznou pořídit si pár Homerů na chov. Tohle prostě bylo skvělý. Zejména Tallahassee válel v každý scéně a předmanželský problémy Columbuse s Wichitou zase přivedly dokonalou Madison. Tu najít v mrazáku, tak ji tam nechám zavřenou, ale občas bych se za ní stavil na sex. Takovou zábavu bych si nemohl nechat ujít. Takže vzhůru do Bílýho domu, muzea Elvise, pacifistickýho Babylonu a vlastně všude tam, kde růžovej Cadillac říděj jenom opravdoví chlapi. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (22)

  • Na závěr filmu jsou scény mezi titulky a pak ještě na úplném konci titulků. (Puxina)
  • Když Tallahassee (Woody Harrelson) vyhodí do vzduchu minivan granátem, jedno ze zpětných zrcátek letí kolem něj. V dalším záběru jsou obě zrcátka na místě nehledě na to, že má i neporušené čelní sklo. (LaserJet)
  • Pomalý a neinteligentní zombies jsou nazýváni pojmenováním Homer, což je jednoznačný odkaz k seriálu Simpsonovi (od r. 1989) a postavě Homera Simpsona. (NiWi)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Chystá se návrat do Zombielandu

Chystá se návrat do Zombielandu

18.05.2018

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, příští rok uplyne 10 let od premiéry Zombielandu. Ujetá komedie s Jessem Eisenbergem, Woodym Harrelsonem, Emmou Stone a Abigail Breslin celou dobu čeká na pokračování. A… (více)

Reklama

Reklama