Reklama

Reklama

Zombieland: Rána jistoty

  • USA Zombieland: Double Tap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Deset let poté, co se Zombieland stal hitem a kultovní klasikou, se hlavní protagonisté (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail BreslinováEmma Stoneová) opět spojili s režisérem Rubenem Fleischerem (Venom) a původními autory Rhettem ReesemPaulem Wernickem (Deadpool) ve filmu Zombieland 2: Rána jistoty. V pokračování napsaném Rhettem Reesem, Paulem Wernickem a Davem Callahamem projde naše čtveřice zabijáků komickým zmatkem přes Bílý dům a srdce země. Střetnou se nejen se spoustou nových zombie, kteří od prvního filmu vznikli, ale i s některými přeživšími lidmi. Ze všeho nejvíc je ale ohrožují narůstající problémy jejich vlastní, chatrné improvizované rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (522)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(SPOILER ALERT!) Zombieland nabízí velmi slušné intro, už při zobrazení filmového loga se člověk neubrání smíchu, poté to pomalu, ale jistě směřuje k drsňáckému finále, které je zakončeno neuvěřitelně humornou poctou "nejmenovanému krotiteli duchů". Dvojka má možná nějaká slabší místa, v nichž se moc mluví, poučuje, huláká či plká, ale to vše bohatě vynahradí velké množství akčních a kulervoucích scén. Cenu za nejvtipnější postavu vyhrává roztomile pitomá "blondýna z mrazáku", vedle toho mě rovněž velmi pobavila sekvence s "dvojníky". Ve výsledku to jsou sice slabší čtyři hvězdičky, avšak nemohu říct, že bych se v kině nudil, a to je u komedie nejdůležitější. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tieto zombie filmy ma moc nebavia, ale jednotka ponúkla celkom fajn nálož zábavy. Divím sa, že dvojka prichádza až po desiatich rokoch, ale bol som rád, keď sa vrátili starý známy v trailery späť. No keď som ich videl vo filme, až taký rád som nebol. Úvodné titulky s Columbia pictures sa podarili, ale celý film mi prišiel dosť slabý až amatérsky, príbeh žiadny, len predvádzačka o to, kto zabije najštýlovejšie zombíka. Pre mňa veľké sklamanie, ktoré zachraňujú hlavne herci. P.S.: počkajte si za titulky. 55% -3* ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zombieland 2 neměl nejlepší vyhlídky a při srovnání s jedničkou ho hodně lidí zhejtilo a odsoudilo, ale sakra my jsme se v kině tak brutálně nasmáli a nepřestali až do závěrečných tituků!:D Nějaká dějová kostra tam určitě je, z hlediska logiky a proveditelnosti to má samozřejmě chyby a není to úplně dotažené, ale co tady funguje na 100% je jednoznačně nejlepší humor za celý komediální rok 2019! Hlášky se tady sypaly jedna za druhou, nové postavy byly trefné a výborné a růžová bárbína jednoznačně vedla celý film a kdykoli byla na scéně, tak se divák nepřestane smát nad její blbostí. Původní složení jedničky je pořád stejně cool, akorát nám Emma Stone zestárla a Breslin se z roztomilé holčičky proměnila na docela škaredou 23ku. Mělo to fakt skvělý drajv a humorem se nešetřilo, akce byla cool a přehledná, takže tomu tu pátou hvězdu přidám. Trojce bych se nebránil, akorát bych se bál, jestli má co nového do téhle série přivést. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, kdy Balagueró otřásl královským filmovým žánrem v základech a prostřednictvím dnes již kanonického REC donutil mnoho filmových teoretiků k redefinici vztahu mezi objektem a subjektem. Vzpomeňme na tu sugestivní tísnivou atmosféru plnou děsu a bravurně zvládnutou gradaci napětí vrcholící půdní scénou, ze které mi stále běhá mráz po zádech. Jak v této konfrontaci obstojí Zombieland: Double Tap? Balaguerův snímek byl z hlediska hororového žánru natolik důležitým, že kromě rozmachu metody found footage zapříčinil i boom zombie hororů, což se bohužel zásadně podepsalo na kvalitě daného subžánru a vyústilo v jeho současnou agonii. Producenti zavětřili možný komerční úspěch a studia začala chrlit jeden zoufale neoriginální zombie produkt za druhým, přičemž se v lepším případě jednalo o bezduchou brokovnicovou akci, v tom horším o bezduchou brokovnicovou akci s přídavkem infantilního humoru. Pokud máte alespoň elementární povědomí o historii žánru a chápete tedy širší kontext, tak zkrátka nemůžete snímku Zombieland: Double Tap udělit nic jiného než odpad. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7,5/10. Zábavnější, odvážnější a sympatičtější než 10 let starý předchůdce, který rozmetal veškeré pochyby o tom, zda nejde o zbytečný sequel. Chemie mezi ústřední čtverkou nezlomná, zombie porce nápadů zdánlivě nekonečná a dialogy tak barvité, že tomu zkrátka a dobře nejde odolat. Takhle se dělá pokračování, dámy a pánové. A přitom jde o takovou banalitu. Nebýt toho, že tomu v poslední třetině dochází dech, šlo by o letošní mega pecku. Takhle jen parádní nášup. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (22)

  • Když Wichita (Emma Stone) zmíní T700 jako první verzi zombie T800, Columbus (Jesse Eisenberg)  ji opraví a řekne, že T800 byl první model Terminátora. Ve skutečnosti byl i dřívější model, a to T600. (LaserJet)
  • Nápad Madison (Zoey Deutch) o vození cizích lidí cizími lidmi je jasný odkaz na Uber. Společnost, která v Zombieland světě neexistuje, protože Uber i Apokalypsa začali přesně v roce 2009. (LaserJet)
  • Název filmu Double Tap odkazuje na druhé pravidlo v prvním filmu Zombieland (2009). Jedná se o ránu jistoty, přestože si myslíte, že je zombie mrtvý, střelte ho ještě jednou. (MeanWhile)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Chystá se návrat do Zombielandu

Chystá se návrat do Zombielandu

18.05.2018

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, příští rok uplyne 10 let od premiéry Zombielandu. Ujetá komedie s Jessem Eisenbergem, Woodym Harrelsonem, Emmou Stone a Abigail Breslin celou dobu čeká na pokračování. A… (více)

Reklama

Reklama