Reklama

Reklama

Zombieland: Rána jistoty

  • USA Zombieland: Double Tap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Deset let poté, co se Zombieland stal hitem a kultovní klasikou, se hlavní protagonisté (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail BreslinováEmma Stoneová) opět spojili s režisérem Rubenem Fleischerem (Venom) a původními autory Rhettem ReesemPaulem Wernickem (Deadpool) ve filmu Zombieland 2: Rána jistoty. V pokračování napsaném Rhettem Reesem, Paulem Wernickem a Davem Callahamem projde naše čtveřice zabijáků komickým zmatkem přes Bílý dům a srdce země. Střetnou se nejen se spoustou nových zombie, kteří od prvního filmu vznikli, ale i s některými přeživšími lidmi. Ze všeho nejvíc je ale ohrožují narůstající problémy jejich vlastní, chatrné improvizované rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (522)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Podle mě zcela srovnatelné s jedničkou (kterou to trochu vykrádá), na můj vkus je zde ale už nějak moc postav, humor mi tak z 80 % přišel zcela nevtipný (a třeba závěrečná scéna s Billem Murrayem je podle mě prostě jen trapná), a celkově si prostě nemyslím, že by jednička byla tak strašně úžasná, že by bylo nutné natočit po 10 letech pokračování, protože třeba za stárnoucího Woodyho Harrelsona mi trochu bylo zástupně trapně, Emma Stone mi zde definitivně potvrdila, že už je stará a nehezká (k čemuž byly náběhy už někdy v La La Landu), a to co se stalo s Abigail Breslin po 10 letech radši nebudu komentovat, vypadá tady jak nějaká obtloustlá pětatřicítka. Jen ten Jesse Eisenberg vypadá stále naprosto stejně, což je svým způsobem fascinující a současně strašidelné, navíc mi z té čtveřice vadí nejvíc právě on. Některým fórům se tam člověk celkem zasměje - například postava blbky, kterou tam ztvárnila Zoey Deutch, mě docela bavila, ale jinak mě ty neustálé narážky na jedničku a otravné opakování pravidel přežití spíše jen iritovaly a utvrzovaly v názoru, že toto je film natočený hlavně pro fanoušky jedničky, jejíž popularitu jsem vlastně nikdy moc nepochopil. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Akce 6/10/// PLUS: stejné herecké obsazení po deseti letech, ovšem moc to na nich není znát, občas stále vtipné a potěší snaha sebeparodie a parodie zombie žánru, opět nejlepší byl Bill Murray MÍNUS: sorry jako, ale prasil to český dabing, dialogy už nemají takovou šťávu, nebo jsem jen o 11 let starší od prvního dílu a je to tedy spíš pro mladší, taky tady za tu dobu vyrostla konkurence (seriál Živí, mrtvi), i proto to už nepůsobí tak originálně a svěže/// Shrnutí: Spíš velká očekávání mohou za to, že to pro mě nebyla až taková rána jistoty. Přesto bylo zajímavé sledovat postavy z prvního dílu, jak vyrostli a kam se posunuli, a uznávám, že několikrát jsem se pořádně zasmál. Vidět to v původním znění dal bych 10% navrch, ten dabing je jeden z nejméně povedených a kazí celkový dojem ze sledování./// Celkem 62%/// ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Druhý Zombieland hraje s divákem naprosto férovou hru. Je v něm totiž všechno, co fungovalo v jedničce, a… nikdo tomu nehází klacky pod nohy. Chápu, že se mohlo víc experimentovat - příběhových linek se ostatně nabízí spousta. Ruben Fleischer ale znovu vsadil na čtyři nosné hrdiny, k nimž přihodil hlavně dvě nové tváře (Zoey Deutch i Rosario Dawson jsou tu samozřejmě super), a rozhodl se jet scenáristickou i režijní jistotu. Někdo to možná označí za lenost a vlastně s tím nejde moc polemizovat. Na druhou stranu ale nový Zombieland prostě nešlape vedle a nabízí další porci skvělé zábavy, jíž si maximálně užívá hlavně Woody Harrelson. Někdy se holt dá podruhé vstoupit do téže řeky. Stačí mít sehraný tým a dát mu prostor k tomu, aby se na place vyblbnul stejně jako před deseti lety. