Reklama

Reklama

Když ve městě Derry ve státě Maine začnou mizet děti, musí skupina mladých chlapců a děvčat čelit svým největším obavám v boji proti zlému klaunovi jménem Pennywise, jehož vražedná a násilnická historie se táhne napříč staletími. (Vertical Entertainment)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (1 244)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zfilmovat tak tlustýho Kinga s milionem odnoží a vedlejších příběhů s hustými myšlenkovými a pocitovými zastávkami je odvaha největší a už za to si tvůrců cením. Dopadlo to líp, než jsem čekala, jen bych příběh neporcovala na děti a dospělé, protože sílu IT vidím právě v prolínání strachu dítěte a dospělého s dítětem uvnitř. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Legendární To je v knižní podobě ságou ság, obšírným vyrovnáním se s dětstvím, křivdami, šikanou a obecně dospíváním. Navíc má v sobě snad všechny žánry, tudíž je pro filmaře tuze lákavé a stejně tak tuze náchylné k tomu si na jeho adaptaci rozbít ústa. Právě dětská část totiž v součtu zabírá tak dvě třetiny příběhu, je vyprávěna pomocí vzpomínek, zkoumání historie, vlastních tužeb a představ a občas i vizí, tedy řečí poněkud nefilmovou. Film ale přesto jako zázrakem ona témata buď naťukne nebo dokonce adekvátně rozvede, a i když se primárně soustředí na nejlákavější středobod dění, samotného Pennywise, šlape všechno jak švýcarské hodinky, až jsem nechtěl věřit, že už se celé pátrání chýlí ke konci. Bohužel se při něm nedostanou pořádně ke slovu všichni členové Klubu smolařů, zejména Mike je jen do počtu a Richie je částečně degradován na pubertální pako (byť i v téhle poloze ho Finn Wolfhard obdařuje nemalou sympatičností). Oproti tomu Jaeden Lieberher jako kdyby "mému" knižnímu Billovi z oka vypadl a dokážu uvěřit, že právě za ním bych se v dětství dokázal vydat kamkoli, třeba i do kanálů, i když bych nedokázal vysvětlit, proč přesně to dělám. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ešte že máme To CGI, vďaka ktorému už dnes klauni vo filmoch môžu aj behať... Nebolo To samozrejme zlé, koniec koncov s takým monumentálnym rozpočtom by na To musel byť asi väčší babrák než Muschietti. Ale vo všetkých aspektoch sa mi To zdalo slabšie než pôvodná 9O´s verzia a navyše To na mňa pôsobilo dosť vyčerpávajúco, takže mi je jasné, že už sa k tomu v živote nevrátim. A keď si predstavím, aké asi bude predražené, vyumelkované a komerčne obsadené pokračovanie, tak netúžim vidieť ani To. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Osmdesátky nyní táhnou. Trendový "Stranger Things" ve velkém filmovém balení s klaunem z kanálu místo příšery z jiných dimenzí. O trochu slabší v ději, ale stejně našlapané ve výkonech dětských herců. Ztvárnění letních/nehororových scén perfektní, v hororové části až nadbytečně očekávatelných lekaček. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Obávám, že lidem co milují klauny tenhle film trošku zkazí iluze. Nám ostatním však dodá velmi, velmi kvalitní zážitek. Já jsem měl snad jedinej problém, že tam se ztráceli děti jak pára nad hrncem a nikoho to moc netankovalo, to mě moc normální nepřijde, ale to je tak k výtkám všechno. Dobovka, všechny "to" scény jsou skvěle natočený, nasnímaný i naefektovaný, tady fakt nehrozí nuda. Hlavní pointa filmu "přátelství až za hrob" se mně líbila uplně maximálně a absolutní vrchol pro mně představují dětské herecké výkony. Když z tohoto To šly osmdesátky , vzpoměl jsem si na začátky dnešních hollywodských superhvězd, které právě v 80's začínaly a často právě spolu a mám ten dojem, že tady jsem viděl začátky nejedný herecký hvězdy, takovej Jake Slim mě vysloveně nadchl, ten pohled na Billa s Bev, to bylo sice na pár sekund, ale dokonalý. Samozřejmě Bill Skarsgård předvádí dokonalou klauniádu o tom ani potom, ale ty herecký výkony té - náctileté party jsou neskutečně vyzrálý a sebejistý a Andy Muschietti je důkazem, že Argentina není jen Messi a hovězí. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (114)

  • Stříbrný televizor, který můžeme vidět na začátku v domě Billovy (Jaeden Martell) rodiny, byl pro tento záběr špatně vybrán. Začátek filmu se odehrává v roce 1988, ale televizor, který se v domě nachází, se začal vyrábět až ke konci první poloviny 90. let. (Valenta28)
  • V roku 2017 bol v službe Google Search najvyhľadávanejším filmovým výrazom It a seriál Stranger Things (od r. 2016). V oboch sa objavil herec Finn Wolfhard (Richie). (Marceloo)
  • Některé z kontroverzních pasáží z knihy zahrnujících děti byly z filmu vypuštěny. Např. masturbace mezi Patrickem (Owen Teague) a Henrym (Nicholas Hamilton). Patrick, který zabíjí svého bratra. Beverlyin otec (Stephen Bogaert), který bije svoji dceru (Sophia Lillis). A scéna s orgiemi v kanálu. (Delock)

Související novinky

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

Z Michaela Keatona bude Michael Douglas

06.09.2024

Oblíbený herec Michael Keaton (Birdman, Batman) poslední dny a týdny tráví zejména mediální propagací svého nejnovějšího snímku Beetlejuice Beetlejuice v režii Tima Burtona (Dumbo, Sirotčinec slečny… (více)

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

Muschietti míří od Flashe k Batmanovi

17.06.2023

Nadějně rozjetý Andy Muschietti, režisér původem z Argentiny, si v Hollywoodu udělal jméno efektivními horory Mama, To a To kapitola 2. Právě tento čtvrtek do našich kin vstoupil i jeho nejnovější… (více)

Reklama

Reklama