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Zatímco některé shovívavé recenze tvrdí, že druhý Zombieland přináší v zásadě znovu to samé jako jednička, není to tak úplně pravda. Při sledování filmu si sice opakovaně říkáte, že konkrétní scény a záběry jsou variací něčeho z prvního dílu, ať už se jedná o zpomalené splatter záběry nebo vzájemné pošťuchování postav. Jenže to je jen mechanický fanservis a tudíž v základu přesně pravý opak samotné podstaty prvního Zombielandu. Ten se svého času stal senzací, protože přišel se svěžím přístupem k zombie bijákům a dokázal je pomocí nadhledu a žánrové reflexe překlopit do chytré zábavy. Dvojka naopak šokuje tím, že nic svěžího ani originálního nenabízí. Jakoby navrátivší se tvůrce za uplynulých deset let postihla těžká demence, takže jen dokola opakují to, co už dělali posledně. Navíc zatímco první film měl nějakou svou kauzalitu a především dokázal vystavět funkční a koherentní svět, tady se vše rozpadá pod rukama. Výsledkem je nechtěná travestie, kde se postavy ocitají mimo svůj svět, zatímco nová realita postrádá jakoukoli soudržnost (což se nejvíc projevuje ve vyloženě nefunkčním a zaměnitelném prostředí samotného finále). Skoro by se chtělo vše zachrátnit tvrzením, že tvůrci tentokrát přišli s důmyslným meta konceptem, který po vzoru klasicky patlalských direct-to-video sequelů nabízí záměrně lacinější a odbytější variaci původního hitu, jenže nic ve filmu takovéto míře nadhledu a koncepčnosti nenasvědčuje. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Zombieland: Double Tap" je podľa mňa veľmi solídnym pokračovaním skvelej hororovej komédie. Sú tu momentky, kde by som povedal, že je film lepší ako jeho predchodca. No potom mám pocit, že miestami si zvolil trošku lacnejšie techniky ako nás pobaviť. Madison je proste pravá blondína, ktorú zombíci skutočne asi nezožrali len preto, že milujú mozgy a ona žiaden nedostala (vysvetlenie Tallahaseeho). No na konci sa dočkajú naši hrdinovia pomoci aj od nej. Musím povedať, že aj scénka, kedy sa stretneme s inými verziami našich hlavných hrdinov v hoteli venovanom Elvisovi mi príde trošku nasilu. Ako keby sa proste stretli sami so sebou. Ja neviem. Možno mi to malo byť vtipné, no mal som skôr pocit, že obaja film zabíjali. Inak mám pocit, že má to aj viac humoru, ale rovnako aj viac skvelej akcie. A ostaňte aj ešte na jednu scénku kúsok po tom čo nabehnú titulky. Dozvieme sa prečo nikdy nevznikol Garfield 3. A Bill Murray je proste pán. Uznávam. Okrem toho si myslím, že v tomto filme máme aj viac zombíkov. A to ma teší. Okrem toho druh "Homer" je proste skvelý druh zombie. Škoda, že tak zriedkavý. A záverečné finále s veľkým množstvom zombies bolo proste fenomenálne. To je skutočne parádny zombie kill. Ale uznávam, že aj ostatné zombie killy, boli super. Uvidíme, či budeme mať ešte jedno pokračovanie filmu, alebo či sa tu kapitola uzavrie. Lebo osobne si myslím, že film vôbec nepotápa originál. Postavy sú super, humor funguje a má to dosť zombies a dosť krvi na to, aby som povedal, že film stojí za to vidieť. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (40)

Zajímavosti (22)

  • Scénář k filmu byl hotový již na konci roku 2017. (MeanWhile)
  • Předtím, než se Columbus (Jesse Eisenberg) setká s Madison (Zoey Deutch), můžeme zahlédnout v nákupním centru plakát k filmu „Garfield 3“. (NiWi)
  • Bionafta má bod vznícení kolem 130°C (běžná nafta cca 52°C), což znamená, že by tak lehce nezapálili vyteklou naftu. (LaserJet)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Chystá se návrat do Zombielandu

Chystá se návrat do Zombielandu

18.05.2018

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, příští rok uplyne 10 let od premiéry Zombielandu. Ujetá komedie s Jessem Eisenbergem, Woodym Harrelsonem, Emmou Stone a Abigail Breslin celou dobu čeká na pokračování. A… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno